Veljaca 2010- Pregled svjetskih zbivanja

Go down

Veljaca 2010- Pregled svjetskih zbivanja Empty Veljaca 2010- Pregled svjetskih zbivanja

Postaj  faeran on 4/2/2010, 02:59

22 22
Btn-vote
Pregled svjetskih zbivanja - Invazija na eUK
Comment-newspaper 4 comments today

Ministarstvo vanjskih poslova
obrazek

Pregled svjetskih zbivanja

Poštovani čitatelji,

U novom broj Pregleda svjetskih zbivanja, kao glavnu temu obrađujemo zbivanja vezana uz invaziju otočne zemlje, eUK. Padne li ta PHOENIX uzdanica, osigurava se zapadna eEuropa, te se EDEN-ove snage napokon mogu orijentirati na središnju i istočnu eEurope, čime se konačno i eHrvatskoj otvara mogućnost aktivnijeg sudjelovanja u vlastitim osvajačkim pohodima!
Kao poseban dodatak Pregledu, donosimo izvrstan izvještaj našeg eveleposlanika Antonio Wimer-a, iz daleke ejužnoameričke zemlje ePeru.

TEMA BROJA: Invazija na eUK
ePeru

======================================

TEMA BROJA: Invazija na eUK

Ofenfiva EDEN-a na eUK je počela
obrazek

Ofanziva na eUjedinjeno Kraljevstvo konačno je otpočela. Pripremne borbe su završene, i uključivanje eUSA moglo je započeti. Napad je počeo negdje prije 09:00 po našem vremenu kada su u isto vrjeme napale eKanada, eNorveška i eUSA. Napad zbog vremenske razlike napadača blagorečeno zatekao je obranu na spavanju, te eUK nije mogla efektivno organizirati obranu prije početka novog dana. eKanada napala je Škotsku i regiju Jugoistočna Engleska, što je rezultiralo tome da su eUK i njeni MPP-ovi bacili preko milion bodova štete u taj napad, no eKanada se je dobro držala i pred kraj bitke mogli su slobodno iztankati da bi osvojili regiju, no odlučeno je da bi to bilo bacanje golda te nisu tankali. eNorveška je također napala Škotsku, što je dodatno otežalo obrani da organizira što efikasniju obranu. No napad ove dvije zemlje pripremio je put za eUSA te tako nisu imali pretjeranih problema, što zbog otprije aktiviranh MPP-a protiv eUjedinjenog Kraljestva, što zbog zajedničkog napada ostalih EDEN članica. Rezultat tih napada je taj da je eUSA osvojila Wales i Jugoistočnu Englesku.
Pobjede Amerikanaca i Kanađana u Britaniji daju EDEN-u uporište za rad na daljnjim vojnim napadima na eUK. Daljni napadi mogli bi se pokazati iznimno teški jer će plačanje teknova i započinjanje novih borbi koštati fondove sve više i više. Izostanak podrške Rumunja također će naštetiti EDEN-u, no i ukoliko EDEN zauzme eUK, upitno je ima li ju smisla uopće zadržavati jer nema gotovo nikakve prirodne resurse.

S druge strane, eUK otvoreno prkosi napadu, te je siguran u pozitivan ishod borbi.
obrazek

PHOENIX već šalje svoje građane u London kako bi pokušali obraniti svoju ko-osnivačicu, Veliku Britaniju, od invazije EDEN-a stvarajući jaki obrambeni zid. Vrijeme će pokazati koliko je PHOENIX spreman ići daleko u spriječavanju EDEN-a u svojemu cilju.

Uz navedene izvore, svakako preporučamo svakodevno praćenje zbivanja u izvrsnom listu Stars and Stripes Journal, te Global Defense Report.
Što se statistika tiče, svakako bacite oko na From the Shelf.

======================================

ePeru

Izvještaj iz ePerua
obrazek

Antonio Wimer, naš eveleposlanik u ePeru-u, donosi nam kompletno izvješće o toj nama dalekoj zemlji.


03.02.2010.


Broj stanovnika: 2400 (od toga manje od 300 su RL Peruanci)

Prosječan level građana: 14

Prosječna snaga građana: 4.08


Peru ima 7 regija:

Chimor

Great Andes (središte, jedina regija s bolnicom)

Lima

Low Andes

Mid Andes

Northern Low Amazon

Southern Low Amazon


Peru je bogat raw materijalom. U Great Andes imaju High Iron i Wood, a u Northern Low Amazon High Grain.


Ekonomija ePeru-a:

GDP: 1566.99 Gold

Uvoz: 560.90 Gold

Izvoz: 560.90 Gold

Stopa inflacije: 9.09%

Prosječna plaća: 7.56 PEN (0.14 Gold)

Broj kompanija: 435

Narodna banka ePerua: Central Bank of Peru

Tečaj na dan 806: 1PEN=0.019GOLD, 1GOLD=55.775PEN


Porezi:

obrazek


U ePeru trenutno ima 431 kompanija, ukupne vrijednosti oko 27,840 Golda.

Većina kompanija je Land, točnije Iron kompanija.


Trenutno političko stanje:

Predsjednik: Ariakis

Podpredsjedik: Saint William

Ministar financija: Kapitan Tsubasa

Ministar vanjskih poslova: Peter Wall

Minister obrane: Lord Ghantt

Minister obrazovanja: Buenachito


Stranke u Peruu:

Partido Democratico de Peru - 16 kongresnika (poljaci)

Partido Aprista Peruano - 9 kongresnika (kinezi)

Peru Unido - 15 kongresnika (peruanci koji žele slobodu)

Partido Militar Peruano - 58 članova (peruanci koji donekle prihvaćaju poljake)


Politički izvještaj

Peru je pod vlasti Poljaka, od studenog 2009. godine. Prije toga vojne jedinice POW, PMTF i GROM naselili su se u Peru i počeli osvajati kongresna mjesta. Poljaci su postali predsjednici nakon impeacha Amerikanca Wallya Wilsona, koji sebe smatra posljednjim predsjednikom slobodnog ePerua. Nakon što je smijenjen s vlasti, povlači se iz politčkog života i napušta Peru. Prvi poljski predsjednik bio je stanleysts, a nakon njega Growin. Trenutno je na vlasti Ariakis.

Situacija u Peruu je bolja no što je bila početkom poljske vlasti. Nakon PTO-a velik dio stanovništva iselio se u Argentinu, kako bi mogli napasti Peru i osloboditi se tako od Poljske vlasti. Statistike borbe za najvažniju regiju: Great Andes

Veći dio stanovništva se vratio u svoju zemlju iako još postoje neki koji ne mogu i ne žele prihvatiti vlast Poljaka.

Poljaci su napravili PTO Perua iz razloga što je Peru bio neiskorišten zbog malog broja igrača, a imali su visoke resurse. Kako su naklonjeni svojim susjedima Brazilu i Argentini, s kojima su skupa u ALA savezu, Peru je trebao biti idealan opkrbljivač PEACE tj. PHOENIX saveza. Poljaci to nisu htjeli dopustiti i napravili su PTO. Argentina je uvijek željela imati visoke resurse i da ih Poljaci nisu prestigli, oni bi napravili TO Perua. Za vrijeme Growina s Poljskom je dogovreno plaćanje protektorata od 50% income taxa, kao zaštita od Argentine i Brazila. To je izazvalo brojne nesuglasice, pobunu i revolt Peruanskog stanovništva. Predsjenik Ariakis ovaj mjesec je odlučio da prijetnje trenutačno nema te je ukinuo plaćanje. Trenutačno imaju 3 MPPa i to s Poljskom, te svježe potpisani sa Španjolskom. Nedavno su i potpisali i MPP sa Malezijom kako bi stanovništvo ePerua ipak ratovalo bez seljenja. Imali su i MPP s Grčkom dok su trajali međusobni napadi Grka i Turaka. Ariakis je također predložio Argentini i Brazilu mirovni sporazum, ali su ga oni odbili.

Prije desetak dana navodno su eIndonezija i eArgentina planirale zauzeti ePeru. Argentina je potpisala MPP sa eThailandom, a njih su zatim napali Indonežani, što je rezultiralo otvorenim ratom između Argentine i Indonezije. Indonežanima je to bila jeftinija opcija nego napast direktno Argentinu, a kako su u svojoj vlati imali regije Južne Afrike, mogli su napadat Argentinu na što bi se ovi povlačili. Međutim problem je nastao kada je Južna Afrika pokrenula ratove u svojim regijama kako bi protjerali Indonežane.Da li je to bio organizirani napad od strane EDEN-a ili su se jednostavno Južno Afrikanci htjeli osloboditi nemožemo znati sa sigurnošću, ali su Indonežani protjerani iz 3 regije, te zasada Indonežani nisu u stanju napasti Peru. Prijetnja još uvijek postoji jer su Argentinci osvojili Western Cape, originalnu Afričku regiju koja je bila u posjedu Indonežana, te su dan nakon toga objavili rat JARu. Hoće li oni napadati JAR, pa kasnije popuštati od Indonežana ili će Indonežani ponovno pokoriti JAR i preko Argentine napasti Peru ne znamo, ali može se sa sigurnošću reći da ovo nije kraj pokušaja napada na ePeru. Skup će to biti pothvat za jedne i za druge, pa možda ovaj rat ipak malo pričeka.

Na dan 805, za vrijeme napada na eUK i eFrancusku, eBrazil je napao 2 regije ePerua.

Zašto su to Brazilci napravili, prava se istina možda nikada neće saznati. Većina, uključujući i brazilske novine govore kako je razlog napada bio pokušaj blokade Poljaka od napada na eUK i oduzimanje damage-a. Kruži priča kako je Brazil shvatio da potpisivanjem Peruanskog MPP-a sa Španjolskom, PHOENIX teško više može doći do tih high regija, pa su zato napali dok MPP nije aktiviran. Prvi razlog je realniji, iako ni drugi nije daleko od istine. Svi Peruanci, pa i ANTI-TO skupina, ljute se jer je Brazil sučlanica Perua u ALA savezu, pa prema tome nije smio napasti, bez ikakvog dogovora sa ikim. Brazil se brani trvdnjom kako je pokušao stupiti u kontakt s predstavncima Perua u ALA savezu (Inače, protivnicma Poljaka), ali bezuspješno, pa je napao.

Poljaci su naravno pomogli Peruancima, kao i neki Hrvati koji žive i rade u Peruu.

Statistike borbi možete vidjeti tu

Poljaci u ePeruu ne misle stupiti sa vlastii jer ne žele da ju PHOENIX preuzme. Velik dio stanovništva, koji nisu RL Peruanci, ne smatraju sebe Poljacima, Amerikancima, Kinezima već ePeruancima. Iako su RL druge nacionalsnoti u igri, smatraju kako imaju pravo biti što god žele i osjećaju se kao da je to njihova zemlja. Peru je nezavisan od Poljske politike, ali pomaže ako treba. Kongres je podjeljen, tako da ne odlučuju o svemu Poljaci, već svi skupa rade kako bi Peru rastao i razvijao se. Ciljevi vlade su dovođenje većeg broja radnika i investitora u Peru, mir u zemlji, te razvitak.

Za kraj evo nekoliko korisnih linkova na kojima se može čitati o zanimljivom stanju u ePeru:

Mind in Chaos Novine predsjednika, jedine važne novine u Peruu na engleskom jeziku;

Ministarsvo obrane ePerua;

Ministarstvo obrazovanja koje uči mnoge ePeruance kako eživjeti;

Flama Peruana Grupa sabotera koji žele protjerati Poljake iz Perua:

Službeni forum ePerua.

Dok je trajao velik otpor domorodaca, bilo je više novina, čak su osnivali i lažna ministarstva, ali sada se otpor dogovara uglavnom preko chatova. Možda ovaj napad Brazila, a i MPP koje je vlada potpisala promjeni mišljenje pravih Peruanaca, te se okrenu na EDENovu stranu što će uvelike doprinijeti razvoju njihove zemlje.

======================================

Za kraj, pitali smo našeg eveleposlanika zašto je odlučio pristupiti MVP-u, te što ga je privuklo ePeruu, gdje obavlja svoju funkciju.
“Inače volim pričati sa ljudima, te upoznavati nove, kao i druge kulture i znanja, kako u RL tako i u igri. Ovo je za to bila idealna prilika. Izabrao sam ePeru, jer je mala zemlja, u kojoj ima naših prijatelja ePoljaka, i znao sam da će me tamo dobro prihvatiti. Inače volim zemlje eJužne Amerike, a pošto su ostale u PHOENIX-u, izabrao sam ePeru. U budućnosti planiram biti u kongresu i kad tad u nekom ministarstvu”.

======================================

Ministarstvo vanjskih poslova eHrvatske
Službeni glasnik Ministarstva vanjskih poslova “Croatian Foregin Office”

Službeni forum Ministarstva vanjskih poslova otvoren je za javnost.

Ministar vanjskih poslova: mrgood
Glavni i odgovorni urednik: Lord Marlock
Suradnici: Antonio Wimer, Marko_The_M, Steez Monkee, Dman112

Ukoliko Vas interesira praćenje svjetskih vojnih i političkih zbivanja, volite pisati, i imate volje i vremena, pozivamo Vas da nam se pridružite u izradi ove rubrike, pošaljite nam PM.

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.