Lipanj 2009. - Specijalno izdanje: ### DOSTA JE BILO !!! ###

Go down

Lipanj 2009. - Specijalno izdanje: ### DOSTA JE BILO !!! ### Empty Lipanj 2009. - Specijalno izdanje: ### DOSTA JE BILO !!! ###

Postaj  InChY on 30/6/2009, 13:09

Drage eHrvatice i eHrvati

izgubili smo eHrvatsku. Prošlo je vrijeme okolišanja i igranja u rukavicama. Vrijeme je da se rasčisti situacija i odredi kako dalje, jer ovakvo se stanje ne može tolerirati. Nad eHrvatskom je napravljen TO, i sad u kongresu imamo manjinu. Sama činjenica da su eHrvati u eHrvatskoj manjina je dovoljno grozna, kad se ne bi znalo i kako je do toga došlo. Da krenem od kraja ili početka? Ajmo od početka.

Povijest je svima poznata, ali nije zgorega ponoviti. Nakon pojavljivanja eSrbije na karti pokušalo se banirati jednog od vodećih eHrvata. Rekacija? TO eSrbije. Nekoliko puta smo ponavljali da kao stranka NISMO podržavali ovaj potez, jer smo ga smatrali pretjeranim i nepotrebnim raspirivačem vatre. Uvrijeđena djeca razbijaju prozore, u eRepu dejtinjaste osobe rade TO. U više navrata je naglašeno da će nam se taj potez obit o glavu. Optuživani smo da smo Srbi. Prozivani smo kao izdajice. Lakše je izgovoriti što nam NIJE bilo spomenuto kad bi rekli da bi osveta mogla bit pogubna. Na žalost bili smo u pravu, a ako mislite da nismo pogledajte sastav kongresa. Samo je pitanje KOLIKO smo bili u pravu, KOLIKA će šteta biti počinjena.

Nakon TO-a je vojno osvojena većina eSrbije. Iako je to bio donekle logičan potez, pokazalo se da je samo pojačao gnjev Srba. Cijelo vrijeme smo bili umirivani, govorilo se kako Srbi ne mogu ništa, da ih je malo, da su neorganizirani, te smo uljuljani u sigurnost jer nam navodno Srbi ništa ne mogu. Iz vrha države smo bili uvjeravani da imamo iskusne ljude, koji neće dopustiti tako nešto. Ipak su to iskusni ljudi, zar ne? Kao, navodno, već su oni obranili Hrvatsku od nekoliko pokušaja TO-a.

Mislim da je vrijeme da se kaže popu pop a bobu bob. Od kojih pokušaja TO-a smo to obranjeni? Prvi pravi, ozbiljni pokušaj je bio na stranačkim izborima. Rezultat? Dvije izgubljene stranke, od kojih je jedna upravo stranka tih iskusnih, jakih i pametnih ljudi. Opet je krenula lavina napisa i komentara kako je to nebitno, da nema veze što smo izgubili dvije stranke, da je to najviše čemu se Srbi mogu nadati. Napravili su ti isti ljudi, koji su vlastitu stranku izgubili, plan kako obraniti kongres. Rezultat? Većina u saboru je Srpska. Nazirem li ja tu neki uzorak? Nadam se da ne, jer nam slijede predsjednički izbori. Dovoljno je što smo već pretrpjeli emocionalni poraz, ali vjerujte, neće na tome stati. Slobodno očekujte rušenje tržišta. Bit će to osveta za rušenje njihovog MM-a, bez obzira jeli pokretač tog napada bio pojedinac ili osobe vezane uz državni vrh. Čeka nas pokušaj razaranja sustava kao osveta za PONOVLJENI TO. Marsovci u Srpskom saboru NISU pali s Marsa, a teško mi je povjerovati da se toliko osoba uspjelo organizirati bez blagoslova ili pomoći vrha države. Što nam slijedi? Kongres je izgubljen, pripremimo se za divljanje cijena i poreza, svakojaka izdavanja i paljenja novaca.

Hoćemo li doživjeti i Srbina za predsjednika? Svi su pozivali na zajedništvo na kongresnim izborima. I bili smo zajedno. Slažem se da se SVI hrvati moraju skupiti i raditi zajedno. Jedini problem je da smo vjerovali krivim ljudima. Ne može se više optuživati druge da su nam krivi. Krivi smo SAMI. Netko će reći nismo dobili pomoć izvana. Što rade veleposlanici? Oni su trebali osigurati tu pomoć. Sve su stranke dale svoje kandidate i osigurale da su to Hrvati, te su ti članovi većinom stavili "NO VOTE" avatar. Znam, i ja sam jedan od njih. I dalje to nije pomoglo, nije ni moglo. Bilo je i boljih načina od ovog plana koji je "ljosnuo". Jedan od predloženih je bio da se ostavi prijašnji saziv sabora jer te ljude znaju i već su Hrvati glasali za njih. Naravno, odbijen je. Sad je pitanje hoćemo li ponoviti istu grešku na predsjedničkim izborima.

Želimo li ponovo pratiti iste ljude? Imali su bezbroj prilika da smire stanje. Nisu htjeli (ili nisu znali, što je još gore). Kad smo mi zagovarali razgovore i pregovore sa Srbima pljucalo se po nama. Bili smo izdajice. Kad se uvidjelo da se neće tako lako izaći sa Srbima na kraj, predsjednik razgovara i nudi Srbima neke ustupke. Tko je njega nazvao izdajicom? NITKO. Dvostruki standardi? Ma neeee, nisu oni takvi. Želimo li sad možda razgovarati? Bojim se da Srbi više to ne žele. U početku je i bilo šanse, a sad kad su "nanjušili krv" neće stati.

Zato se ponovo udružimo, ali ovaj put da damo podršku čovjeku koji je cijenjen i u Hrvatskoj i u Srbiji. Izaberimo predsjednika koji zna kako se gleda s obe strane medalje, koji prvo promisli pa onda napravi. Čovjeku kojem vjeruju i s one strane eDrine. On sigurno neće dopustiti da Srbi naprave veću štetu ali neće ni pojačavati razdor. AndyCRO je osoba koju svi stariji igrači znaju i cijene ga bez obzira na političku orijentaciju. Napravimo promjenu, ali ovaj napravimo promjenu NA BOLJE, PREMA NAPRIJED.

Pozdrav

Gjuro,
glasnogovornik HLD-a
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.