Srpanj 2009. - Vintage broj 25-Statistička strana napada na Američki kontinent

Go down

Srpanj 2009. - Vintage broj 25-Statistička strana napada na Američki kontinent Empty Srpanj 2009. - Vintage broj 25-Statistička strana napada na Američki kontinent

Postaj  Dalibor on 22/9/2009, 00:25

Dobar dan vjerni čitatelji i oni koji će to tek postati,
Dosli smo do novog broja Vintagea, danas, na dan 602 novog svijeta baviti ćemo se novim temama.

Teme ovog broja:
1. Statistička strana napada na novi svijet
2. Ostale vijesti iz eSvijeta
3. Savjet dana

CJENA AKCIJE NAPADA NA AMERIČKI KONTINENT

Mnogo se članaka piše u zadnje vrjeme na temu PEACEovske akcije namapda na novi svijet. Mnogi o tih članaka su dobri, te ih nemam namjeru kopirati već prikazatai javnosti statističku stranu svega toga.

obrazek
Iako se ne radi o Iwo Jimi, ubrzo će se se desiti novi Pearl Harbor.

Kako ste mogli saznati u ostalim člancima vezanih za tu temu, Novi Svijet će članice i simpatizeri PEACEa napasti najmanje sa četiri fronta. Ta 4 glavna fronta su slijedeća:

Kyushu [Indonezija] - Hawaii [USA]
Nakon dogovorenog rata na pacifiku između Indonezije i Japana, Indonezijske strane su okupirale ključnu regiju Kyushu preko koje imaju prolaz na Hawaiie koji su u sastavu SADa.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
Slijedi graf koji nam ukazuje cijenu napada na Kyushu i Hawaiie. Kako je Japan objavio rat Indoneziji mnogo novaca uštedjeli time što je Japan započeo rat zbog manje populacije a samim time i jeftinije cijene objave rata. Nadalje, u grafu neće biti uračunata objava rata Japanu već samo SADu.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
NBI-National bank of Indonesia


Far-Eastern [Rusija] – Aljaksa [SAD]
Očekivani drugi front. Dok pišem članak, borba za Aljasku se trenutno odvija! Preko Beringovog prolaza majka Rusija je napala najsjeverniju državu SADa te time otvorila drugi front.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
Kao ni Indonezija, ni Rusija nije trebala platiti objavu rata kada je rat između tih država već dugo otvoren (prisjetimo se Američkog napada na Rusiju kada se odvijala ključna bitka za WSR).
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
Iako je indonezijska banka puno bogatija od ruske riznice (više od 6 puta), te je cjena bitaka za Hawaiie i Aljaksu ista (razlika je u 1 GOLD), Indonezija će iamti veće troškove zbog objave rata, dok Rusi ne moraju ponovo objavljati rat.
RT-Russian tresury


Britanija [Francuska] – Nova Škotska [Kanada]
Treći front, već jee završena bitka za Novu Škotsku, a trenutno se odvija bitka za otok Princa Edwarda (Prince Edward Island). Nadalje, to je samo početak akcije na Kanadu.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
Kao i kod svih ostalih bitaka, slijedi grafikon cijena; ali ovaj put uključuju se dvije bitke zbog francuskog pohoda i na Prince Edwar Island regiju.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
Francuska banka je dobrostojeća i osrednja u eSvijetu te iako sa troškovima, može financirati ovaj rat.
BCF-Banque Centrale Francaise


Škotska [Mađarska] – Newfoundland [Kanada]
Kao i treći front, i četvrtki front, ovaj put s britanskog otoka je usmjeren prema Kanadani. Nakon dogovora sa Britancima, Škotska je pala u Mađarske ruke iz koje će započeti napad na Nwfoundland. Riječ je o slabašnoj regiji, s malo stanovnika i niskim DS-om i Hospitalom twe će uz malo napora vjerojatno biti preuzeta. Nako te regije slijedi Quebec, kojeg će biti znatno teže za osvojiti.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
Slijedi graf koji pokazuje cjenu napada na Newfoundland i Quebec koja je prilično bogata regija.
obrazek
[klik na sliku za bolju rezoluciju]
I dok je cjena napada na Quebec mnogo skuplja nego na Newfoundland, Mađarska banka to može pokriti jer njihvoa riznica sadrži skoro 2000 GOLDa.
eMNB-eMagyar Nemzeti Bank

Podatci potrebni za članak preuzeti sa:
eGovernment
eGobba
eRepublik.ws

OSTALE VIJESTI IZ eSVIJETA

Slijedi rubrika ˝Ostale vijesti iz eSvijeta˝ u kojoj će se nalaziti tri najznačajnije vijesti ovoga dana sroćene u samo nekoliko rečenica.

Prvi korak na Novi Svijet učinila je Francuska napavši Novu Škotsu koja je osvojena. Petnaest minuta prije kraja zid je bio ogromno u minusu te su Francuzi uvjerljivo vodili, ali tada su kandaske snage počele podizati zid, ipak, nedovoljno.

Unutar-stranački izbori se bliže, te je većina stranaka u svijetu predstavila svog kandidata, također, sigurno će biti i pokušaja takeovera.

Završila je jedna bitka između rata Ukrajina-Rumunjska, dok je još jedna bitka u tijeku. Riješ je o Northern Basarabiji.

SAVJET DANA

Slijedi ˝Savjet dana˝, tj. kratki i korisni savjet koji vam može pomoći u daljnjem igranju eRepublika.

Ne nasjedajte na jeftine trikove, admin vas nikad neće tražiti password te svi sa sličnim nickom su varalice te im je stalo samo do vašeg novca. Predlažem vam da takve slučajte prijvaljujtete pravom adminu.

To je sve za ovaj članak, nadam ste da ste zadovoljeni te očekujte ovakve članke i u budućnosti.
Vote & Subscribe ukoliko vam se sviđa, molim komentirajte ukoliko nešto želite nadodati.
Hvala i do pisanja.

Za sve pohvale, savjete i konstruktivne kritike moj sandučić je uvijek otvoren!
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.