Prosinac 2009. - MVP – Izvješće i novi ambasadori

Go down

Prosinac 2009. - MVP – Izvješće i novi ambasadori Empty Prosinac 2009. - MVP – Izvješće i novi ambasadori

Postaj  moretousic on 8/1/2010, 08:49

MVP – Izvješće i novi ambasadori


Za početak jedno veliko HVALA svima koji su se javili na javni natječaj za ambasadore. Vjerojatno ne znate, ali doprinijeli ste pisanju jedne stranice povijesti hrvatskog MVPa. Nikada nije stiglo toliko prijava. Stiglo ih je toliko da je doministar Iron Storm skovao novi izraz za to: „Ambasador boom“. Jako smo zadovoljni što se javilo toliko ljudi koji nisu nikada bili ambasadori. Većina ih se prihvatila posla s mnogo entuzijazma i nadamo se da su na dobrom putu da postanu odlični ambasadori koji će još dugo vremena obavljati svoju dužnost. Popis ambasadora možete pogledati na eDomovini. Svima koji nisu primljeni poručujemo sljedeće: Vaša prilika nije prošla. Sve prijavnice čuvamo i ako netko od ambasdora napusti svoju dužnost kontaktirat ćemo vas.


Nastavlja se i dalje velika ofenziva EDENa, dok se PHOENIX uglavnom brani i napada u cilju odvlačenja damagea. Glavni cilj ofenzive je Američki proboj do mađarske high iron regije Heilongjiang (poznatija kao „Hellokitty“)u Kini. Nepotrebno je naglašavati koliko bi štete gubitak te regije nanio Mađarima.


Balkan


Rumunjska je preko Bugarske stigla do Turske i zauzela regiju Marmara u epskoj bitci. Bugarska je bila samo usputna stanica. No upravo u Bugarskoj se ponovno pokazala slabost PHOENIXA tj. ex-PEACEA i nezadovoljstva naših istočnih susjeda svojim savezom. Njihova uloga u planu tog saveza je bila vratiti Bugarskoj pokrajinu Vidin, no Srbi zaneseni i ushićeni što po prvi put posjeduju neku regiju osim svojih matičnih opet maštaju o prolazu do High Iron regije Central Greece i bore se malo zeleno, malo crveno. Time naš neprijatelj s istoka pokazuje svoje nezadovoljstvo što kao najmnogoljudnija zemlja PHOENIX saveza ne smije ići do Central Greece već na tu pokrajinu (ako ikad do nje dođe) pravo polaže Turska. Po Turskoj su udarili i Grci, možda izgleda da je to bilo neuspješno, ali su uspjeli dovoljno damagea odvući da olakšaju Rumunjima ulaz sa sjeverne strane. Turska je bila primorana napasti čak i Izrael kako bi se osigurala da ne bude blokirana. Sve te bojišnice rezultiraju time što će Turska u budućnosti poslužiti za odvlačenje damagea PHOENIXovih vojski s obzirom da ima aktivirano 12 MPPova.


Srednja i Sjeverna Europa


Poljaci su ponovno objavili rat Njemačkoj i uspješno uzeli 3 istočne Njemačke regije. Napad je tempiran sa poljskim babyboomom. Sa sjevera Njemačkoj prijete Šveđani koji su joj objavili rat, a eventualni Švedski napad na Njemačku bi bio treći put da Švedska pokušava doći do Njemačke High Grain regije.


Za sada ćemo zbivanja u ostatku svijeta, tj. UK-Belgija, J. Americi, Australiji (s kojom upravo potpisujemo MPP) te u staroj domovini eHrvata JARu ostaviti po strani. Također stvaranje novog obrambenog saveza Ukrajine, Francuske i Italije, The Entente, ne treba previše komentirati jer ni samo ime nije previše mastovito, znaci "sporazum" na francuskom. Za one koji žele znati više o tom savezu: link na statut saveza.

Razvoj globalne situacije se može sažeti ovako: EDEN je otvorio bojišnice kao bi došli do azijskih High Iron regija. Amerikanaci su jako blizu mađarske regije, odvlačenje damagea i protunapadi PHOENIXa nisu urodili plodom i polako, ali sigurno se napreduje.


Slovenija - Hrvatska


I na kraju o odnosima Hrvatske i Slovenije. Na kraju, jer je situacija delikatna. Slovenija financirana od strane PHOENIX-a radi jedino što u biti i može – napada nas i odvlači damage. U prvih par napada su odvukli dosta damagea, previše damagea. Još jedan put apeliramo građanstvo da prati službene zapovijedi Ministarstva Obrane RH i ne bori se u bitkama koje otvaraju Slovenci. Te bitke su dobijene u startu i ne treba prosipati damage tamo. Kakav će biti naš odgovor na Slovenske upade i hoće li ga biti ne možemo za sada iznositi. Jedina preporuka koju možemo dati je da budite strpljivi i da po uputama predsjednika stockate.

Hrvatski odnosi sa Slovenijom su od stvaranja eHrvatske bili prijateljski, čak se potpisao NAP (non-aggression pact) na 6 mjeseci. Nakon isteka istoga je tadašnji slovenski predsjednik odbio potpisivanje novog NAPa, a prvim napadom na Liku i Gorski Kotar kojim su pokušali pomoći Srbima da se dočepaju Slavonije su Slovenci postali naši neprijatelji. Njihovi napadi u zadnjih nekoliko dana nisu prvotno zamišljeni kao odvlačenje damage već su rezultat straha nakon napisa u našim novinama o eventualnom napadu na Sloveniju. Slovenci su svjesni da neće dijeliti našu Domovinu sa Srbima i Madjarima, te umjesto da pokušaju izgladiti naše odnose rade potez očajnika i napadaju nas kako ne bi bili napadnuti jer ni sa jakim MPPovima u vrijeme tzv. WW4 se ne osjećaju sigurno.


Još jednom, hvala svima koji su pokazali interes za mjesto ambasadora, a svim primljenim ambasadorima puno sreće i diplomatske tolerancije u radu Smile


S poštovanjem,
Ministarstvo Vanjskih Poslova

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.