Rujan 2009. -Tutorijal pravilnog ratovanja / repost

Go down

Rujan 2009. -Tutorijal pravilnog ratovanja / repost Empty Rujan 2009. -Tutorijal pravilnog ratovanja / repost

Postaj  Sebenico on 25/9/2009, 00:17

Vjerovatno svi znate da se odlaskom u rat mozete boriti i nakon toga podignuti wellness do 100%. Ukoliko to niste znali, objasnit cemo vam kako to uciniti. Drzanjem welnesa na 90 i vise pomazete i sebi i firmi u kojoj radite te cjelokupnom gospodarstvu.

Korak 1: Pripreme za rat

Prvo sto cete morati napraviti je preseliti se u regiju gdje se nalazi q5 bolnica. Kod nas to su Slavonija, Northwest Croatia, Central Croatia i South Dalmatia. Savjetujemo igracima koji nisu u vojsci da zamole vlasnika firme u kojoj rade moving ticket za preseljenje jer je podizanje wellnessa i jednima i drugima u interesu.

Uvjet da biste pristupili bitki je da vam je wellness minimalno 40. Ukoliko cete se morati seliti onda cete ukupno trebati 42 wellness-a (svaka selidba vam oduzme 2 wellness-a + 40 trebate za pristup bitki).

Ukoliko u rat idete samo kako biste podigli wellness, oruzje vam nije potrebno.

Korak 2: Pronađite bitku

Kako biste pronašli bitku u kojoj ćete se boriti, otvorite «My Places» izbornik i odaberite «Army». Na dnu te stranice nalazi se link «Active Wars». Na njemu mozete vidjeti prikaz svih ratova, onih sa aktivnim bitkama i onih trenutno bez bitki. U sredini izmedju zastava drzava koje su u ratu, ispod «details» treba pisati «1 active battles» (moguce da bude i više od 1). Na slici mozete vidjeti zaokruzeno da je u trenutku kada je slika napravljena bila jedna aktivna bitka izmedju SAD-a i Meksika, a izmedju Austrije i Njemacke nije bilo aktivnih bitki.

obrazek

Iz Hrvatske se mozte boriti u dva slucaja. Jedan je da je netko napao nas ili mi nekoga. Drugi slucaj je ako mi kao saveznici sudjelujemo u nekoj bitki. Vidjet cete da na nekim mjestima ispod imena drzava pise allies. Ukoliko je Hrvatska na nekom od tih popisa onda mozete iz Hrvatske sudjelovati u toj bitki. Dakle, ako postoji bitka, a mi smo nekome saveznik u tom ratu onda se mozete tu boriti. Na pocetku ce vam se biti mozda malko tesko snalaziti tu pa uvijek mozete pitati na chatu da vam kazu di se mozete boriti.

Takodjer, popis novosti oko bitki, potpisanih sporazuma, objavljenih ratova i slicno mozete vidjeti na «latest events» (kada kliknete na «homepage» to su obavjesti koje se nalaze iznad popisa novina).

Korak 3: Ulazak u bitku

Kliknite na rijec «details» kao sto je prikazano na prethodnoj slici. To ce vas dovesti na prikaz bitke (battle screen). Djelic tog prikaza pogledajte na sljedecoj slici:

obrazek

Primjetite zaokruzeni link «Go to battlefield». Ako zelite sudjelovati u bitki ili provjeriti trenutno stanje bitke, onda kliknite taj link.

Korak 4: Borba

Ratovanje je prilično jednostavno. Vidjet ćete veliki plavkasti pravokutnik u kojem piše «Fight» (kao na slici). Kliknite na «Fight»!

obrazek

Nakon sto ste to kliknuli, otvorit ce vam se prozorcic sa prikazom stete koju ste napravili. Dobili ste i dva expirience boda. Sjetite se vašeg wellness-a, sada je on za deset manji !!! Znaci svaki put kad kliknete fight trosite 10 welnesa.

Korak 5: Natrag na bojisnicu

Sada vam se otvorila mogucnost da se izljecite u bolnici. Ovisno o tome koliki je Q bolnice, toliko ce vam ljecenje u njoj povecati wellness. Posto su nase cetiri bolnice q5, onda cete pomocu njih moci nakon prve odradjene borbe podici wellness za 50. Dakle, nakon sto se zavrsili borbu mozete kliknuti ili na «Fight Again» (u slučaju da vam je wellness i dalje dovoljno visok i zelite se jos boriti) ili «Back to the battlefield» (kako bi otišli u bolnicu).

obrazek

Korak 6: Odlazak u bolnicu

Kliknite na «Back to the Battlefield» (kao što je prikazano na prethodnoj slici) i potom kliknite na «Hospital» (pogledajte na sljedećoj slici):

obrazek

Korak 7: Ozdravljenje

Kada dođete u bolnicu, kliknite na «Heal» kao što je prikazano na sljedećoj slici. Zapamtite: bolnicu možete koristiti samo JEDNOM DNEVNO.

obrazek

Dodatak za kraj

Ukoliko vam je welnes 60 (ili nizi), borite se samo jednom taj dan. Odradite borbu (welnes vam padne za 10 na 50%), iskoristite bolnicu (welnes poraste za 50 na 100%) i gotovi ste. Ukoliko vam je bio 70 ispocetka, mozete odraditi dvije bitke, ako je bio 80 tri bitke itd. Bitno je da ga podignete na 100% pomocu q5 bolnice.

Ne borite se nakon koristenja bolnice.

Ovaj tutorijal mozete koristiti za podizanje wellness-a i kad ne bude bitki u kojima je Hrvatska direktno ukljucena. Potrazite aktivnu bitku kako je ovdje opisano, a regije sa Q5 bolnicama u nekoj od zemalja koje imaju aktivnu bitku mozete potraziti na linku - ereptools

Ukoliko se zelite boriti negdje u inozemstvu onda morate dati otkaz na poslu te otkaz u stranci. Naravno, ako ste Kongresmen morati cete i napustiti Sabor prije selidbe u drugu drzavu.

Sretno ratovanje!

*tutorijal orginalno napisao moishe
**tutorijal uredio Selector

----------------------
http://www.edomovina.com/forum/viewforum.php?f=11 - ostali tutorijali
ekola - kanal na chatu ako imate pitanja
----------------------

Lijepi pozdrav
Venax - ministrica obrazovanja

Sebenico

Broj postova : 58
Join date : 12.09.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.