Sijecanj 2010. - MVP donosi - eVenezuela

Go down

Sijecanj 2010. - MVP donosi - eVenezuela Empty Sijecanj 2010. - MVP donosi - eVenezuela

Postaj  moretousic on 8/1/2010, 09:17

MVP donosi - eVenezuelaParalelno s javnim natječajem za najbolji clanak – izvještaj održan je i interni natječaj u MVPu samo za ambasadore. Pobjednik je ambasador eVenezuele HereComesTheSun. Javno objavljujemo članak u cijelosti.


Prije nego što krenem sa ekonomijom, zemljopisom itd. moram reći da je eVenezuela jako neorganizirana zemlja. Jedna je od rijetkih zajednica koje nemaju chat sobu. Raspitao sam se kod predsjednika i on mi je to samo potvrdio. Ali našao sam sobu #venezuela i #evenezuela. Prva mi ne izgleda kao da ima veze s eRepublikom i u njoj se obično nađe 1-2 neaktivna čovjeka dok je #evenezuela neka vrsta trgovačke "enklave" u kojoj se ne nalaze državljani eVenezuele. Tu je između ostalog naš THMonkey. Jednom su pričali i o citizenshipovima eVenezuele te je moguće da je u pitanju TO grupa.
Drugo, pokušao sam se registrirati na forum eVenezuele. Tu je nastupio slijedeći problem - nema mail-a za potvrdu acc-a... Šaljem PM predsjedniku i on me upućuje na moderatora foruma. Šaljem IGM moderatoru a on mi ne odgovara. I uglavnom, poslije dva dana sam dobio mail. Onda sam shvatio da tek treba staviti zahtjev za pristup forumu... I eto, taj zahtjev sad čeka da ga neko pogleda a čisto sumnjam da će ga itko pogledati... Vidio sam da je iste probleme imao američki ambasador...

Budući da nisam imao nikakav izvor (chat, forum) počeo sam tražiti druge izvore.

Povijest

Venezuela je jedna od starijih država Južne Amerike, zajedno sa Brazilom i Argentinom. Ove zemlje su u eRep dodane na samom početku. O povijesti Venezuele nema se mnogo za reći jer nitko nije ništa napisao. Iz toga mogu zaključiti da je eNacionalna svijest eVenezuelanca jako mala. Ono što sam uspio iskopati jest da je Venezuela bila na meti rumunjskih TO-era. To je bilo davnog prosinca 2008. god. Ono što je za nas zanimljivo je da se među TO-erima našao i naš Dubrovnik1919.
Što se tiče vanjske politike, u Venezueli se uvijek osjećao i još uvijek se osjeća exPEACE/Phoenix utjecaj. Ona je članica AHA, saveza južnoameričkih državica. Znamo da je to samo puppet koji ima novog puppetmastera, tj. istog puppetmastera ali sa drugačijim imenom.


Sijecanj 2010. - MVP donosi - eVenezuela Nway0


Ono što me osobno iznenadilo je da je Brazil napao Venezuelu iz meni nepoznatih razloga 1. - 4. prosinca 2009., Venezuela je bila totalno izbrisana sa mape. Možemo vidjeti da je Venezuela imala jaku infrastrukturu do Brazilske invazije... Uspjela je osloboditi dvije regije od kojih je jedna high oil regija. Razlog ovog napada je sprečavanje TO-a od strane 888chan-era (neke vrste grupnih internet spamera) smanjivanjem broja regija.


Ekonomija

Venezuela ima 128 kompanija od kojih je 68 (oko 51%) u regijama Brazila. Uvjeti za razvoj ekonomije u Venezueli su mizerni. Država koja nema Q5 bolnicu teoretski ne može imati visoku produktivnost. To je razlog zašto je većina stanovništva u inozemstvu. High oil se ne forsira pretjerano jer se na tom teritoriju nalazi samo 20 land kompanija.
Valuta je nestabilna. Vrijednost jednog VEB-a je 0,02 golda, mada ponekad na kratko spadne na 0,019 što ukazuje na višak i nepotrebnost valute u rukama igrača, što dalje ukazuje na slabu ponudu i potražnju proizvoda i na slabu i zamrznutu ekonomiju općenito.
GDP je zadivljujuće visok za tako malu državu i iznosi 1230 golda. To je vjerojatno zbog kompanija visokih kvaliteta koje eksploatiraju zemlju zbog malih plaća. Postoji jedna Q5, nekoliko Q4, najmanje Q3 te najviše Q2 i Q1 kompanija. Ukupna cijena kompanija u Venezueli je gotovo jednaka cijeni licenci (5800-5700 golda) što je rijetka pojava jer je taj odnos obično 2 prema 1 i manje. To je vjerojatno zbog kompanija oila.
Poreze ne treba puno objašnjavati, visoke su za manuf. proizvode dok je za raw proizvode slobodan uvoz osim za oil.

Demografija i zemljopis

Venezuela ima 8 originalnih regija od kojih su dvije pod njihovom kontrolom. Imaju dvije regije sa high oil-om od kojih je jedna pod njihovom kontrolom. U venezuelanskim regijama stanuje 412 stanovnika, dok je 453 u okupiranim regijama. Venezuela ima oko 160 aktivnih igrača što se pokazalo na prethodnim izborima. Moja pretpostavka je da je većina u inozemstvu zbog nepostojanja bolnice i malih plaća. Također imaju 4 medium graina (3 kod Brazilaca), 1 medium iron (kod Brazilaca) i jedan high wood (također kod Brazilaca). Graniče s Brazilom, Kolumbijom i Meksikom preko meksičkog zaljeva (ta regija koji graniči je pod kontrolom Brazilaca) što je strateški povoljno i dozvoljava Brazilcima da se uključe u sukobe u Sjevernoj Americi.

Politika

Politički život u Venezueli nije razvijen kao u nekim većim eRepublikama. Trenutno se na političkoj sceni nalaze dvije stranke:

- Unidos por Venezuela (Zajedno za eVenezuelu)
- Allianza Anglo-Venezuelana (Savez Anglo-Venezuelaca)

Ipak, gledajući postove na forumu, zaključio sam da su bile prisutne i neke druge stranke koje su izbrisane Brazilskom okupacijom.

Što se tiče državne administracije, u kongresu se nalazi 10 kongresmena. Predsjednik Venezuele je Casiopea95. Kontaktirao sam ga i u vezi vlade, dobio sam spisak "government council-a".

Jesus Rafael Rosas Olavide
Luven
Leireleire
Jesus Hernandez
hackmann2009
ranse marx

Onda sam ga pitao da li ovi ljudi imaju svoja ministarstva, dobio sam ovaj spisak:

Ministar ekonomije: Jesus Hernandez
Ministar vanjskih poslova: Jesus Rafael Rosas Olavide
Ministar obrazovanja: Luven
Predsjednik vlade: Leireleire
Ministar informiranja: Ranse marx

Koliko je ovaj podatak pouzdan ne znam, prvo zbog razlike između ove dvije liste i drugo, zato što sam na forumu saznao da postoji i ministar vojske - Lesmir Ledezma.

Vojska

Venezuela je jako slaba država sa malom, ali ipak postojećom vojskom. Uspio sam samo saznati da je vojska raspoređena u bataljone. Nemoguće je doznati pravu vojnu moć iz više razloga. Ono što znamo je da je mala i zanemariva.

Zanimljivosti

- Venezuela je jedina država čija se prijestolnica zove "ime države + Capital tj. Venezuelan Capital
- Venezuela nema vlastitu chat sobu
- Procjena aktivnosti Venezuelaca je 17%

Zadaci

- Postavljanje ambasade na venezuelskom forumu
- Stupanje u kontakt sa venezuelskim državnim vrhom
- Detaljnija analiza sukoba Brazil-Venecuela
- Detaljnija analiza ekonomije
- Detaljnija analiza populacije

Opće mišljenje

Venezuela je dosta neorganizirana država u izolaciji. Španjolski jezik je službeni i to ih još više udaljava od Europe i istočnijih država. Iskreno mislim da Hrvatska ubuduće (ja ću u ovom mandatu dati sve od sebe) ne bi trebala forsirati odnose sa ovom državom te mislim da je ambasada nepotrebna. Ne znam da li postoji ambasador u svakoj državi eSvijeta, jer ukoliko ne postoji, Venezuela bi trebala biti na dnu po prioritetu. Po mom dosadašnjem iskustvu mogu zaključiti da su dosta negostoljubivi i da ne mare mnogo za eRep (nešto poput današnjih Dioista u ePakistanu). Pogodna je i za TO zbog high oila ali ima previše igrača koji žele citizenship Venezuele (uglavnom iz Brazila !? (a vlast pristaje na to)) a i nema Q5 bolnicu i Brazil bi je mogao lako dokrajčiti ukoliko dođe do TO-a.
Ekonomski definitivno nemamo mnogo koristi od te države...


Ambasador eVenezuele
HereComesTheSun

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.