Listopad 2009 - Što je danas lijep i sunčan dan

Go down

Listopad 2009 - Što je danas lijep i sunčan dan Empty Listopad 2009 - Što je danas lijep i sunčan dan

Postaj  Zerocool12 on 28/12/2009, 23:31

Evo da i ja napišem napokon neki članak, a tema je i više nego zanimljiva.

Još jučer je admin objavio preko svojih novina da će MPP koštati 100 golda i to od 714. dana erepublika, što je 5.11.2009. Na prvi mah svi su bili razočarani i uplašeni što će biti sa nama, a da nisu dobri ni razmislili.

Naime, ukupna cijena MPPa od jučer iznosi 200 golda(100 golda po svaku državu koja ga potpisuje), u odnosu na prijašnjih 60 golda. Admini su shvatili da sa ovim starim sustavom sve države mogu za jeftine novce imati savez sa pola svijeta i biti sigurne bez obzira što napadaju 5 puta jaču državu samo zato jer oni nemaju saveznike koji se mogu suprotstaviti.

Gledajući generalno ovu promjenu, ona donosi prednosti velikim državama nad malima, jer male države uz slabu ekonomiju, neće moći potpisivati MPPe za toliku cijenu, a velike države će se držati skupa.

Što to donosi nama, odnosu E/F snaga i PEACEa?

Naizgled, skupi MPPi nam ne odgovaraju, jer je PEACE jači i ekonomski i vojno, pa ćemo poskupljenje najviše mi iz E/F plaćati. No, stvar je totalno suprotna. Ako malo bolje pogledate, vidit ćete masu PEACE država koje protiv sebe imaju aktivirano 10 i više MPPa uvjerenih kako im protivnički savez, otprilike duplo slabiji, ne može ništa. Na njihovu nesreću, i na našu sreću dogodio se veliki obrat.

Ova stvar najviše paše, vjerovali ili ne, eHrvatskoj.

Kako to baš nama? Pa tako što eMađarska i eSrbija imaju SVE bitne MPPe s naše strane aktivirane i mi ih više nikad ne moramo potpisivati što se nas tiće. MPPi koji su aktivirani sada gase se jedino u slučaju potpisa mira, kojeg će Srbi i Mađari dočekati malo sutra, ili u slučaju da pokore sve naše regije, što bi ih koštalo brdo golda koje nemaju.

U tom slučaju, Mađarska i Srbija moraju plaćati svoje MPPe, u najboljem slučaju 100 po MPPu kako ne bi strepili od našeg napada. U najboljem slučaju za naše najdraže istočne susjede Srbe će ih to koštati 400 golda mjesečno. Zašto u najboljem slučaju? Pa nekako sumnjam da će Brazil htjet MPP s njima kad oni od toga nemaju koristi, a u PEACEu je poznato da ti se pomaže "prijateljski" kad imaš para, kad nemaš, nisi im prijatelj. A isto tako bi se moglo dogoditi sa Indonezijom, koja ni nema neku opasnost osim Kine i Indije koje su jako slabe. Znači ako žele Indoneziju i Brazil za saveznike to bi ih koštalo 400 golda, a za totalnu sigurnost im treba i Mađarska, te Rusija, jer PEACE očito slabi i njegova se prednost dosta istopila neorganiziranošću i zajedništvom.

Naša draga braća Srbi će skupo platiti napade na Slavoniju vonMartina, i to se upravo događa. Po ovom gore proračunu 600 golda mjesečno će ih koštati samo MPPi, što iznosi jednako kao i napad na Slavoniju. U prevedenom, oni će svaki mjesec plaćat napad na Slavoniju, a napada neće biti da barem pokrene iovako slabu njihovu ekonomiju zatrpanu hiperprodukcijom Q1 proizvoda na marketu.

U trenutnim ratovima ova stavka će imati jako puno na vrijednosti. Gledajući malo po aktiviranim MPPima i bogatstvu države, tj. njenu mogućnost plaćanja MPPa, Turska mi se čini kao prva država koja bi mogla pasti, a nakon svega što su radili Grcima, sumnjam da Grci neće iskoristiti sitauciju.

UK, sa slabom ekonomijom, koju nisu popravili još od prije pola godine, sigurno neće moći plaćati sve MPPe koje sad imaju, a i da hoće, za 3 mjeseca će biti švorc ili će si uništiti valutu štampanjem.

Opasnost zemalja koje su napadale SAD i prepuštale teritorije Indoneziji i Mađarskoj bi se isto mogle ubrzo naći na udaru gnjevnih amerikanaca. Kad SAD vrati Aljasku, mogli bi se opet uvuć sami u svoju zemlju i ništa ne raditi, no nekako mi je to sve teško zamisliti. Moguće je da SAD krene na Japan, Meksiko, Portugal ili UK.

No, nadam se da će SAD uraditi ono što se i predviđalo nakon oslobađanja od Mađarske, a to je napad na Japan i onda na Indoneziju sa svim MPPima.

Sve u svemu, očekuje nas zanimljivo razdoblje, crno za male zemlje, a više rata za velike zemlje, hoće li admini mjenjati ovu odluku ili ne, ostaje da vidimo.

Za kraj samo imam dva savjeta: Kupujte HRK dok je jeftina, i naoružajte se, čeka nas uzbudljivo vrijeme, ako ne sad, onda najkasnije za 2 mjeseca.

Premijer eHrvatske,
rocker-ma

Zerocool12

Broj postova : 73
Join date : 28.10.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.