Rujan 2009. - Vintage broj 35-Razvoj Construction sektora

Go down

Rujan 2009. - Vintage broj 35-Razvoj Construction sektora Empty Rujan 2009. - Vintage broj 35-Razvoj Construction sektora

Postaj  Dalibor on 22/9/2009, 00:33

Dragi čitatelji i oni koji će to tek postati, pred vama je večernje izdanje Vintage novina.

obrazek

Svjedoci smo propadanja i nerazvijenosti domaćeg Construction sektora. U ovom članku moći ćete pronaći statističku stranu tog sektora te savjete kako izaći iz ove nepovoljne situacije (tips & tricks).

obrazek
[desni klik>view image]
Kao šo se može vidjeti, u Construction BiH sektoru nalazi se samo 9 tvrtki, a većina je državno vlasništvo.

Sljedeći grafikon dokazuje da je Construction sektor najmanje razvijne u državi uspoređujući ostale sektore po broju tvrtki.
obrazek
[desni klik>view image]

TIPS & TRICKS!
Mnogo je državnog ali i privatnog novca uloženo u projekt BiH bolnica, no jedna tvrtka ne može pokriti potrebe radnika jednog cjelog sektora. Kao rezultat tomu, naša radna snaga se iseljava u druge zemlje u potrazi za većom plaćom.
Država treba poticati poduzetnike da otvaraju svoje tvrtke u construction sektoru pomoću subvencija. Time se razvija tržište, spuštaju cijene proizvoda i povećavaju se plaće.Osim broja tvrtki, problem je ju radnici te aktivna radna snaga u construction sektoru.
obrazek
[desni klik>view image]
Radnici koji trenutno imaju posao u construction sektoru su ˝rijetkost˝ u BiH. Omjer je katastrofalan te je više od 50% radnika nezaposleno [44%:56%]!

TIPS & TRICKS!
Povećanje broja firmi nije dovoljno za spasiti sektor ako te iste firme nemaju radne snage! Construction sektor treba postati primamljic radnicima, a prvi korak prema tome jest smanjenje Incame poreza, tj. poreza na dohodke (plaće, zarade).
Kako nisu svi radnici upućeni u to bez informiranja naroda nismo ništa postigli. Sljedeći korak jest objavljivanje (i reposti) članaka u kojima se nove igrače informira o poduzetom, te ih se usmjerava prema House, Hospital (i nadam se DS) tvrtkama.Ukoliko bi vlada pokrenula prija spomenuti projekt (vidi cjeli članak Smile tvrtke i radna snaga bi se znatno povećala, a time i proizvodnja. Više bi se kuća različitih kvaliteta nalazilo na tržištu te bi cijene padale. I upravo to moramo i postići.
obrazek
[desni klik>view image]
*Prosječna cijena kuće u grčkoj je 55.3102 GOLD (crveno)
Analizirajući tržišta otkrio sam da su (prosječne) cijene naših kuća povoljne, ali od najjeftinijeg tržišta (Hrvatskog) naše kuće su skuplje i do 1 GOLD!

TIPS & TRICKS!
Trebamo prodavati strancima! Naše tržište je malo i vrlo bi brzo došlo do hiperprodukcije. Iako nam snažna valuta ne ide u korist (kod izvoza), država bi trebala subvencionirati kupnju licenci (pogotovo za zemlje s jačom valutom). Time bi se rasteretilo naše te bi naše kompanije dobivale više mušterija.


Hvala,
Urednoištvo Vintage!
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.