Studeni 2009. - Pikantne regije Balkana

Go down

Studeni 2009. - Pikantne regije Balkana Empty Studeni 2009. - Pikantne regije Balkana

Postaj  Dalibor on 6/11/2009, 16:13

Dan: 715.
Broj: 2.
Autor: Don PerignonPOZOR: Za pregled svih mojih prošlih članaka (koji su sada izbrisani), posjetite arhivu Vintage novina.


UVODNA RIJEČ

Nakon što sam u prošlom članku u nekoliko novinskih redaka objasnio kako blok EDEN-a i (bivšeg) FORTIS-a stoji naspram PEACE-u, ovaj članak je ˝ograničen˝ na balkan.

Uspredno sa zakuhavanjem situacije u Aziji te unutarnjim raspadom PEACE-a (pokretanje RW-ova kako bi se zadovoljile ostale članice), te formiranjem ˝Brolliance˝ (što sam prešutio u prijašnjem članku) između Sjeverno američkih zemalja (Kanada, SAD) i još mnogo toga; na Blakanu situacija također ne miruje, te ću vam u ovom članku prikazati ˝pikantne˝ regije Balkana, regije koje su najvažnije u tom području i koje nam mogu donijeti mnogo problema.˝PIKANTNE˝ REGIJE BALKANA
Pod eBalkan je obuhvaćeno nešto veće područje od onog koji se pripisuje balkanskom poluotoku u RL-u.
˝Pikantne˝ regije su označene narančastim krugom.


SLOVENIAN LITTORAL [slika]
Vlasnik: Slovenija
Granice: Hrvatska, Italija
Stanovništvo: ~400
Resursi: Grain [medium]
Važnost: Regija koja razdvaja Hrvatsku sa Italijom; razmjenom zemlje između Slovenije i Talijana mogla se otvoriti granica Italije prema Hrvatskoj, a time bi Hrvatska dobila još jednog suparnika. Sigurno možemo računati i na Talijane kada nas snage PEACE-a napadnu.


WESTERN TRANSDANUBIA [slika]
Vlasnik: Mađarska
Granice: Hrvatska, Slovenija, Austrija, Slovačka
Stanovništvo: ~2400
Resursi: Grain [medium]
Važnost: Regija iz koje Mađarska konstantno i svaki put do sada napada NW Hrvatsku, nažalost, regija je osigurana sa Q5 bolnicom, Q5 obrambenim sistemom te mnogobrojnim stanovništvom.

VOJVODINA [slika]
Vlasnik: Srbija
Granice: Hrvatska, BiH, Mađarska, Rumunjska
Stanovništvo: ~4700
Resursi: Grain [high]
Važnost: Žitnica kompletne Srbije, jedina regija u Srbiji sa high grainom, također, strateški važna regija pošto graniči sa Slavonijom.


CENTRAL GREECE [slika]
Vlasnik: Grčka
Granice: U središtu Grčke, granice samo sa domaćim regijama.
Stanovništvo: ~2200
Resursi: Iron [high], Wood [medium], Grain [medium]
Važnost: JEDINA regija na cijelom balkanu koja je bogata high ironom. Također, jedna je od najbogatijih regija na balkanu zbog posjedovanaj drugih resursa. Bilo je špekulacija i planova od strane Srbije i Hrvatske za tu regiju pošto bi se zivukla ogromna ekonomska korist ali ništa nije poduzeto. Također, Turska je u kraćem perijodu kontrolirala tu regiju.Naravno, ima još zanimljivih i važnih regija, pogotvo na istoku balkana ali taj dio nisam obuhvatio. nadam se da ste nakon ovog članka shvatili raspored regija na Balkanu.
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.