Lipanj 2009. - Popis dužnika

Go down

Lipanj 2009. - Popis dužnika Empty Lipanj 2009. - Popis dužnika

Postaj  InChY on 23/6/2009, 10:08

U zadnje vrijeme se po enovinama često čuje priča kako bi bilo dobro uvesti plaćanje za napredak tj. ako postanete kongresnik dužni ste određenu svotu donirati državi,ako dobite HW medalju također se dužni donirati neki novac itd. Međutim pitanje koje su si vjerojatno mnogi postavili je kako obvezati ljude koji su napredovali da to i uistinu učine?Istina, mnogi to ne shvaćaju kao prisilu već kao dio vlastitog edomoljublja no ipak postoje pojedinci koji bi rado cijelu nagradu zadržali za sebe. Budući da u eRepebliku za sada nigdje ne postoj opcija prisilnog doniranja djela nagrade, dosjetio sam se jednog vrlo učinkovitog načina prisile.

Naime, kad bi uveli tzv."Popis dužnika"prikupljanje novca bi bilo jednostavnije. Koncipiran je ovako: tko u određenom roku ne donira određen dio nagrade za napredak, njegov će se nick naći na PD-u(Popisu dužnika)koji će biti javan,znači svi će imati pravo na uvid u taj popis. Time bi bila odaslana poruka da ta osoba duguje novac državi i da ga država na neki način"ne voli"zbog toga.

Ta birokratska"neljubav"bi bila izražena tako da bi država zahtjevala od svih poslodavaca, udruga, njegovih prijatelja itd. da ga se odreknu dok ne donira dio nagrade. To znači da bi naš nesretni XY ubrzo dobio otkaz, udruge bi ga napustile(vojska, humanitarne udruge...),a njegov popis prijatelja bi se znatno smanjio također bi bio izbačen iz stranke i njegove moguće političke želje bi se srušile, sve to, naravno, bi trajalo sve dok XY ne donira novac, nakon toga se njegovo ime skida s PD-a i on može započet svoju reasimilaciju.

U slučaju netko od gore navednih subjekata(poslodavci,udruge,stranke,prij atelji...)ne žele XY-na izbaciti iz svojeg društva, u tom slučaju i ti bi se subjeti našli na PD listi zbog oglušivanja na zapovjed državnog vrha i prema njima bi se postupalo na isti način kao i sa XY-onom, tj. dok ne izbace XY-a neće sići sa PD liste.

Isti se popis može koristiti i za druge vrste nepodobnih radnji kao npr. izbornih kandidata za koje se jasno sumnja da žele napraviti TO.

Možda ovako PD izgleda dosta diktatorski, kao neka sorta popisa Židova međutim to je jedini učinkovit način da se uvede pravda u eHrvatskoj.Pritom napominjem da se PD ni u kojem slučaju ne bio smio koristiti u osobne svrhe vladajućih, kako to ne bi postao"Popis neprijatelja režima".

OSVRT NA KOMENTARE: Iz komentara je jasno vidljivo kako postoji mnogo"eHrvata"koji ne bi donirali ni lipe svojoj državi, to su"eHrvati"bez osjećaja za edomoljubljem,a možda i domoljubljem jer tko želi pomoći, tko državi želi donirati nešto zlata ne bi se bojao ovog popisa.Sve uvrede koje sam ja u komentarima primio zbog ovog članka su ustvari refleksija ljudske pohlepe i želje za samo osobnim napretkom.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.