Prosinac 2009. - Malo o stabilnosti Hrvatskog MMa i financija

Go down

Prosinac 2009. - Malo o stabilnosti Hrvatskog MMa i financija Empty Prosinac 2009. - Malo o stabilnosti Hrvatskog MMa i financija

Postaj  moretousic on 8/1/2010, 22:56

Malo o stabilnosti Hrvatskog MMa i financija

A30fe9985f0a06d36e947cda766723e9_150x150


Dobar dan poštovane eGrađanke i eGrađani eHrvatske.

Ovih smo dana toliko okupirani velikim ratovima i nekim ostalim događajima koji se vežu na opće stanje u državama članicama EDENa i PHOENIXa.

Pošto vodim jednu od uspiješnijih iron Španjolskih firmi, te licencom za Hrvatsku sudjelujem u praćenju stanja naše kune na MMu volio bih malo svim građanima iznjeti ponešto o stanju i stabilnosti naše monete, a time i prednosti, ali i posljedice istog.

- U vrijeme bivšeg predsjednika Aurelija uspjelo se dobrom financijskom politikom održati stabilnost tečaja kune, a tome su direktno doprinjele donacije HNBu i osviještenje građana o prednostima kupovine domaćih proizvoda.
Iz tog razloga je kuna uspiješno održan tečaj kune 1kn = 0.017 g
No trebalo je malo osnažiti monetu da bi HNBu narstao prihod golda zbog "duga" koji se nakupio, ali i zbog samih radnika koji bi imali bolju kupovnu moć, ali i tvrtke imaju bolji promet zbog veće potražnje za robom.

- Dolaskom rocker-ma na stolicu eHrvatskog predsjednika stigla je najava o jačanju kune na MMu i slučajno sam ga sreo na chatu HLDa pa sam odmah iskoristio priliku da postavim par pitanja vezana baš o toj temi.
- Cilj je bio da se digne moneta na 0.018g za 1kn, te sam i sam aktivno sudjelovao u tome.
- Primjetio sam da je još vrlo malo ponuda od 0.017g za kunu i otkupio sam te kune za nekih 26 golda i odmah postavio ponudu za 0.018g, a i HNB je već bio pripremljen sa 5000kn po toj ponudi da se ne preleti potražnja 0.018g tečaj.
- Ostatak golda sam iskoristio da rušim cijene ulagača u otkupu golda.

- No jučer se desilo nešto naglo i sama stabilnost kune je time narušena.
- Naime ili se desio napad ulagača (eRepublik Banaka) ili sam ja stvarno bio neinformiran o financijskim željama HNBa o daljnjem jačanju kune.
- Kuna je ojačala na 0.02g za 1 kn i nema dovoljno ponuda koje će zasititi potražnju za kunama, a ponuda za prodaju golda se vrti oko 1g = 55-56kn što je jednako ponudi 1kn = 0.018g.
- Na taj način ruši se stabilnost monete unatoč tome što je HNB izbacio 10 000kn na MM.
- Nadam se da će HNB uspijeti naći neku taktiku koja će omogućiti stabiliziranje (makar imam viziju, ali jel imaju oni na vlasti), ako je moguće što prije.

- Moj prijedlog našim građanima (osobito onih koji se služe MM sustavom) je taj, ako hoćete golde, nemojte ih kupovat, jer su skupi u ovom trenutku.
- Radije dajte makar 5kn stavite u ponudu 1kn = 0.02g i time ćete pomoć stabilizaciji, jer se bankama i ostalim stranim ulagačima neće isplatiti toliko čekati i počet će sa spuštanjem cijena otkupa kuna prodajom golda.

- Naravno također i dalje apeliram da pomažete Hrvatskim tvrtkama, a time i sebi samima kupujući domaće, jer to što je sada viša cijena naših proizvoda je direktno vezana i na vaše plaće.
- Ako poslodavci budu bili primorani, zbog male potražnje za robom, smanjivati plaće, niste ništa dobili.
- Dragi sugrađani koji niste upoznati sa radom ili zarađivanjem na MMu, pitajte starije igrače i aktivno sudjelujte u stabiliziranju naše monete.

- Osobe iz eHrvatske koje posjeduju firme van Hrvatske (kao i ja) nemojte dozvoliti da stranci prodaju materijale po nižoj cijeni no vi.
- Jučer sam osobno primio PM od jedne Španjolske organizacije koja ima iron tvrtku:
"Zašto rušiš odličnu cijenu, za 1.54 je odlična cijena. Nebudi glup."
- Moj odgovor:
"Hvala na vašem mišljenju o meni, ali ovo je moja domovina i ne mislim zarađivat nenormalno na svojim sugrađanima."
Moja cijena je bila 1.5kn za Q3 iron, a sa sadašnjim stanjem na MMu čak će biti i manja.

- Nadam se da će i ostali domaći uvoznici pratiti moj primjer, jer nije u novcima sve, makar ovo bila samo igra.

Živite dugo, slobodno i uspješno!

Branimir Vukadin read more

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.