Srpanj 2009. - Dragi Hrvati i Hrvatice (5. izdanje)

Go down

Srpanj 2009. - Dragi Hrvati i Hrvatice (5. izdanje) Empty Srpanj 2009. - Dragi Hrvati i Hrvatice (5. izdanje)

Postaj  Dalibor on 6/8/2009, 21:57

Dragi moji, evo od zadnjeg izdanja je prošlo dosta vremena, te su se dogodile neke važne stvari, pa ih ajmo nekim neredom obraditi.

Stranački izbori
Na ovomjesečnim stranačkim izborima svi predsjednici su postali Hrvati. Ovo je jedan mali, prvi, korak k povratku kongresa u naše ruke na izborima 25., te bih ovim putem čestitao svim novim predsjednicima.

Prvih 10 dana mandata
I vrijeme leti, pa je tako proletilo prvih 10 dana mog mandata, te ću se osvrnuti na resore ministarstva.

MINISTARSTVO OBRANE
Resor koji je krenuo u malo reorganizaciju postojećeg sistema brigada će doživjeti malu smjenu na čelu. Naime, nije riječ o nesposobnosti mrgooda, već o njegovim RL obavezama, te će njegovo mjesto preuzeti HisAirness, jedan od dvojice doministara čiji će cilj nastaviti navedenu reorganizaciju i HV dovesti do te mjere da HNB ne mora više davati ogromne sume za potrebe vojske.

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE SKRBI
bbb_kambelovac za sada nema prevelikog posla nego održavati postojeće tvrtke Zavoda za zapošljavanje na "životu", dok veliki posao odrađuju uredi za dijasporu i agancija za nekretnine, kao i crveni križ. Većih primjedbi za sada nema, malo je štekao crveni križ na početku, sada radi kao podmazan.

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA
Nakon debakla sa uredom dobrodošlice, kolega Klynn je postao ministar u odlasku, a doki je smijenjen s dužnosti voditelja ureda. Na apel naših građana, ipak nisam u potpunosti zatvorio ured, već je dužnost voditelja preuzeo kolega eŠvicarac - webstartm. Znači, i vaše mišljenje je bitno. Wink
Novi ministar će biti imenovan u čim kraćem roku, dok ne dođe novi, posao ministra će obavljati Klynn.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
Najveći dio posla u ovo vrijeme kada nemamo kontrolu nad svojim kongresom je odradilo ministarstvo vanjskih poslova. Suradnja sa EDEN i FORTIS članicama, kao i ostalim neutralnim, ali i PEACE članicama je izvrsno urađeno pod kapom kolege Max_Payne-a. Nažalost, kao i u mrgoodovom slučaju, RL obaveze će ga natjerati da se privremeno povuče iz eŽivota, te će njegovu funkciju ministra od ponedjeljka preuzeti Gjuro.

Kongres RH
Mislim, ne treba stalno ponavljati da kongres nije u našim rukama, valjda ste to do sada shvatili. Danas će zadnjih 99999 kuna otići iz kongresa i tako ćemo ostati bez hrpe kuna. Tješi me činjenica da su Srbi odnijeli pare s nadom da će povratiti RSDe, iako tko zna dal ću ikad uspjeti doći do vlasnika orga na kojem su RSDi da ih razmijenimo, dok me s druge strane brine što nismo uspijeli u zadnja 4 dana niti jedan donate zakon predložiti prije "kongresnika iz susjednih država". Ako sve bude po planu, kongres će biti ponovno naš 26. kada će biti predložen niz zakona za normalizaciju poslovanja tvrtki u RH.

Planovi za narednih nekoliko dana
Poraditi ćemo na NAPu koji je predložen od strane Mikrobija i malo ćemo prodiskutirati o njemu na forumu. Link do teme na forumu ću postaviti kroz koji sat kada ga napravim. NAP bi trebao biti takav da bude od koristi našoj državi ako bude potpisan.

Također, susreti ću se sa predsjednicima stranaka oko strategija za kongresne, pa i predsjedničke izbore koji nam slijede u narednih 20 dana.

Do povratka kongresa neće biti trening ratova, ali molio bih sve koji rade za 1 HRK + plaću u goldu da se još malo strpe od odlaska u inozemstvo.

Hvala svima na čitanju.

AndyCro
Predsjendik RH
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.