Listiopad 2009. - Tutorial za mentore

Go down

Listiopad 2009. - Tutorial za mentore Empty Listiopad 2009. - Tutorial za mentore

Postaj  Dalibor on 13/10/2009, 15:35

Kao što svi znate pokrenuli smo projekt mentor. Za one koji razmišljaju postati mentori evo ukratko opisa što treba raditi mentor.

Prije nego dobijete bebu

Prijavite se u REGISTAR. Nakon toga će vam voditelj projekta dati pristup tom istom registru. Dakle, nakon par sati provjerite da li vam je u inbox stigao mail novi, ako je onda mozete ući u registar.

Nekima će nickovi biti označeni zelenom bojom. To je za voditelje projekta samo oznaka da se zna da je toj osobi dan pristup u registar. Ono što trebate gledati su polja desno od ovih koje ste vi ispunili u registru.

Nakon što dobijete bebu

Vidjet ćete link i nick bebe kad vam netko od voditelja da bebu. Javite se bebi porukom da ste joj mentor. Posaljite joj friend request. Stavite joj se na raspolaganje. Bilo bi dobro da imate msn i da odmah sa bebom to izmjenite jer ćete se tako moći najbolje kontaktirati. Ako nemate nije problem naravno.

Ono što je poželjno da radite je da bebu učite kako da sazna ono što ju zanima. Primjerice ako vas beba pita kolko je q1 kruh nemojte reći cijenu samo nego ju radije naučite kako da sama pogleda. Takav pristup je dobar je onda bebu tjerate da misli tikvom.

Probajte bebu uključiti na naš chat, upoznati je s ekipom da skuži zašto smo se navukli na igru. Najbitnije je da naučite bebu održavati welnes visokim nakon levela 5, da ju naučite sve o radu vlade i uredima (ili ju jednostavno natjerajte da čita edomovina portal) da bi ona kasnije znala gdje može dobiti badava tikete, gftove i ostalo. Nastojte naučiti svoje bebe kako se trguje i zarađuje na monetary marketu jer joj je to najbolji način zarade koji joj je vrlo brzo na raspolaganju. Ako imate štogod viška para kupite joj q1 kuću da odmah u startu nauči koje su prednosti kuće. Kasnije ju uvijek možete tražiti da vam ju vrati kako biste poslali kuću drugoj bebi.

Vjerovatno čete dobiti pitanje jel ima išta za raditi u igri osim work i train pa se potrudite da joj nađete zanimaciju i da je naučite kako da istražuje igru i sve njene aspekte.

Testovi za mentore

Na zahtjev mentora ćemo napraviti testove za mentore koje će provoditi voditelji na posebnom kanalu. Naime, ako netko želi bit mentor, a ne zna što su vatreni gušteri, što je registar crvenog križa rh,produktivnost ili kakve su prednosti kuće, taj ne samo da ne treba biti mentor nego bi mogao razmisliti i o tome da se njemu jedan dodijeli XD

Kanal na ircu + forum

Još jednom ponavljamo da je otvoren kanal za mentore (#mentor) na ircu pa se tamo možete dogovarati međusobno o svemu. Bilo bi dobro da sudjelujete u razvijanju projekta sa ostalima.

Na forumu će biti otvoren dio za mentore ukoliko isti ne mogu na chat. Inače, imate na spreadsheetu chat. Gore desno gdje piše tko je online na tablicama kliknete na to i otvori vam se chat pa se možeete tamo dopisivat isto.

Ako imate pitanja, prijedloga ili pohvala napišite u komentar.
Vaša ministrica,
Venax
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.