Studeni 2009. - Budučnost eSrbije - Zašto nikad nećete uspjeti

Go down

Studeni 2009. - Budučnost eSrbije - Zašto nikad nećete uspjeti Empty Studeni 2009. - Budučnost eSrbije - Zašto nikad nećete uspjeti

Postaj  Dalibor on 15/12/2009, 14:29

Ovih dana u eSvijetu se događaju zanimljive stvari. PEACE savez se raspao. Točnije Najače zemlje članice su ga napustile. Indonezija, Mađarska, Srbija, itd...
Ipak to neznači kako je PEACE savez prestao postojati. U njemu je i dalje ostao priličan broj zemalja istina slabijih, ali su ostale.
Srbija je jedna od jačih zemalja koja je napustila PEACE savez i sada je u procesu traženja novog saveza. Iako su tu Madarska i Rusija kao prve i glavne opcije, trebali bi preispitati sve mogučnosti.
Srbija je jaka zemlja jedna od najačih u eRepubliku, ali srbija za razliku od mnogih drugih zemalja nikada nije ništa osvojila i očitaj je frustracija velikog broja Srpskih igrača tom činjenicom.
Pa da za početak vidimo kakve su mogučnosti širenja eSrbije:

Krenimo od eRumunjske. Mislim da je tu svaka analiza suvišna. Stara jaka zemlja sa veliki brojem saveznika i največim zalihama oružja. Svaka pomisao na osvajanje je čista deluzija.

Odmah do eRumunjske nalazi se eBugarska koja za razliku od svojih susjeda nikad nije zaigrala eRepublik. Mala zemlja sa malim brojem aktivnih igrača, ali isto tako zemlja koja je uvelike pomogla eSrbiji kada joj je pomoć bila najpotrebnija. Bugarska bi se lako mogla dobiti kada bi neke jače zemlje odlučile nebraniti je. No što se dobiva osvajanjem eBugarske??? Ili možda prvo što se gubi. Prvo gubite prijatelje jer niti jedna zemlja nevoli kada je osvojite, ma koliko vi govorili kako je to radi njezine zaštite. Drugo na gospodarskom planu nedobivate gotovo ništa. eBugarska nema ništa za ponuditi po pitanju resursa što vi sami već nemate, a dodatni novci koji bi vam se sljevali u proračun su minimalni. Na vojnom planu dobivate otvorenu granicu sa Turskom i Grčkom. Što se tiče daljnjih osvajanja, ona su gotovo nemoguča. Grčka je dio EDENA koji neće nikako pustiti da padne high iron regija Grčke. S druge strane Turci su prijatelji sa Indonežanima koji če ih braniti u slučaju napada. U isto vrijeme Rumunjima na granici više odgovara slaba eBugarska nego jača eTurska. No ako i osvojite eBugarsku omogučujete eRumunjskoj da ima jeftine trening ratove napadajući osvojene eBugarske regije bez da se upale vaši mpp-jevi.

eBiH i tu je sitacija vrlo jednostavna. Svaka agresija na Bosnu je uzaludna jer eHrvatska sa svojim saveznicima bi sljedeći dan osvojila iste regije. A što se PTO-a bosne tiče. Nemojte zaboraviti da su Indonežani prijatelji i sa Bosancima. i Nebi bilo čudno kada bi im došli pomoći u obrani od PTO-a.

Ehrvatska, tj. SLAVONIJA. Da Slavonija izvor frustracija mnogih eSrba i drugi razlog za kukanje i jadanje poslije eKosova. Nakon izlaska eSrbije iz PEACE saveza mogučnost za osvajanje Slavonije je manja nego ikada. DA ovo je ozbiljno, i to ne zato što sam eHrvat i pravim se važan. Ne to je istina. Sad si lijepo sjednite, razmislite o tome, smirite se razmislite još malo i vidjeti čete kako govorim istinu. Da biste dobili Slavoniju ili bilo koju regiju eHrvatske trebate se boriti protiv svih naših saveznika. To nije uspjelo združenim vojskama PEACE-a a sjetite se da PEACE onoga od zadnje bitke više nema. U sljedečoj bitci više neće biti Indoneziskih tenkova (osim ako ih neplatite - što nemožete, pogledajte si blagajnu), u sljedečoj bitci neće biti Engleza, Portugalaca, Talijana Francuza, da nenabrajam dalje. Samim time mogučnost dobivanja Slavonije je nikakva, te u budučnosti Slavonija može biti samo izvor dodatnih frustracija za vas, a već ih imate i previše.

I na kraju eMadarska. Najača zemlja eSvijeta i vaša dobra saveznica, pa o njoj nebi ni pričao.

No još bih se prije nego završim osvrnuo na jučerašnju bitku u eAustriji. Zanimljivo je kako se stvari brzo mjenjaju u ovoj igri. Mađarska je napal eAustriju i izgubia. Jedini saveznik Austrije je eFrancuska, no isto tako mogli smo vidjeti i veliki broj vojski zemalja koje su ostale u PEACE-u kako se bore sa strani eAustrije. Na strani eAustrije su se borili i neke EDEN vojske kao i EMC. Nekadašnji ljuti neprijatelji EDEN i PEACE (istina krnji PEACE) se bore zajedno, tko bi to rekao.
No kao što kažu u TV prodaji to nije sve. Na strani eAustrije borila se i eUkrajnska vojska, osobno sam ih vidio po prvi put i imaju cool plavo žute avatare. Da eUkrajnjska vojska! Ukrajna zemlja koja je bila mjesecima okupirana od srane eRumunja. Ona ista Ukrajna sa svojom high iron regijom Podolijom koja je bila jedna od najvažnijih Rumunjskih regija. Da podolijom koju su Rumunji izgubili, i dugo žalili za njom, ali su je prežalili, isto kao što su Ukrainci našli snage da oproste Rumunjima za okupaciju.
Možda je Ukrajnsko Rumunjski primjer najbolji da pokaže kako neke zemlje mogu preći preko prošlih sukoba i zajedno krenuti dalje prema zajedničkoj budučnosti.
A to opraštanje je nešto što srbija nije sposobna učiniti, umjesto toga jedino što možete je sanjati o velikoj eSrbiji, maštati o Slavoniji i nabijati si efrustracije. Dok ste toliko opsjednuti sa prošlosti koju velika većina vaših igrača ionako nije ni proživjela Srbija će ostati na mjestu. Da se pomaknete neće vam pomoći ni stotinu tisuća igrača, ni kupnja svih Indoneziskih tenkova, nikad nećete uspjeti išta napraviti, osim sami sebe uvjeravati kako ste veliki i močni. Uredu nije ni živjeti u deluziji najgora stvar, no nekako me podsječate na osobu koja se uporno glavom zabija u zid, a vjerujte mi prije čete razbiti glavu nego probiti zid.
Dalibor
Dalibor

Broj postova : 459
Join date : 03.08.2009
Lokacija : Zagreb, Hrvatska

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.