Kolovoz 2009. - Vintage broj 32-Radnički svijet

Go down

Kolovoz 2009. - Vintage broj 32-Radnički svijet Empty Kolovoz 2009. - Vintage broj 32-Radnički svijet

Postaj  Dalibor on 22/9/2009, 00:31

Poštovana nacijo, još je jedna tvrtka ugledala svjelto dana (iako je osnovana po noći)....

obrazek

NE, to ne znaći da sam ušao u poduzetničke vode i da su svi moji ideali i zalaganje za radnike farsa. Upravo obratno, nisam niti želim stati na riječim već polaganim ali sigurnim koracima to sprovesti u djelo.

Naime tvrtka ne postoji radi vlastite dobiti već radi radnika, u kojoj će dobivati adekvatnu platu, platu koja je kompetitivna i koju radnik zaslužuje.
(Ne radi se o utopiji, davati ću plate koliko mi to dozvoljavaju sredstva, te je svaka donacija dobrodošla u ime boljeg svijeta za radnike.)

Smatram te stojim iza toga da bi radnici trebali zarađivati a vlasnici tvrtki biti u laganom plusu za pokriće troškova. Osim toga, radnicima se trebaju pružati mogućnosti za (e)život kakav zaslužuju:

1. Visoke plate
2. Jeftini proizvodi
3. Jaka i stabilna valuta, (te niski porez na uvoz) koja pogoduje uvozu te borbi na marketu koja rezultira spuštanjem cijena
4. Niski porezi koji će privući strane ulagaće i investitore te će se poslodavci boriti za radnike povećavajući im plate
5. Konaćno razumijevanje radnika i briga za iste kako bi se one manje iskusne obrazovalo, pomažući sebi, njima i državi.

Smatram da SVAKI radnik, neovisno o skillu i wellnessu (vidi točku 5, obavještavanje radnika kada će bitka da pomognu sebi i vama) zaslužuje to; kako bi eBosna i Hercegovina postala socijalistička država, država bez društvenih slojeva, bez većine i manjine, gdje su svi dobrodošli.

Znam da nas čeka dug put da sve to ostvarimo, te znam da neće biti lako, ali nadam se da ću sa ovom tvrtkom baram malo dotći svih pet točaka te stvoriti malu oazu za vrijednog eBosanskog (i Hercegovačkog) radnika!************************************* **************************************** ******************************


Odabrao sam Construction sektor jer je on, unatoč dvjema državnim firmama, najmanje razvijen; dok u Manufacturing i Land sektoru iz dana u dan nastaje sve više tvrtki, od Weapona zbog čestih ratova do Graina zbog boagatih žitnica u eBiH (a nadamo se ubrzo i Wooda).
Sukladno s time, manje se tvrtki bori za radnike, te us istima ponuđene i manje plate; a osim toga postoje sam dvije državne tvrtke (sa limitiranim kapacitetom radnika) koje radnike adekvatno plaćaju pa time želim spriječiti iseljavanje domaćih radnika u inozemstvo zbog većih plata i potražnja.

Nadalje, odabrao sam House tvrtku Q1 kvalitete, ponovo, radi radnika. Naime, malo radnika imaju kuće, a ako ih imaju, niže su kvalitete (ja imam Q2 house) pa će prodaja kuća biti usmjerena isključivo radničkom sloju, koji ima manju kupovnu moć.**************************************** **************************************** ***************************


Za radnike ova će tvrtka nuditi dva naćina plaćanja:

1. U domaćoj valuti (BAM)
2. U naturi (kombiniranjem fooda i gifta te weapona u vrijeme rata)


Odabir je slobodan, te ako se radnici ne izraze (putem PM-a) platu dobivati u novcu. Osim toga, ubrzo ću napraviti mali site za upite, žalbe, i savjete radnike te obavještavanje istih.

Zalihe raw materijala (u ovom slučaju wooda) su kupljene te će tvrtka uvijek biti obskrbljena rawom kako bi omogućio kvalitetan rad radnika bez poteškoća. Nadalje, tvrtka sa radom kreće sutra sa fiksnim cijenama, a za veću cijenu i pregovaranje, moj PM (i moje organizacije) je uvijek otvoren.
Nadalje, radnici sa niskim wellnessom će se zbrinuti te prijaviti MriSS-u radi ˝giftanja˝ te ukoliko im je wellness dovoljno visok, plaćanje troškova za jednu kartu (ukoliko bude potrebno) te preporuka gdje se boriti i svi drugi savjeti radi besplatnog dizanja wellnessa.Ime tvrtke: HISTRIA House
Vrsta tvrtke: Construction, House, Q1
Organizacija: HISTRIA Fond Group
Vlasnik: Don PerignonHvala, znam da sam utipkao mnogo redova i slova ali vjerujem da radnici zaslužuju mnogo više pažnje nego što im se trenutno predaje.
Don Perignon,
Ponosni borac za Radnike.
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.