Sijecanj 2009. - ** KONGRESMENI - STO SUTRA RADITI? **

Go down

Sijecanj 2009. - ** KONGRESMENI - STO SUTRA RADITI? ** Empty Sijecanj 2009. - ** KONGRESMENI - STO SUTRA RADITI? **

Postaj  Johny Stulic on 18/4/2009, 22:05

** KONGRESMENI - STO SUTRA RADITI? **

Prvo na pocetku zazelio bih sretan i blagoslovljen Bozic svima kojima nisam cestitao. Isto tako cestitike idu prvom sazivu hrvatskog Sabora i svim kongresmenima koji ce odrediti skup zakona i poreza koje moramo odraditi u pocetku da bi pokrenuli normalno drzavu. Moram odmah napomenuti, pogotovo sto se tice poreza - ono sto krivo odglasamo sada mozemo vrlo brzo popraviti kroz nekoliko dana, ako uvidimo da nije dobro, dakle, bez panike, ako se nesto i krivo odradi. To ce onda biti slatke brige naspram onog sto smo imali do sada.

** Prvi zakoni za glasanje 26.12. **

Nakon sto cemo biti u mogucnosti zatvorit cemo poglavlje spasavanja novca od mogucih takeovera. To nam je bila prva stvar koje smo se bojali kad su nam najavili stvaranje Domovine.

Prijedlog za glasanje broj 1

- tko prvi stigne neka predlozi donaciju 1000 Golda u Hrvatsku narodnu banku (HNB) - ni jedan drugi account nije valjan! Pazite da se netko ne zahebe, da se ne pojavi neka druga banka sutra. Tko ce predlagati - neka c/p link ove gore navedene banke.

Dan nakon toga stavit cemo na na glasanje i donaciju HRK u HNB - tako da ostane 5000 HRK u blagajni. Taj ostatak cemo imati u pricuvi za eventualni priljev novih igraca i placanje citizen fee-a, a poslije ce se taj dio puniti iz poreza

Prijedlog za glasanje broj 2

- daljnji je prijedlog - postavljanje citizen fee-a na 20 HRK. Razmisljao sam mnogo o citizen fee-u i dogovorili smo ga na 20 HRK iz slijedeceg razloga: novi igraci ionako potrose vecinu tog novca na kupnju tek za probu. Bolje da trose sad tih 20 HRK prije nego postanu neakvitni - ovaj puta na hrvatske kompanije.

Prijedlog za glasanje broj 3

- da bi zastitili hrvatske proizvode, treba postaviti import tax na food na maksimalnih 99%. Na taj nacin svi ce strani proizvodi na trzistu fooda postati preskupi da bi ih nasi ljudi kupovali i hrvatske ce tvrtke biti konkurentnije


** Ostali prijedlozi **

Za ostale prijedloge poreza, minimalne place, predsjednicke poruke itd. ima vremena tijekom daljnjih dana, na forumu ce biti objavljen prijedlog svih poreza od strane Ministarstva rada i mozemo i "cistiti" redom kako koji potvrdimo konsenzusom tamo.

Vazno je samo da se drzimo zajedno i da uspijemo organizirano odraditi ovaj set stvari. Apeliram na kongresmene da ne klikaju na prijedloge samo zato da probaju kako je to, nastat ce guzva, necemo znati vise o cemu se radi.

** Bolnica raste **

U samo dva dana skupilo se vec 121 Gold za bolnicu, ocekuje se mnogo vise, jer mnogi ovih dana dostizu level 6, a i sutrasnji kongresmeni pozvani su da doniraju po jedan gold za novu bolnicu.

Donirajte za bolnicu OVDJE

Na forumu se potegla rasprava oko toga trebamo li kupovati ili graditi bolnicu, u kojima su Ante Sunara i Sulla dali kvalitetne argumente da drzava izgradi bolnicu kroz svoju tvrtku koja bi bila napravljena od ove donacije i dugorocno bi donijela i korist u drzavnu blagajnu.

Osobno drzim da racunica drzi vodu, definitivno, i da bi nam ovakav deal odgovarao, jer bi donacijama sagradili tvrtku i imali pokrice troskova za prvu bolnicu koju bi takva tvrtka proizvela, a nakon toga tvrtka bi mogla poslovati u korist drzave stvarajuci dodatni profit u drzavnu blagajnu, ili bi se moglo sagraditi jos bolnica.

Moram reci i da je vec bio moguc jedan takav slican deal ali je nudjen po principu da drzava ima udjel u privatnoj tvrtki, koji sam osobno odbio, jer sam vidio jako mnogo takvih dealova u kojima je u pravilu - drzava izgubila. Ne velim da bi se to i ovdje dogodilo, niposto, ali jednostavno cilj odbijanja se isao u cilju prevencije i iskljucivanja mogucnosti bilo kakvih nejasnoca i optuzaba u buducnosti.

Ukljucite se u raspravu na forumu, ali konstruktivno, prvo procitajte a ne da kao padobranci ulijecemo s pitanjima ili prijedlozima koji su napisani dva tri posta povise. Kad cemo imati konsenzus odlucit cemo sto dalje. Mozemo prijedlog i dati na glasanje u Kongres (postoje nacini da se glasa o necemu sto sluzbeno nema - najavi se tema glasanja javno u clanku i odredi se mijenjanje nekog nevaznog poreza za 1% - recimo import tax na hospital s 1 na 2 posto. Tko je za prijedlog iznesen u clanku - glasa za mijenjanje poreza, tko nije glasa protiv i svi javno mogu vidjeti rezultat)

Toliko za danas, danas je Bozic, pa vam pisem samo u kratkim crtama:)

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.