Srpanj 2009. - .:Predstavljanje Programa Ministarstva Obrazovanja:.

Go down

Srpanj 2009. - .:Predstavljanje Programa Ministarstva Obrazovanja:. Empty Srpanj 2009. - .:Predstavljanje Programa Ministarstva Obrazovanja:.

Postaj  Krepo on 7/7/2009, 21:00

Dobar Vam dan, eHrvati i eHrvatice.

Htio bi početi ovaj članak time što ću zahvaliti svima koji su odabrali Andy-a za našeg predstavnika,
svima koji su za njega glasali, te svima koji su s njime surađivali i prije ovih izbora.
Htio bih zahvaliti i Andy-u što mi je ukazao povjerenje dodjelivši mi ovaj položaj.
Pokušat ću svojim radom pokazati da sam vrijedan istoga.

Tim povodom, htio bih početi sa predstavljanjem svojeg programa.
U svojim prošlim pokušajima da dođem do pozicije Ministra Obrazovanja, a i do predsjedničke fotelje, predstavio sam nekoliko ideja u svojem programu.
Zadovoljan sam time što su neke ideje ostvarene, ali posla još uvijek ima.

1. Obavijest Novim Igračima
2. Novi Projekti i Renesansa Obrazovanje
1.FAQ
2.eDomovina Postovi
3.Wiki
4.Izvještaji
3. Na Temu Već Postojećih Projekata
1.Narodna Čitaonica
2.Ured Dobrodošlice
3.eŠkola (HOC)
4.Mentori
4. Početne Financije

::Obavijest Novim Igracima::
Kako je ekonomska situacija u našoj državi u lošem stanju nakon eSrpskog
Takeover-a države, eBiH nam je velikodušno dozvolio korištenje njihovih training
kompanija. Zato bih molio nove igrače da mi se jave putem PM-a, da dogovorimo
detalje.

::Novi Projekti i Renesansa Obrazovanja::
Prvi projekt koji sam predlagao je stvaranje FAQ-a (Frequently Asked Questions - Česta Pitanja), a taj projekt je i zaživio u rukama Iron Storm-a. Nažalost, vidim da nikakav update nije napravljen na tu temu, te smatram da u istu treba uložiti malo vremena i truda, te sam isto spreman napraviti.
Kao prvo, treba se povećati broj samih pitanja, te dodati neka aktualna pitanja na koja svi još ne znaju odgovore, poput - "Gdje da kupujem hranu/giftove...?" "Zašto su plaće tako visoke?" i slična pitanja koja su već odgovorena, ali neki ih možda nisu svjesni.
Ovim putem bih Vas zamolio da pošaljete i Vaša pitanja na organizaciju ministarstva, s time da će najbolje pitanje, ono koje smatram najkonstruktivnijim i najpotpunijim, biti nagrađeno sa simboličnim jednim goldom.
Uz odgovore na pitanja na samom forumu, nekoliko najčešćih biti će stavljeno i u glasniku ministarstva, prilikom svakog novog članka. Ovaj natječaj traje do nedjelje, kada će biti uspostavljen prvi set novih pitanja i odgovora, a pitanja možete slati i dalje.

Drugi projekt bio bi davanje simbolične nagrade za postove na eDomovini. U originalu je to bilo na broj postova, ali nakon malo razmišljanja shvatio sam da bi kvaliteta postova možda bila bolji kriterij. Dakle, oni postovi koji iskaču svojom kvalitetom i/ili duljinom primili bi neku simboličnu naknadu za trud. Ali, tu se susrećemo sa problemom. eHrvatska Vlada momentalno raspolaže manjim prihodima i manjom količinom novca nego obično. Prema tome, ostvarenje ovog projekta morati će pričekati. Doduše, mogu vam obećati da ću ostvariti taj projekt ako 25.07. oslobodimo eHrvatski Kongres i ako ja još uvijek budem na ovom položaju u to vrijeme.

Dalje, eRepublik wiki treba osviježiti. Mnoge su se stvari dogodile u posljednje vrijeme, a samo dio njih je dokumentiran. Primjećujem da, na primjer, EDEN nema vlastitu wiki stranicu, na hrvatskom niti na engleskom. Isto tako, wiki stranica za našu državu nas još uvijek prikazuje sa eSrpskim teritorijem, i mnoge informacije su netočne ili zastarjele. Ovom prilikom najavljujem rad na osvježenju eRepublik wikija, bar što se tiče lokalnih tema
Ovim putem htio bih zamoliti ljude koji imaju vremena i volje za pripomoći u ovom zadatku da mi se jave, kako bi mogli približiti zbivanja u eSvijetu i eHrvatskoj običnom eGrađaninu. Također ću im obećati da će nekakvu naknadu, iako će ona u ovim teškim vremenima možda biti neadekvatna za uloženi trud.

Uz to, Ministarstvo Obrazovanja davati će na kraju svakog tjedna redoviti izvještaj o događajima tog tjedna, uz linkove na neke od boljih i konstruktivnijih članaka članaka na te teme, te financijski izvještaj u sklopu istoga. Tako ćemo imati informiraniju zajednicu i transparentniji rad Ministarstva.


::Na Temu Vec Postojecih Projekata::
eČitaonica, jedan od projekata HLD-a koji je nedavno postao projekt vlade, imao bi moju punu podršku. Nažalost, saznao sam da se projekt obustavlja na dva tjedna, zbog kaotične situacije u državi. Dakle, mogu im obećati svoju podršku, ako još uvijek budem u uredu na isteku tog roka, ali sa žaljenjem izvješćujem da ih nećemo vidjeti na neko vrijeme. Više možete saznati ovdje.

Ured Dobrodošlice još jedan je od projekata pod Ministarstvom Obrazovanja. Prvih dan i pol mojeg 10-dnevnog mandata kao Ministra Obrazovanja, Ured je bio inaktivan, ali ponosno mnogu objaviti da Ured od danas vodi radišan i prospektivan doki1919. Kako je sličan posao radio, i vjerujem još uvijek radi, za nove članove HLD-a, ima iskustva u tom poslu, a jedino što mu treba je malo vremena za
navikavanje na instrumente rada

eŠkola je vanjski projekt koji je već postojao. Ali, u toku zadnjih dva dana kontaktirao sam čelne ljude projekta: Venax, Friend Freeman-ai Starca. Dogovorena im je potpuna podrška s moje strane, s time da će dobiti vlastiti org i novine, a daljnji dogovori o radu i eventualnim financijama eŠkole su u tijeku. Oni su napravili mnogo za obrazovanje eHrvatskih eBeba, te su i više nego vrijedni dodatak radu Ministarstva.
Njihov org možete naći ovdje, zajedno sa ljepšim, novim imenom.

Zadnji projekt, o kojem na žalost znam malo, je projekt Mentori, koji je oživio relativno nedavno. Ovom prilikom molim one koji su sudjelovali u tom projektu da mi se jave da se možemo dogovoriti hoće li se taj projekt nastaviti, te druge detalje.

::Pocetne Financije::
Ministarstvo Obrazovanja primio sam sa praznim računom.
Sam sam dao 4 golda, dok sam od HNB-a dobio 12.
9 Golda --> Starac, za projekt eŠkole (Org, novine, troškovi)

Momentalno stanje računa: 7 golda
________________________________________ ________________________________________ _

Ministar Obrazovanje eRH,
Klynn

Krepo

Broj postova : 12
Join date : 18.06.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.