Studeni 2009 - ePERU i opasna situacija u EDEN-u

Go down

Studeni 2009 - ePERU i opasna situacija u EDEN-u Empty Studeni 2009 - ePERU i opasna situacija u EDEN-u

Postaj  Zerocool12 on 28/12/2009, 01:12

Samo kratki osvrt na vrlo kompliciranu situaciju u EDENU... Čisto osobno stajalište, i preporuka ljudima da pripaze u komentarima u stranim novinama, pogotovo u Španjolskoj i Poljskoj.

O čemu se radi? Radi se o tome da se Poljaci osječaju izdanim od Španjolaca, Amerikanaca, Grka i ostalih... U ratu za ePeruanske regije, vojnici Eden saveza su se borili jedni protiv drugih, uz ex-Peace vojnike, pa čak i vojnici iz istih država su se borili na suprotnim stranama....

Težak i opasan nered. Hrvatski igrači, pogotovo HOS, ali i regularna vojska, su stali na stranu Poljaka, a nasuprot Španjolske i ostalih.
Poljaci se osječaju izdanim od Edena, smatraju da je jedino Hrvatska pravi saveznik koji je postupio ispravno.

Ali, treba stati na loptu. Ovo je opasno, ovo je najteži poraz Edena od kad se onovao, i prijeti da izraste u ozbiljan sukob saveznika. Trebaju pod hitno predsjednici svih država u Edenu sazvat sastanak i pokušati riješiti ovu situaciju, i izdat pravo priopčenje, i sve strane trebaju priznati svoje greške i pokušati ih prebroditi.

Što se nas tiče, mi smo u najgoroj situaciji od svih. Španjolska i Poljska su nam najvjerniji saveznici, i baš za vraga, između te dviie države je zaiskrilo.... Jednostavno je nemoguće tu izabrati stranu, i jedni i drugi su nas toliko zadužili, da bi bila izdaja birati stranu.

Svejedno, pogriješile su obje strane.... Poljska Vlada je pogriješila jer nije odmah na početku stala iza svojih paravojnih vojski i svojih igrača, i jasno i glasno rekla EDENU da je kontrola nad PERU-om vitalni interes Poljske. Sama Poljska Vlada je bila neodlučna, a s druge strane, uvrijeđena podrškom svojih saveznika zemlji koja nije u EDENU.

S druge strane, shvačam RL prijateljstvo Španjolske i Latinske Amerike, shvačam i moguće planove koje Španjolska ima u Latinskoj Americi, ali ne shvačam da mogu pucati na Poljske igrače zajedno s ex-Peaceovim vojnicima. To nikako nisu smjeli dozvoliti.... Na tu akciju podrške Argentini nisu smjeli krenuti dok se nisu dogovorili s Poljacima. Hrvatska i Poljska su oduvijek bili vjerni saveznici Španjolaca, kao i obrnuto, i nisu smjeli dozvoliti da im RL prijateljstvo ili prijateljstvo članice izvan EDEN saveza bude ispred prijateljstva s svojim DOKAZANIM prijateljem , ePoljskom...

S pravom se Poljaci osjećaju izdanim...EDEN je dopustio taj nesporazum jer nisu djelovali kao jedna cjelina, dopustili su da događaji upravljaju njima, a ne oni događajima..

Ja ne mogu vjerovati, odbijam vjerovati da bi Španjolska izdala ePoljsku i njihove igrače.. Hrvati iz svojeg iskustva mogu potvrditi kakvi su Španjolski igrači, koliko su nam odani i vjerni saveznici bili, kao i mi njima, zajedno s Poljacima..

Naše tri države su bile kao tri prsta jedne ruke, Španjolska, Poljska i Hrvatska su kostur EDENA! Naše prijateljstvo je trebalo biti oružje, snaga opstanka sve tri države! Zajedno s cijelim EDEN-om, to prijateljstvo nam je donijelo sve te pobjede protiv jačeg neprijatelja...

TO ePerua je legitiman način borbe. ePeru ima High Iron regiju i zbog toga će UVIJEK biti cilj napada svakog svjetskog saveza i svake eDržave u eSvijetu, pogotovo država koje nemaju HIGH IRON regije. Ako je ne bude držala Poljska, držat će je neka druga. Ako je preuzme eMađarska, što je lako moguće, teško ćemo više vratit kontrolu nad njom. EDEN ima samo dvije high iron regije, i moramo tražit način da dođemo u posjed više njih.

Ako Španjolska ima plan, ima garancije da će PERU i ARGENTINA pristupiti EDENU, ili barem prestati podržavate ex-Peace zemlje, ako dozvole slobodnu trgovinu prema EDEN zemljama, onda POLJACI to trebaju prihvatiti. Smatram da je to dobar plan, i da bi se isplatilo prepustit izvornim ePeruancima njihov kongres.

Ali, ako ne dođe do toga, ako je EDEN išao samo pomoći neutralnoj zemlji i dao vojnu podršku državi koja je u AHA, savezu koji je uvijek bio podružnica PEACEA, onda su napravili VELIKU grešku. Španjolci, i USA, moraju shvatiti da su napravili presedan koji može ugroziti i njih i svaku članicu EDEN saveza. Već smo bili svjedoci do čega može dovesti sukob dvije države u savezu, sjetimo se Njemačke i Švedske. Stvorit će se razdor između saveznika, i postat ćemo lak plijen naprijatelju. Ovog puta, nećemo imati prijatelje koji će davati sve od sebe da nas oslobađaju.
Počet ćemo gledati svak svoje interese. A to znaći poraz.

Španjolska i Poljska, riješite to. Shvatite i priznajte svoje greške i izađimo jači iz ovoga. Najbolje bi bilo da dogovorite obostrani interes i tako djelujte.
Hrvatska Vlada je neutralna, ne postoji šansa da bi tu Hrvatska mogla birati stranu, to je nemoguće. Volimo i jedne i druge jednako..

Ali, dosta Hrvatskih igrača če se boriti u Peru na strani Poljskih prijatelja. Nečemo se boriti protiv Španjolaca, nego za Poljake. U istom slučaju, da Španjolci u ovoj situaciji zamjene uloge s Poljacima, borili bi se sa Španjolcima rame uz rame.

Iz jednog jedinog razloga. Za Hrvatsku ne postoje neutralne zemlje. Za Hrvatsku ne postoji RL prijateljske zemlje. Za Hrvatsku postoji samo dug prema dokazanim saveznicima, i taj dug uvijek vračamo. Interes saveznika nam je prije ikog drugog. Ako Argentina i Peru imaju namjeru EDEN smatrati prijateljima, onda poštujemo to. Sve do tad, dok to mi ne budemo znali, mi čemo biti uz Poljske prijatelje. Bez obzira je li to Poljska vlada ili Paravojne jedinice.

A Poljska vlada mora odlučnije pokazati da li uopće stoji iza GROM-a i PMTF-a. Ako ePeru nije interes Poljske vlade, onda to treba jasno reći. Onda problema uopće nema. Onda će pomoć PMTF-u i GROM-u biti isključivo izbor svakog od nas pojedinačno, bez potrebe za sukobom saveznika. Ali, važno je da vlade pokušaju usmjeriti stanovništvo za koga da se bori, ili pokušati spriječiti da se uopće dolazi do sukoba, dok se ne riješi situacija. Ne smije se službeno reći da si neutralan, a neslužbeno podržavati stranu u sukobu.

Poljska i Španjolska, imate ogromnu odgovornost na sebi. Pokažite da se poštujete i riješite ovaj nesporazum.

A Hrvatima poručujem da ne biraju stranu. Boriti ću se na strani Poljaka, jer mislim da se ugrožavaju njihovi interesi. Sve dok ne vidim da se borim protiv interesa samih Španjolaca. Ali, trenutno ne vidim gdje su ugroženi interesi Španjolske. Ako moram birati između Španjolske i Poljske, neću birati. Oni su meni jednaki. Ali, ako moram birati između Poljske i španjolskih prijatelja, biram Poljsku.
Možda je rješenje da EDEN nadoknadi štetu GROM-u i PMTF-u. Za sve ono što su uložili u ePeru. Neznam, ali riješenje postoji, sjednite za stol i dogovorite se..
naravno, dobro mi bi došao prijevod ovog članak na engleski Smile Posao bi bio plaćen Smile

Zerocool12

Broj postova : 73
Join date : 28.10.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.