Listopad 2009. - eKronike - broj 2

Go down

Listopad 2009. - eKronike - broj 2

Postaj  Dalibor on 14/12/2009, 21:27:: Događanja ::
Proteklo razdoblje je obilježilo nekoliko događaja u eSvijetu i eHrvatskoj.

Nakon ofenzive na eUSA i eKanadu, te neuspjele pokušaje osvajanja eHrvatske, članice PEACE-a su se dosta istrošile, te je nastupilo razdoblje skupljanja golda za nastavak djelovanja. Zbog maćehinskog odnosa vodstva saveza (eIndonezije i eMađarske) prema manjim članicama, počeli su i prvi unutarnji sukobi što je najbolje vidljivo na primjeru regije Istočni sibir koja je orginalna regija eRusije, a već je duže vremena drži eIndonezija. Budući da je to strateška regija (high iron, high diamonds i high wood), te eIndonezija ima tamo puno firmi, sumljam da će je tek tako prepustiti eRusiji.
Nedostatak inicijative PEACE-a su iskoristile eUSA i eKanada, te su uz pomoć saveznika hrabro krenuli u preuzimanje svojih orginalnih regija.

U eHrvatskoj se u zadnje vrijeme mnogo toga događa.
Pokrenuta je akcija nedjeljnog doniranja dnevne plaće u HNB, što su građani super prihvatili i pretvorilo se u tradiciju, a krenulo se i sa poticanjem kupovine domaćih proizvoda na marketu. Sve to je ojačalo državnu blagajnu i omogučilo nastavljanje financiranja projekata

Vatreni gušteri super napreduju, te su već postali dosta jaki da ih se šalje u borbe izvan granica eHrvatske. Koliko su jaki i organizirani pokazali su u obrani NW Hrvatske i Slavonije, te u nedavnoj
bitci za Manitobu (https://www.youtube.com/watch?v=RiTxkIu33Cw) koja je uspješno preuzeta od Mađara.

Pokrenuto je i Ministarstvo informiranja sa ciljem pravodobnog obavještavanja građana o događajima, a Ministarstvo obrazovanja je pojačalo aktivnosti u izdavanju i reizdavanju tutorijala.

Trenutno se radi i na organizaciji baby booma sa ciljem povećavanja broja aktivnih igrača kako bi eHrvatska bila u korak sa ostalima, a na taj način i uzdigli ekonomiju.

Pokrenut je i projekt Domovi zdravlja za eHrvatsku sa ciljem postavljanja q3 bolnica u regije u kojima nema bolnica, kako bi se što više novih igrača zadržalo u igri. Radnici marljivo rade, te je prva q3 bolnica već napola sagrađena.

:: Korisni linkovi ::
- popis tutorijala - link
- IRC kanal #eskola - link
- eČitaonica - zbirka novinskih članaka najboljih autora eHrvatske - link
- baby boom projekt - link

:: Mali oglasi ::
- Na prodaju je ticket firma u Ukrajini, 2 extra licence za Poljsku i Rumunjsku. Upite slati ovdje.

Do sljedećeg broja,
--
Mr Dalibo
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.