Sijecanj 2010- Pregled svjetskih zbivanja

Go down

Sijecanj 2010- Pregled svjetskih zbivanja Empty Sijecanj 2010- Pregled svjetskih zbivanja

Postaj  faeran on 1/2/2010, 00:35

322 322
Pregled svjetskih zbivanja
Comment-newspaper 35 comments yesterday

Ministarstvo vanjskih poslova
obrazek

Pregled svjetskih zbivanja

Poštovani čitatelji,

Predstavljamo novu rubriku lista Ministarstva vanjskih poslova, pod naslovom “Pregled svjetskih zbivanja”. Nastojati ćemo redovito izvještavati o svim relevantnim političkim i vojnim zbivanjima u eSvijetu. Pritom ćemo se truditi ostati kratki i jezgroviti, uz prilaganje primjerenoga broja referenci za sve naše čitatelje koji se žele više informirati o određenoj temi. Nadamo se kako će ova rubrika biti od koristi svima koje interesira tijek svjetskih zbivanja. Posebno želimo naglasiti našu suradnju sa glasnikom Ministarstva informiranja, pri čemu mi ubuduće preuzimamo izvještavanje o navedenoj tematici.

======================================
======================================

Tema broja

eSrbija iskazuje inicijativu u eEuropi, te eRumunjskoj preotima regije Plovdiv i Sofia, u kojoj trenutačno bukti RW. eRumunji su izuzetno razočarani nedostatkom EDEN-ove pomoći, te smatraju kako su zbog toga i izgubili ključne borbe. Neslužbena isprika eHrvata dobro je prihvaćena od strane eRumunjske, što je i potvrđeno službenim stavom eRumunjske vlade koja posebno ističe snagu ehrvatskog i erumunjskog prijateljstva, te naglašava kako niti jedan budući postupak neće dovesti u pitanje našu bilateralnu vezu i međusobno pomaganje. EDEN navodi kako je eRumunjska krenula sama protiv eBugarske i eTurske, unatoč tome što EDEN to nije odobrio, te da se sada moraju suočiti s posljedicama. Vlada Rumunjske tvrdi kako ne postoji takvo nešto kao ''Odobrenje EDEN-a'' jer nikad nije bilo razgovora, glasanja i analiziranja o tome hoće li biti akcije ili ne (iako to piše u Statutu EDEN-a), te dodatno tvrdi kako je akcija eRumunjske protiv eBugarske i eTurske ista kao i akcije eŠpanjolske protiv Francuske, ePoljske protiv eNjemačke, te eHrvatske protiv eSlovenije.
eRumunjska odlučila se udaljiti iz EDEN-a, ali ne i potpuno povući iz saveza. Navode kako će povući sve svoje predstavnike sa službenih kanala, kako neće sudjelovati u akcijama EMC-a i da neće slati svoju vojsku u rat, ali će ipak nastaviti potpisivati ugovor sa saveznicima kao i sa zemljama koji nisu u EDEN-u ako imaju korist od toga. Također su izrazili nadu kako će se u sljedećih nekoliko dana izabrati novo vodstvo koje će poštivati vrijednosti na kojima je Savez sagrađen, iskazivati dužnu pažnju spram svih saveznih zemlja, te će tek tada eRumunjska ponovno postati aktivna članica EDEN saveza.

======================================
======================================

Ratna zbivanja

EDEN vs. PHEONIX

obrazek obrazek


eUK

Tema koja izaziva najviše pozornosti jest trenutačna kampanja koja se vodi uperena prema eUK. EDEN-ove snage najavljuju, vojnim žargonom rečeno, forsiranje eUK obala. eSAD, eKanada, eŠpanjolska, eNorveška, eŠvedska, te ePoljska organiziranim nastupom vrše strahoviti vojni pritisak na ovu bitnu PHOENIX-ovu članicu. Njezinim padom, zapadna eEuropa pala bi pod potpunu EDEN-ovu dominaciju. Iako su dosada sve bitke završavale uspješnim otporom eUK snaga (i njezinih PHOENIX saveznika), ulaskom eSAD u rat te aktivacijom njezinih MPP-a, tekući rat mogao bi zadobiti sasvim novu dimenziju. Spekulacije o eSAD-ovoj konačnoj odluci za početak ozbiljne kampanje iznosi eSAD list Stars and Stripe Journal, gdje se navode mogući scenariji djelovanja ove eVelesile, pri čemu nedavni ulazak eSAD na eeuropsko tlo potencijalno aludira na druge moguće kampanje (postavlja se hipotetski scenarij udara na eItaliju).


eIndonezija

Druga interesantna kampanja tiče se eIndonezije, koja, prema nekim informacijama, nastoji doprijeti do eJužno američkog kontinenta. Iako je čitava stvar još uvijek jedna velika hipoteza, nedavna previranja oko etajlandskog teritorija, zatim uključivanje u ratu u u eJužnoafričkoj Republici, te naposljetku moguće stupanje na ejužno američko tlo kroz zamjenu teritorija sa eArgentinom ili eBrazilom, upućuje na mogućnost udara na ePeru, koji je, podsjećamo, u epoljskim rukama. Iako nemamo nikakve neposredne informacije, moguće je kako je nedavni pokret HOS-a u ePeru direktno povezan sa tim. Spomenimo samo kako je eJužnoafrička Republika uspješno obranila svoj teritorij, a više o njihovoj situaciji možete pročitati ovdje. Sukladno tome, postavlja se realno pitanje predstavlja li eIndonezija bitan faktor na mapi eSvijeta, o čemu, među većim brojem novina koje se bave ovom temom, kritički progovara i Defense Intel Reveiw.


eSrbija

Susjedna nam eSrbija pokazuje sve više aktivnosti i u Aziji. Nedavno zauzimanje pokrajine Sindh i gradnja q5 bolnice označava namjeru eSrbije da na tom području i ostane. Time PHOENIX ponovno preuzima inicijativu u eAziji, te započinje sa novom utrkom u naoružanju na Dalekom Istoku. Zahvaljujući vanjskom suradniku, saznajemo kako je eSrbija u svojim nastojanjima u Aziji naišla na otpor Irana, koji je inzistirao povratak high oil regije Sistan i Baluchistan, čemu se protivio velik broj esrpskih vojnika. Na kraju je regija ipak vraćena, a hoće li to dovesti do daljnjima trzavica u međusobnih odnosima, tek treba vidjeti.

======================================
======================================

Pregled PTO aktivnosti

obrazek


eFilipini

Nedavno smo svjedočili suradnji eMalezije i eFilipina radi suzbijanja PTO-a koji je prijetio eFilipinima. Zloglasna skupina Channers, poznata po svojim djelima u eVenezueli i eJužnoafričkoj Republici, pokušala je izvesti PTO i pljačku u eFilipina, no njihove su namjere osujećene zamjenom teritorija sa eMalezijom. Pratiti ćemo sa zanimanjem daljnje korake Channersa, te njihovu spremnost nastavka svoje kampanje.


eŠvicarska

Kao što ste imali prilike čitati u INFO minute, neobičan rat sličnoga karaktera kao i u prošlom primjeru, vodio se u središnjoj eEuropi, gdje je eŠpanjolska napala i osvojila tri ešvicarske pokrajine. Nedugo zatim, pokrenuti su RW-ovi, kojima su te pokrajine uspješno ponovno pripojene teritoriju matične ezemlje. Razlog tome novi je pokušaj PTO-a eŠvicarske od strane eruske grupacije pod nazivom Shaolin. Više o njima i njihovom djelovanju možete pročitati u nedavno objavljenom razgovoru sa ešvicarskim ministrom vanjskih poslova. Prema saznanjima sa kojima raspolažemo, akcija je uspješno provedena, te je Shaolin skupina za sada zaustavljena (iako njihov list daje potpuno drugačije podatke kojima nismo odlučili vjerovati).


eBelgija

Nedavno ponovno pojavljivanje eBelgije na geo-političkoj karti eEurope, postavilo je pitanje orijentacije vanjske politike te male ezemlje. Na nedavnim izborima tako je sudjelovao veliki broj stranaca koji su u kratkome roku dobili državljanstva, sa ciljem aktivnog promicanja EDEN odnosno PHOENIX interesa. Ako je vjerovati ebelgijskim izvorima, a što potvrđuju i naši izvori, čini se da je eBelgija izabrala srednji put neutralnosti. Koliko će ona uspjeti taj položaj i zadržati, tek treba vidjeti.


eIndija

eIndija je također imala nevolje sa PTO pokušajima. Konkretno je riječ o nepoznatoj skupini MAFIA, koja je ostvarila određene rezultate na prošlim izborima, no, čini se kako ne predstavlja preveliki razlog zabrinutosti u eIndiji, koja igra aktivnu ulogu u nedavno započetim sukobima između Irana i Pakistana. Pratiti ćemo sa zanimanjem daljnja zbivanja na tom području.


======================================
======================================

Ostale političke zanimljivosti


eJužna Koreja

Prateći enovine iz eJužne Koreje, primjećujemo kako lokalno stanovništvo slavi nedavnu odluku Teokrata da napuste njihovu ezemlju. Paralelno sa time, uspješno je i izveden impeachment prijedlog, što neki povezuju sa rješavanjem zadnjih ostatak Teokrata, koji su za svoju buduću eDomovinu izabrali eŠpanjolsku, sa kojom, navodno, imaju dogovor o suradnju.


eRusija

eRusija, čini se, i dalje proživljava krizne trenutke. Novi pokušaj impeachmenta nije uspio, te unutarnja kriza ne jenjava. Pritom ne treba zaboraviti niti na socijalistički pokret koji je izuzetno jak u eRusiji, i koji je jednom na kratko vrijeme i zasjeo na etron, dok eRumunjska nije vojno intervenirala.


eNjemačka

obrazek

eNjemačka je ponovno na mapi eSvijeta, i gradi sustav MPP-a kako bi se obranila od vjerojatnih ponovnih nasrtaja epoljskih snaga. Hoće li eMađarska i eUK biti u stanju priskočiti u pomoć, pitanje je koje će možda uskoro dobiti odgovor. No, činjenica kako se eNjemačka ponovno uzdigla, te kako eFrancuska uz pomoć Entente saveza te nekoliko PHOENIX zemalja najavljuje svoj povratak, poziva EDEN na oprez.


======================================
======================================

Ministarstvo vanjskih poslova eHrvatske
Službeni glasnik Ministarstva vanjskih poslova “Croatian Foregin Office”

Službeni forum Ministarstva vanjskih poslova otvoren je za javnost.

Ministar vanjskih poslova: mrgood
Glavni i odgovorni urednik: Lord Marlock
Suradnici: Kicho, Hunter1911

Ukoliko Vas interesira praćenje svjetskih vojnih i političkih zbivanja, volite pisati, i imate volje i vremena, pozivamo Vas da nam se pridružite u izradi ove rubrike, pošaljite nam PM.

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.