Studeni 2009. - Mađarski Blitzkrieg

Go down

Studeni 2009. - Mađarski Blitzkrieg Empty Studeni 2009. - Mađarski Blitzkrieg

Postaj  Dalibor on 14/12/2009, 16:42

C106eb29ebf91399c594c5103bcc09a6_150x150

Dan: 720.
Broj: 3.
Autor: Don Perignon


UVODNA RIJEČ

Nakon završenih predsjedničkih izbora, kako u eSvijetu tako i kod nas, te nakon konačne pobjede neHDS-ovog kandidata na regularnim izborima (ne računam AndyCro-a koji je bio naš zajednički kandidat), odvio se ne tako nevažan događaj.MAĐARSKI ˝BLITZKRIEG˝

Naime, Mađarska je u svojoj povijesti bogatoj napada, na različite države i kontinente, pripojila, i Slovačku. Slovačka je vještim manevrom od strane Mađara u samo nekoliko minuta razlike napadnuta na sve regije, te je u nešto više od 24 sata (koliko traje jedna bitka) prisvojila Slovačku, te taj napadam možemo nazvati ˝blitzkriegom˝ (munjeviti rat).

Mnogi naši domaći (a i strani) novinari su pozivali da se priključimo ratu te da Slovačka zadrži barem jednu regiju zbog nastavka trening rata.
Naime, Slovačka je (bila) sudionik u službenom EDENovom trening ratu u kojem su svi stanovnici zemlja članica EDENa besplatno mogli podići experience, čin te zdravlje (wellness) pomoću bolnice.
Jasno je da je EDEN želio sačuvati integritet Slovačke zbog nastavka ˝treninga˝ zbog njegovih prednosti prije navedenih, jer je to osovina gospodarskog napretka EDENa.

Nadalje, Mađarska je osim prekidanja trening rata postigla i granicu sa Poljskom koja je sada u ˝sendviču˝, graniči sa dvjema PEACE zemljama te je u neposrednom kontaktu sa još njih, a što je najgore, nema granica sa zemljama istoga bloka (EDEN) pa nije moguće izvršiti transfer regija (što je, npr. U stanju učiniti Italija kako bi dobila granicu sa Hrvatskom).

No, jeste li se upitali koliko to stvarno košta? Koliko košta taj trening rat, pogotovo sad nakon poskupljenja savezništva sa 30 na čak 100 golda, te obnavaljanja istih svaki mjesec.

obrazek

Ovaj graf pokazuje (klik na sliku) koliko košta cjeli trening rat kroz određena razdoblja na trošak cijelog saveza. Dakle prikazana je cijena potpisivanja svih MPP-ova (bilo ih je 19) s obje strane, te cijena njihovog obnavljanja.
Možete vidjeti da u roku od 5 mjeseci EDEN potroši 19 000 GOLDa, i to bez proglašenja rata i bitaka, a bilo bi tada znatno više.

Napad od Mađarske je izvršen, ali je krenula protuofenziva; Poljska je napala Istočnu Slovačku (koja sada više nije Slovačka) preko nove granice, te tu pokrenute revolucije (Resistance War) u Zapadnoj i Središnjoj Slovačkoj, te još samo u Budimpešti se nije pružio otpor ili saveznička akcija (do sada).

Nadalje, pokušaji EDENa da se u igru vrati poljska su isključivo/uglavnom zbog značaja trening rata i ponovnog pokretanja istog; dok mnogo padaju u zabludu da se tim akcijama pokušava osloboditi saveznik. NE, Slovačka TRENUTNO NIJE u EDEN bloku, te surađuje sa nama isključivo preko trening rata.
No, pošto je Mađarska napala Slovačku, Slovaci će se vjerojatno odlučiti za suprotni blok (sam njihov predsjednik mi je to rekao), te već možemo poćeti sa feštom dobrodošlice Slovaka u ˝Bratstvo Naroda˝ :-)


!klik!- za sve savjete, poruke, kritike i komentare!


Viva EDEN!
(da ne bude hail)
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.