Svibanj 2009. - Vintage broj 19-Ulaganje u projekt BiH bolnice

Go down

Svibanj 2009. - Vintage broj 19-Ulaganje u projekt BiH bolnice Empty Svibanj 2009. - Vintage broj 19-Ulaganje u projekt BiH bolnice

Postaj  Dalibor on 30/8/2009, 03:10

Dobar dan vjerni čitatelji i oni koji će to tek postati,
Dosli smo do novog broja Vintagea, danas, na dan 588 novog svijeta baviti ćemo se novim temama.

Teme ovog broja:
1. Stanje državnog računa i ulaganje u projekte
2. Ostale vijesti iz eSvijeta
3. Savjet dana

STANJE DRŽAVNOG RAČUNA I ULAGANJE U PROJEKTE

Slijede statistike vezane za stanje državnog računa. Također, vidjeti ćete uspješnost ulaganja u bolnice, tj. kada će se to isplatiti pomoću tačnih grafikona.

***Stanje računa***
Drzavna blagajna:
GOLD: 24.55
BAM: 18580.69
Narodna Banka BiH:
GOLD: 651.40
BAM: 36072.43

***Monetary market***
1 GOLD= 40 BAM
1 BAM = 0.025 GOLD

***Uloženi novac u projekt***
NBBiH: 350 GOLD
Investitori: 270 GOLD

Prije otprilike 2 tjedana (točnije 12 dana) vlada eBosne i Hercegovine je počela s projektom izgradnje blinca. Naime, mnogo novaca je investirano u kompaniju koja sada ima predznak Q5 te je najveće kvalitete, te se daju odlične plate radnicima za njihov, isto tako, odličan rad. Nadalje, firma uspješno radi, te može donijeti samo dobro eBiH i njenim investitorima, te bih procjenio da će firma nakon nekoliko mjeseci, jer je to dugoročna investicija, uroditi plodom te obogaćivati naše radnike, građane i državu.
Slijedi grafikon u kojem je jasno pokazano omjer trenutnog novca u NBBiH, državnog novca te novca građana uloženog u tu investiciju.

https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/1znoljs.jpg


Mnogo novaca je uloženo u taj projekt, a osim novaca tu je i mnogo truda od strane vlade, te rad naših radnika, rad koji sve to pokreće! Sve što je uloženo u taj projekt će se vratiti, u ponu većim količinama. Da ne duljim, slijedi grafikon nakon koliko proizvedenih bolnica će se projekt ostvariti, tj. kada ćemo od toga imati profit.
Napomena: U statistiku je ubačen podatak da će NETO profit od svake bolnice iznositi 50 GOLD.

https://2img.net/h/oi40.tinypic.com/6dzjuh.jpg

Nadalje, za svaku proizvedenu te prodanu bolnicu, mnogo golda (cca. 300) ce se izliti u drzavnu kasu. Oni su sredstvo za bolju ekonomiju te sa sve više proizvedenih bolnica profit od slijedeće bolice će rasti! Drugim riječima, ovaj grafikon (vidi gore) pokazuje razvoj situacije sa sadašnjom ekonomijom, te ne može predvideti daljnji tok ekonomije pa možete očekivati da ćemo s ovim projektom biti u plusu i prije proizvedene 13. bolnice.


Kako je riječ o mnogo novca koji je uložen u taj veliki projekt, država je trebala potporu i od naših investitora, građana i ulagača koji bi mogli našoj eBiH za bolje sutra. Kako i građani imaju svoj udio u uloženom novcu (270 GOLDa) državna kasa i sami ulagaći će djeliti profit od svake pordane bolnice ovisno o postotku investiranog novca. Više o tome, a nadam se i jasnije u ovom grafikonu:

https://2img.net/h/oi39.tinypic.com/rssy1g.jpg


U prošlom grafikonu (vidi gore) pokazan je omjer djeljenja profita izmedu drzave i ulagača ali ne i sam profit ulagača, a smatram da oni to iščekuju Smile. Dakle, slijedeći grafit prikazuje novac ulagača kao cjelinu te njihov cjeloukupni profit. Nravno, on će se dijeliti na same dioniače, ali smatram da je beskorisno da za svakog radim grafikon.

https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/10dd0so.jpg

EDIT: Hvala Tromanu na potrebnim informacijama
OSTALE VIJESTI IZ eSVIJETA

Slijedi rubrika ˝Ostale vijesti iz eSvijeta˝ u kojoj će se nalaziti tri najznačajnije vijesti ovoga dana sroćene u samo nekoliko rečenica.

Nastavlja se općepoznata bitka eSrbije i eHrvatske. Prvog puta u ovom ratu eHrvatska se morlaa boriti na tri fronta; u bitci za Rašku protiv eSrbije, za Zapadnu Srbiju protiv eMađarske te u Rwu koji je upravo završio.

Iako trenutno nema bitaka, akcija vraćanja regija eNjemačkoj od strane njihovih saveznika još nije dovršena. Do sada je eMađarska vratila sve regije, a vjerojatno će ubrzo to učiniti i eTalijani.

Upravo je završila još jedna bitka u PEACEovom trening ratu gdje njihovi građani i vojnici podižu damage, vojni čin, wellness i experince.


SAVJET DANA

Slijedi ˝Savjet dana˝, tj. kratki i korisni savjet koji vam može pomoći u daljnjem igranju eRepublika.

Koristite eRepublik plus! To je odlična skripta za firefox koja vam može znatno olakšati igranje eRepublika.

To je sve za ovaj članak, nadam ste da ste zadovoljeni te očekujte ovakve članke i u budućnosti.
Vote & Subscribe ukoliko vam se sviđa, molim komentirajte ukoliko nešto želite nadodati.
Hvala i do pisanja.

Za sve pohvale, savjete i konstruktivne kritike moj sandučić je uvijek otvoren!
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.