Rujan 2009. - ...::: MARKO IVICA - KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA STRANKE :::...

Go down

Rujan 2009. - ...::: MARKO IVICA - KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA STRANKE :::... Empty Rujan 2009. - ...::: MARKO IVICA - KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA STRANKE :::...

Postaj  Dalibor on 29/9/2009, 12:49

Dobar dan građani eLijepe Naše.

Danas vam HSR-ovci predstavljaju svoga kandidata na stranačkim izborima u Hrvatskoj Stranci Slobode (TO-anom HSR-u)

Kandidat za predsjednika stranke je Marko Ivica – istaknuti i aktivni član HSR-a koji je znanjem i iskustvom stekao naše povjerenje
On je dugo sudjelovao u radu stranke i sigurno će mu poći za rukom i predsjednička funkcija!
Valja spomenuti da je i direktor velikog broja firmi te da ima iskustva u svakom dijelu eRepa – i vojnom, i ekonomskom, ali naravno i političkom!

Već je odabrao sastav novoga Vijeća koje će, ako HSR-ovci uspiju vratiti stranku, odmah krenuti u reforme:
1. Predsjednik – Marko Ivica
2. Potpredsjednik – Parizer
3. Sekretar – Mr_Cro
4. Savjetnik – Klynn
5. Savjetnik – BoroZvjer
(vjerojatno će se naknadno otvoriti i još koje mjesto savjetnika)

Reforme bi trebale biti sljedeće:
1. Promocija stranke i eRepublika – postanje po forumima, facebooku, raznoraznim web stranicama itd.
2. Projekt Mentori – uvođenje jednog do dva mentora stranke koji će voditi posebnu brigu o svim novijim članovima stranke (plaće mentora će biti određene na sastanku)
3. Projekt Ambasadori – otvaranje stranačkih ambasada u raznim zemljama kako bi se povećalo prijateljstvo, suradnja i povjerenje između nas i eSvijeta (plaće ambasadora će biti određene na sastanku)
4. Pokloni za radnike – već otprije poznata firma bi se ponovno trebala upaliti sa dobro poznatim sistemom plaćanja – npr. umjesto 15 HRK-a, 14 HRK-a i food/gift u vrijednosti od 2 HRK-a
5. Otvaranje novih tema i nagrađivanje istaknutih pojedinaca – Za svaku novu i svježu ideju slijedi prikladna nagrada od nekoliko kuna ili čak nekoliko golda
6. Nagrade za postove na forumu – Svaki 10. post zaslužuje nagradu od ne toliko značajnih, ali simboličnih 5 kuna
7. Food, gift i ticket radnicima – članovi HSR-a i dalje mogu sa wellnessom do 70 tražiti besplatni food/gift (ako nema rata u eHrvatskoj) – stranka je izdvojila preko 200 golda za zbrinjavanje HSR-ovaca – u kritičnim situacijama dijelimo i do 10 giftova dnevno, a za posebno dizanje wellnessa šaljemo 50% vrijednosti ticketa kako bi članovi mogli otići dizati wellness i exp pomoću bolnice, tj. pomoću rata
8. Zaposlimo ih! – Zapošljavanje svih stranačkih kolega je i dalje važan plan HSR-a. Želimo svima pružiti mogućnost rada: u stranačkoj ambasadi, u stranačkoj firmi (kao direktor ili kao radnik sa privilegijama), kao mentor, a vjerujemo da ćemo otvoriti još koje radno mjesto u stranci (npr. direktor financija, koordinator izbora, ravnatelj škole mladih HSR-ovaca, FAQ urednik itd.)
Ovo su glavne reforme koje bi HSR-ovci uveli – naravno, tu su uvijek i planovi za kongresne i predsjedničke izbore, ali nećemo brzopleto planirati unaprijed – prvo treba vratiti stranku.

Već svi znaju da je politička scena u eHrvatskoj pretrpana svakakvim strankama te da je dosta neuravnotežena – 4 right stranke, 2 center stranke i 1 left stranka (ako bi HSR-ovci uspijeli vratiti stranku, onda bi situacija izgledala ovako: 3 right stranke, 2 center stranke i 2 left stranke). Normalna politička scena je također plan HSR-ovaca!

Nadalje, ovo bi nam bio novi početak – vremena se mijenjaju, a tako i ljudi! Nikad se ne zna, možda i dođe do nove koalicije sa HDS-om (ipak su stranke i prije surađivale i pobjeđivale, a obje su lijeve orijentacije) – naravno, do kompromisa treba i doći – vrijeme prolazi, a to nije dobro! Neka diplomacija radi svoje - HSR je prije samo tražio transparentnost (pošto je do tada izašao samo jedan članak u Glasniku HNB-a, i to onaj početni koji najavljuje ulogu Glasnika) i detalje rata (tražili smo objašnjenja, a split je rekao da do koalicije jedino može doći ukoliko nastavimo rat – dan danas vam to mogu potvrditi neki Vijećnici HSR-a)
Znači, nemojmo se zavaravati – nismo mi nikakvi anarhisti koji žele propast eHrvatske i nekakav novi poredak. Do koalicija može doći, ali uz pomoć pregovora – a do pregovora ne može doći, ako ne vratimo stranku. Stranka nam je TO-ana i mi ju želimo vratiti – naše demokratsko pravo je da imamo stranku (ako je sicenica već htio voditi stranku, mogao ju je i sam otvoriti, a ne krasti).

Ali, analizirajmo njegov, tj. HSS-ov program:
“Nacelo stranke:
-SLOBODA ZA SVE(medije,ljude,politicare,medije,...)
-Ni pod koju cjenu ne uci u PEACE
-Braniti domovinu do zadnjeg welnesa
-Graditi dobre odnose s saveznicima”
Znači, ništa konkretnoga – ovo je čista kritika na program – nema statuta, nema kodeksa, nema manifesta. Stranka se zalaže za slobodu (kakva sloboda za medije x2, političare i ljude? Odobravanje spama – je li to ta sloboda za medije? Pa valjda je bar u eRepu čovjek rođen slobodan i nezavisan)
Ući u PEACE savez nije u planu nikoje stranke stoga to i ne treba posebno komentirati, a mislim i da je svima u interesu i braniti eHrvatsku...
Graditi dobre odnose sa saveznicima – to se može definirati na više načina, a sve ovisi koga sve smatramo saveznikom (npr. smatramo li proeden stranku u PEACE zemlji saveznicima ili neprijateljima? Ili obrnuto, smatramo li propeace (ili čak neutralnu) stranku u EDEN-u i dalje saveznicima?) To nije definirano pa se ne može ni pravilno komentirati, ali dobro sada - dosta filozofiranja.
Nadalje, sicenica se nije pokazao kao neki veliki vođa. Stranka mu nije ušla u Top 5 što je veliki kiks nakon čak dva mandata! Hvali se što mu je stranka prešla 100 ljudi, a nema veze što smo to mi pozvali svoje nazad u stranku zbog stranačkih. U novinama nema ničega konkretnoga pa se planovi i sredstva ne mogu ni saznati...
Evo, ovo je čista kritika na trenutno vodstvo stranke koje je, mogli bi reći, monotono!

Sigurni smo da je nekima važnija odsutnost HSR-a nego prisutnost HSS-a, ali nećemo upirati prstom... Demokratsko je pravo svakoga da ima stranku i da podrži koga hoće za kongresne i predsjedničke izbore. Ali samo jedno pitanje – zašto se neke stranke moraju miješati u politiku drugih stranaka? Zašto? Pa HSR-ovci nisu nikada napravili nešto loše zbog čega bi drugi požalili – u interesu nam je napredak eHrvatske u svakom pogledu! Kritičko stajalište ili uopće stranačko opredijeljenje određenih članova ne smije biti uzrok netolerancije i TO-a. HSR-u su najbitniji radnici, a radnici su svi aktivni građani eHrvatske, a ako nekima to smeta, onda se stvarno mogu propitati jesu li površni pa samo ne mogu podnijeti ljevičare. Ako je uistinu tako, onda to nisu demokrati...
HSR nikada nije sudjelovao u TO-u neke hrvatske stranke i nikada nije branio rad strankama (ljudima) unutar eHrvatske koje nisu baš najdraže HSR-u (naravno, kritika je bilo, ali nikada nije došlo do toga da branimo rad nekim ljudima, a valjda do toga i neće doći)
Znači, kao što je rečeno, do koalicija uvijek može doći – to je samo pitanje diplomacije – HSR je u svojoj povijesti bio u koaliciji i s HLD-om (kada mu HDS nije odgovarao) i s HDS-om (kada mu HLD nije bila omiljena stanka)! Ako je tada moglo doći do sporazuma, zašto ne bi moglo i sada? Zašto ne bi imali stabilnu političku scenu i sve političke opcije na njoj? Grešaka je bilo i bit će sa obje strane – nitko nije nepogrešiv – ali pravo je umijeće priznati krivicu i pokušati ju ispraviti na svaki mogući način!

Pa da zaključimo – HSR-u je cilj napredak eHrvatske u svakom pogledu. Imamo konkretne planove i reforme za napredak stranke i zemlje. Imamo dovoljno ljudi za kvalitetan rad, a sigurno će ih biti još. Većina naših aktivnih članova već komunicira sa javnošću putem medija i ima iskustva u politici, a to jamči kvalitetu rada. Stabilizirat ćemo političku scenu i početi ispočetka s nadom da ćemo vratiti stranku u Top 5. Ponudit ćemo svoje kandidate za kongres i s njima pokušati pridobiti što više mjesta u kongresu. Promovirat ćemo stranku, a samim tim i igru.
A sve to možemo postići pod vodstvom našeg MI-a Smile !!!

Toliko o tome,
VOTE for Marko Ivica!
VOTE for better eCroatia! Smile

Vote + Subscribe !!!

Do sljedećeg javljanja,
Pozdravlja Vas
Vijeće HSR-a
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.