Studeni 2009. - PEACE i "raspad"

Go down

Studeni 2009. - PEACE i "raspad" Empty Studeni 2009. - PEACE i "raspad"

Postaj  moretousic on 21/1/2010, 00:14

PEACE i "raspad"

Kao sto svi vidimo PEACE kao savez se raspada. Ali da li je to zbilja tako ?
Po meni stvari su vrlo jednostavne, ne raspada se PEACE na stetu velikih zemalja koje su ga vodile nego na stetu malih zemalja clanica koje su tamo trazlile neku zastitu ili dominaciju nad susjedima.
Indonezija,Madjarska,Rusija,Srbija,Franc uska sve one izvode ili pripremaju teatralni cin napustanja tih malih zemalja sa puno suza i ispraznih parola, obecavajuci vjecno prijateljstvo... Sto stoji iza svega toga ?
Stoji jednostavna cinjenica da doticne zemlje zele ostati ili postati imperijalisti, a sa novim pravilima male zemlje koje su prije cinile PEACE postaju preskupe i prevelik teret (100 golda po zemlji mjesecno)
Navedena teatralnost sluzi samo da bi jos pokoja od tih manjih zemalja ostala lojalna a bez da im plate ista za MPP.

U svemu ovome krije se velika opasnost i za Hrvatsku i za EDEN. Naime mnoge od tih malih zemalja koje su zajedno sa "gazdama" napadale EDEN, slale vojsku/gold itd sada odjednom preobracene pristupaju nama za zastitu od dojucerasnjih saveznika.
Medju njima definitivno nemozemo traziti nikakvu lojalnost, a gotovo sve su sudjelovale u napadima na nas te im stoga i definitivno ne dugujemo nista.
Zasto onda opasnost po nas ?
Ukljucivanje tih do jucer neprijateljskih zemalja u bilo kakva saveznistva ili dogovore razvlaci granice EDEN.a , ne samo geografske nego i novcane. Padnemo li na razne Italije, Njemacke, Francuske,Brazile,Slovenije i njima slicne igramo tocno na ruku osovini PEACA koji ce onda opet krenuti u totalni napad a mi cemo glumiti spasitelje zemalja koje su nas do jucer unistavale.

Ne zaboravimo da svaka od tih PEACE zemalja ma kako se nama prihvatljivom cinila ima velika neprijateljstva prema nasim pravim saveznicima, koji su uz nas od samoga pocetka i koji su nama kako i mi njima pokazali pravu lojalnost. (njihove verzije Madjarske,Srbije,Slovenije)
Da ne ispada da samo teoretiziram na primjeru potpisivanja mira izmedju Francuske i USA mozete vidjeti tocno o cemu pricam.
eSpanish Goverment Official Press Release

Vidimo i sami da USA vec skace na ulogu velikoga zastitnika "nevinih" , sa razlogom pod nevinih pod navodnicima. Ista ta Francuska totalno je unistila Spanjolsku, tj Spanjolci su pokazujuci se kao pravi saveznici zrtvovali cijelu svoju zemlju nebi li pomogli USA i Kanadi. A zasto ? Da bi im danas USA zabila noz u ledja ?
Stavite se u njihovu ulogu i zamislite da je Hrvatska unistena od Srbije da bi se spasila USA, a onda kada je ta ista USA ojacala i kad je nadmocna Srbiji iza nasih ledja da krene voditi razgovore sa njima ? Mislite da ih mi nebi poslali na ono mjesto ?
Ne zaboravimo tko su nasi saveznici od pocetka ove igre, za novije igrace koja mozda i neznaju i necijene svu njihovu pomoc to su : Poljska,Spanjolska,Rumunjska,Finska,S vedska,Norveska - mnoge od njih su nam posudjivale i novac, bolnice, trosile svoje drzavne golde na obranu Slavonije/NW Hrvatske, slale glasace kad su pokusavana politicka preuzimanja Hrvatske te nam nikada ni jednim potezom nisu nastetile, sa razlogom nisam naveo neke druge koji su dosli kao saveznici kasnije, neki su se vec pokazali kao nestabilni i nepouzdani a neki su Hrvatskoj vec itekako nastetili (prodavanje glasaca Srbiji)

Vrijedi li onda zbilja riskirati saveze sa tim zemljama da bi dobili Francusku, Italiju ? Samo budala ce reci da vrijedi i da time unistavamo PEACE, time neradimo nista drugo vec gubimo prave saveznike (stare koliko i sama eHrvatska) a dobivamo prevrtljive zemlje koje su nam do jucer slale vojske u napade Srbije i Madjarske, slale glasace kad je Hrvatska preuzeta politicki i unistena ekonomski.

moretousic

Broj postova : 185
Join date : 07.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.