Sijecanj 2010. - Suživot - nije svako zlo za zlo

Go down

Sijecanj 2010. - Suživot - nije svako zlo za zlo Empty Sijecanj 2010. - Suživot - nije svako zlo za zlo

Postaj  moretousic on 8/1/2010, 09:12

Suživot - nije svako zlo za zlo

Dragi građani eHrvatske slovenske narodnosti,

Postoji stara narodna poslovica koja kaže „nije svako zlo za zlo“ i bilo bi razumno s Vaše strane da tako gledate i na trenutnu situaciju. Znamo da Vam je ponos povrijeđen i to je sasvim razumljivo, ali morate priznati da ste porovocirali i to jako dugo. Gledano s naše strane taktički nam je bilo nedopustivo imati susjeda koji nam krade damage u našim i EDEN-ovim bitkama. Nemozete gledati na nas kao na zle okupatore, jer ipak ste nas Vi prisili na to. Hrvatska Vlada i predsjednik su tu kako bi štitili naše nacionalne interese i Vase provokacije nismo mogli dozvoliti. Mnogima od nas je ova okupacija učinila svakodnevnicu zanimljivijom. I Vi i mi imamo dobar materijal za promociju, i Vi i mi smo se nasli u potpuno novoj situaciji i trebamo izvuči najbolje iz nje.

Ako se sjetite onog vremena kada smo imali potpisan NAP morate priznati da je tada bilo bolje. Bili smo prijateljski (u najgoru ruku pristojno neutrali susjedi) koji nisu stalno strepili što će onaj drugi napraviti. Pitanje je može li se to ikada ponovno izvesti? Koliko vidimo Vi ste ili masovno napustili Hrvatsku ili ste ostali pa sabotirate firme neradom. Situacija je takva da je ovo sada i Vaša država (Vas kojih ste ostali) i bilo bi sasvim normalno da to prihvatite. Nama se čini da možemo sasvim normalno živjeti „pod istim krovom“. Naši poslodavci su Vas spremno prihvatili kao radnike, bilo bi uredu da i Vi pokažete malo dobre volje. Mi smo spremni pružiti ruku pomirenja ako ste i Vi. Vidimo da ste sa dvije stranke u eHrvatskoj postavili predsjedničke kandidate i uzimate hrvatska državljanstva. Ako je to znak želje za integracijom, samo naprijed. Ali, ako nas želite PTO-ati, što da Vam kažemo... igrajte se, ali nemojte previše, čačkali ste mečku vec jednom, kako bi naši istočni susjedi rekli, pa ste sad tu di jeste.

U vašim člancima izražavate nadu da će se u 2010. pojaviti nova Slovenija. Ako ste spremni na suradnju i ako shvatite da Vas mi ne mrzimo možda Vam se ta želja ostvari i lakše i prije nego što ste očekivali. Zato Vas u ime predsjednika i trenutne Vlade eHrvatske pozivamo na pregovore. Nažalost nemamo Ministarstvo koje se bavi manjinama, pa Vas pozivamo preko Ministarstva vanjskih poslova =)

S poštovanjem,
U ime eHrvatske Vlade i predsjednika,
Ministarstvo vanjskih poslova

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.