Prosinac 2009. - Akcija za Akcijom

Go down

Prosinac 2009. - Akcija za Akcijom Empty Prosinac 2009. - Akcija za Akcijom

Postaj  moretousic on 12/1/2010, 01:23

Akcija za Akcijom

249468101230a4f0ff3c578786470c38_150x150NASTAVAK IZ PREDHODNOG BROJA

obrazek

Priblizavali smo se nasem hangaru laganim korakom. Ostatak bande iscekivao je sa nestrpljenjem nas povratak. Svi zapovjednici bili su u akciji. Kordinacija je cekala uvazenog zapovjednika. Glavni logisticar GP zauzeo je poziciju uz FMa Josipovica dok sam ja otisao na sastanak u obavjestajnu na novu kordinaciju za sutrasnji dan. Bilo nam je dosta za jedan dan ali alternativa nije postojala.

JJ i GP poveli su ekipu na posljednju danasnju akciju koja se odvijala u Irskoj. Teroristi su upali u Americku ambasadu i pozvali hitnu dojavu da SFFA izadje na hitnu intervenciju.

Postrojba koja je cekala nas povratak iz Irana bila je spremna na sve moguce i nemoguce akcije.

JJ - sve je isto kako smo radili mnogo puta u nasim dril akcijama samo sto je ovo prava stvar. Nema zajebancije! Ovo je pravo. Helikopterom dolazimo iznad USA ambasade, spustamo se na krov i ulazimo kroz stakleni otvor na krovu. Po nasim saznanjima teroristi su u prizemlju u holu. Procesljat cemo 2, zatim 1 kat. Osigurati podrucje i napraviti sve da zgrada ostane osigurana.

obrazek

Zugec - Mete?
GP - Osigurati podrucje od terorista. Sve je dozvoljeno. Imamo sirom otvorene ruke. Primarni cilj je ponavljam osloboditi taoce pod svaku cjenu. Plan akcije dobit cete u detalju u helicu dok se vozimo. Akciju ce u potpunosti voditi JJ te sve informacije i naredbe on izdaje. Ja ostajem u bazi.

Vidno iscrpljeni JJ nije bio presretan sto i GP i ja ostajemo u bazi ali nije bilo izbora. Zapovjed je tu i ona se mora postivati.

Ukrcali su se u helic i krenuli prema Irskoj. Zagazili su vec duboko u 21 sat ovog dana i prilazili su USA ambasadi. Iskrcali su se na krov zgrade i cekali detaljne upute. JJ je obavljao poslijednju provjeru sa US zapovjednistvom ispred zgrade.

obrazek

JJ - Krenimo! Nema zafrkancije. Obavimo ovo kako treba.

Spustili su se u potkrovlje zgrade i krenuli cesljati prostoriju po prostoriju. Struja je bila iskljucena.

GABI - koliko ih je?
JJ - Po njihovoj racunici 8.
Zippo - nece biti frke
DALIBOR - nadam se
JJ - tisina ! Idemo dolje.

Za cistu jednostavnost nikog nije bilo u potkrovlju sto je JJu naravno bilo cudno. Ovo mi smrdi pomislio je. Spustili su se na 1 kat i ono sto je na pocetku izgledalo kao jednostavnost pretvorilo se u nocnu moru. Teroristi su dobro znali da je ovo jedini put silaska i od kazeta iz ureda i stolova napravili su zid u dnu hodnika i otvorili su vatru. Mjesta za silazak nije bilo, nemoguce spustanje. JJ je procjenio koja je vjerojatnost mogucnosti spustanja i zakljucio da je jednaka nuli.

JJ - zadrzite poziciju. Neka trose municiju. Nece ni shvatiti da ostaju bez nje. Cim stanu redom ispucavajte metak do dva i neka nastave sa vatrom.

Plan je funkcionirao i nakon svake njihove stanke jedan od pripadnika SFFA ispucao bi do dva metka na sto su teroristi opet poceli paljbu. Prosle su 42 minute akcije kad je JJ naredio Mateu Von Stenjevcu da ubaci dolje dimnu bombu i napravi dimni zid. Mateo je to napravio i svi su ocekivali silazak ali JJ nije izdavao zapovjed. Naravno FM je radio sa mozgom jer je ocekivao bas ono sto su teroristi i napravili... otvorili su jos jacu vatru ocekivajuci silazak specijalaca koji se nije dogodio. Stepenice pune rupa, sve puno prasine a ni jedan pripadnik SFFA nije ozljedjen. Dobro je pomisli JJ i naredi navlacenje gas maske. Izvadio je suzavce i naredio mateusu opet isti sistem dimnog zida i bacio 2 suzavca tocno pred njihov zid.

JJ - Otvorite vatru i stitite me!

Metci su poletjeli u smjeru terorista i JJ se spustio u hodnik spretno ubacio rucnu granatu iza zida i pricekao detonaciju skrivajuci se iza stupa. Stup je bio 50 cm sirine ali cjeli unisten od metaka. Detonacija je odjeknula srapneli su se pozabijali u stup i JJ je ispucao par komada metaka i zastao. Bila je tisina shvatio je da su se teroristi povkli. Ostatk ekipe spustio se u hodnik i osigurali su 1 kat. Iza zida nalazila su se 4 terorista. Ni jedan nije davao znakove zivota.

JJ - 1 kat osiguran javio je JJ.
VEZA - Nastavite po planu

obrazek

Spustili su se u prizemlje i ugledali 4 terorista kako na nisanu drze zarobljenike. To je JJ i ocekivao, zato je iza ostavio Mr Dalibora te Zugeca sa optikom.

JJ - Vidite situaciju. Nadam se da cete biti brzi jer vremena nema.

Pokusao je pregovarati iako to nije bilo u planu ali htio je dobiti malo vremena i biti siguran da su ostala jos 4 terorista. Nema druge pomisli vidjeci u kutu vec 4 mrtva zaposlenika ambasade.

JJ - Ma pucaj na 3.
Zugec - primljeno
Dalibor - na zapovjed
JJ - 3, 2, 1 gogogo
BAM, BAM, BAM, BAM
Tatatatatatatata

Posljednji je ispalio rafal i pao. Pogodio je jos 2 osobe. JJ je izdao zapovjed osiguravanja podrucja i pozvao policiju i vojsku da udju unutra i izvuku ljude.

obrazek

JJ - JS ovdje JJ poziva. JS ovdje JJ poziva.
GP - JJ ovdje GP! JS je jos na sastanku, kakva je situacija?
JJ - GP ovdje JJ. Akcija uspjela. Zadatak izvrsen. Vracamo se u bazu.
GP - Primljeno na znanje. Vidimo se!

Dok se SFFA postrojba vracala u bazu Johny je bio na sastanku sa predstavnikom VP goranom. Dogovarali su nastavak suradnje te dvije postrojbe.

Dogovorena je suradnja na relaciji VP - SFFA! Buduca suradnja dogovarat ce se u hodu.

PROSLI BROJEVI

4 BROJ
3 BROJ
2 BROJ
1 BROJ
UVOD

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.