Sijecanj 2010. - CAREVO NOVO RUHO

Go down

Sijecanj 2010. - CAREVO NOVO RUHO Empty Sijecanj 2010. - CAREVO NOVO RUHO

Postaj  moretousic on 12/1/2010, 01:26

CAREVO NOVO RUHO

1/2010
obrazek

Lijepi pozdrav svima ..

Mea Culpa opet je dobila promjenu u dizajnu. Svaki novinski clanak od danas imat ce otprilike ovakav izgled i nadam se da ce Vam se svidjeti. U ovome uvodu samo cu vas provesti kroz sadrzaj ovih novina. U kratko predstavit cu vam prvih 5 zemalja sa najvecim prirastom stanovnistva za dan 778 eRepublika (Vrijeme statistike 00:00 po eRep vremenu). Prikazat cu vam statisticki dio naseljenika svake eHrvatske regije. Ponudit cu vam takodjer i zadnjih 5 promjena u svijetu vezanih za ratove i promjene orginalnih regija. Na samom kraju clanka prikazat cu vam i 1 Bitku eSvijeta po nacinjenom DMGu.


Nadam se da ce Vam se svidjeti remake Mea Culpe koja u novu 2010. godinu ulazi u novome ruhu.
U prosloj godini Mea Culpa je izdana u 23 broja. Naravno racunaju se samo clanci koji su proizasli pod ruhom Mea Culpe.

Svima kojima nisam cestitao zelim
SRETNU I USPJESNU NOVU 2010. GODINU


obrazek

Novi Igraci Dan 778
Regije eHrvatske
Zadnje eSvjetske promjene
BITKA eSvijeta

obrazek


Novi Igraci Dan 778

Ova kao i ostale statistike odnose se na danasnji dan tj u 00:00 sati po eRep vremenu statistike su izgledale ovako:

Najvise novih igraca zabiljezila je Poljska cak 1292 novih beba doslo je na eSvijet, tocnije ePoljski svijet. Dok se svi trude dovesti nove igrace poljska prednjaci i dalje kroci ka tesko oborivom rekordu populacije u toj zemlji. Odmah poslije ePoljske nalazi se eSpanjolska sa 741 novom bebom dok 3 mjesto zauzima eSrbija sa 523 nove bebe. Odmah poslije eSrbije nalazi se nasa zemlja sa skromnih ali ne beznacajnih 359 beba dok je eRumunjska peta sa 324 beba. Osobno mi je zanimljivo da je tako malo novih beba doslo u eRumunjsku a bitke im se redaju na njihovim teritorijima.


obrazek
obrazek


Regije eHrvatske

Imao sam ideju postaviti vam sliku svake regije ali posto mi vrijeme jednostavno curi nemam vremena ubacivat te slike. Ono sto sam vam zelio prikazati je ukratko nove / stare regije eHrvatske te njihove znacajke.

Central Croatia u svojoj regiji ima podignutu Q5 Bolnicu te Q5 DS. To je regija sa medium Grainom te broji 2867 stanovnika. Treca je regija u eHrvatskoj po samom broju stanovnika. Istria and Kvarner relativno je mala regija ali nije bila pokorena pa mozemo reci da takodjer regija posjeduje Q3 Bolnicu i Q5 DS. Regija ima 445 stanovnika te nema nikakvih prirodnih resursa. Lika and Gorski Kotar u RL pogoduje sa sumama ali to nije i slucaj u eRepubliku. Ova regija posjeduje samo medium Wood i broji samo 177 stanovnika. Takodjer regija ne posjeduje DS ali posjeduje Q3 Bolnicu. North Dalmatia posjeduje Q3 Bolnicu te Q3 DS i broji nesto vise od 340 stanovnika. Regija je bez prirodnih resursa. Northwest Croatia najmnogoljudnija je regija i broji 3080 stanovnika. Posjeduje Q5 DS te Q5 Bolnicu. Kao ni North Dalmatia ne posjeduje podrucja sa prirodnim resursima. Slavonia broji samo jednog stanovnika manje od Northwest Croatia i obilata je sa Grainom te posjeduje Q5 DS i Q5 Bolnicu. South Dalmatia posjeduje Q5 Bolnicu te Q5 DS. 1097 stanovnika cini zadnju od orginalnih regija eHrvatske koju sam vam predstavio. eHrvatska posjeduje jos 6 regija koje je osvojila napadima na eSloveniju. Sve su to medium Grain regije. Niti jedna od navedenih regija ne posjeduje niti Bolnicu niti DS. Ulaganja u te regije za sada nema ali ce se vidjeti sto nosi buducnost. Dakle navest cu njihova imena i u zagradi broj stanovnika svake regije. Redom su to Inner Carniola (381), Lower Carniola (260), Prekmurje (705), Slovenian Littoral (772), Styria and Carinthia (461), Upper Carniola (313).
obrazek


Zadnje eSvjetske promjene


Regija Lithuania Minor predpostavljate u eLitvi dobila je novu bolnicu. Bolnica je Q5 kvalitete. Druga znacajnost koja je zabiljezila dan dok ovo pisem je Heilongjiang. Naime orginalni vlasnik ove regije je eKina. Trenutni vlasnik regije eMadjarska postavila je u tu regiju DS Q5 te Bolnicu Q5 kvalitete. Jasno glavni cilj je zadrzavanje ove regije. Regija Bohus u eSvedskoj dobila je i svoju Q4 bolnicu koja ce im pomoci u skoroj buducnosti u odrzavnju wellnesa stanovnika eSvedske. Mozda najvise prasine u danasnjem danu diglo se u regiji Tel Aviv Center District. Naime u toj regiji koja je orginalnog vlasnistva bila od strane eIzraela dobila je novog vlasnika. Prethodni vlasnik eTurska izgubila je tu regiju od eGrcke koja je trenutni vlasnik tog djela bivseg eIzraela.
obrazek


BITKA eSvijeta


U ovome poslijednjem djelu Mea Culpe upoznat cu vas jos samo sa 1 BITKOM eSvijeta.
Bitka sa najvise nanesenog ukupnog DMG.

eMadjarska vs eHrvatska

eMadjarska protiv jedne i jedine eHrvatske. Northwest Croatia bila je regija brutalnog napada eMadjara i njezinih saveznika na nas teritorij. Koliko je bitka bila nemilosrdna govori nam cinjenica da ce to biti napad koji ce se pisati jos dugo vremena u analima eRepublik ratova. Naneseni DMG eMadjara sa svim svojim saveznicima iznosio je 6,705,196. Ova brojka u mnogim aspektima izgleda nemoguca ali ono sto najvise fascinira je DMG nanesen od strane nase eHrvatske i nasih saveznika. DMG koji je obrambena formacija zadala iznosi zapanjujucih 7,102,879.

Tko su najznacajnije zemlje koje su pomogle sa svojim napadima napadacu?

eMadjarska je napravila vise od 70 900 udaraca na nasu regiju sa vise od 5,800,000 DMG. Zaprepastio sam se kad sam vidio koliko je jedna nacija napravila ukupnog DMG. Prvi njihov nazovimo ih najveci saveznik eSrbija nanesla je 155,068 DMG.

Takodjer stoji jedna zanimljiva statistika u TOP 10 Napadaca eMadjarske koji su pohodili na nasu regiju. Od 10 ljudi tj eMadjara nasao se jedan drzavljanin eBiH. Zlatiborac je drugi po nanesenoj steti u toj bitci. Sa 159 udaraca nanesao je 42,450 DMG.

No dobro dosta o eMadjarskoj. Ono sto krasi nasu drzavu u ovoj bitci bili su dobri saveznici koji su nam uskocili kad je najvise trebalo. Hrvatska, USA, Poljska, Spanjolska, Rumunjska, Ukrajina, Koreja, Kanada, Grcka i Finska, sve su to redom drzave po nacinjenom DMG koje se nalaze u top 10 a vise su napravile DMG od recimo Srbije koja je sa madjarima predvodila napad. Ono sto krasi nasu obranu bio je DMG od 7,102,879. Postavit cu vam samo za kraj jos samo dva grafikona koja vjerno prikazuju sto se to desavalo i koje su drzave na koji nacin pomogle napadacu te obrani ove bitke.

obrazek


obrazek


Eto dragi citatelji ovo bi bio kraj prvog ovogodisnjeg izdanja Mea Culpe .. Nadam se da ste uzivali u citanju.

Do pisanja

Johny Stulic

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.