Prosinac 2008. - Novine Danasnjice - pogled u povijest - HNU - Nagradni kviz

Go down

Prosinac 2008. - Novine Danasnjice - pogled u povijest - HNU - Nagradni kviz Empty Prosinac 2008. - Novine Danasnjice - pogled u povijest - HNU - Nagradni kviz

Postaj  Johny Stulic on 25/4/2009, 07:25

Novine Danasnjice - pogled u povijest - HNU - Nagradni kviz

Danas sam se odlučio malo pozabaviti sa poviješću Hrvata u eRepubliku.
Tako da ćete danas vidit tko su bili Hrvati prije otvaranje eHrvatske.

Znači danas ću vam pisat o:

Hrvati u JAR-u.

Hrvatska Novinarska Udruga

Nagradni kviz
Hrvati u JAR-u


Prije otvaranja eHrvatske većina hrvata je bila u JAR-u (Južno afrička republika). Dogovrio sam intervju sa jednim od Hrvatskih predsjednika u JAR-u.


Markisim Dart: Dobar dan. Kao prvo bih vas htio pitat koja je bila vasa pozicija za vrijeme JAR-a?

Sucko: Kada smo tek dosli u JAR, tada je jos bila Beta, pocetkom 9. mjeseca, prvo sam bio gradonacelnik Nelspruita, prvih mjesec dana, nakon toga sam uglavnom vodio sitnije poslove oko drzave. Zeljeli smo voditi JAR, kako bi se ispraksali za Hrvatsku, no otpor starosjedioca je bio zaista veliki, iako nisu imali vlast, davili su nas, mi Hrvati i oni smo bili u velikoj svadi. Nismo bili u mogucnosti normalno voditi zemlju, bila su stalna optuzivanja da krademo, da oni kradu...gotovo svaki clanak su bila prepucavanja izmedu nas. Dolaskom V1, to se malo smirilo, nakon toga sam ja i postao preds. JAR-a, mjesec dana jedan mandat, taman kada je mandat zavrsio, admin je napisao da dolazi Hrvatska, te smo uskoro napusiti JAR.
Ukupno smo bili 3 mjeseca tamo, 2 preds. mandata je imao zocky, jedan ja. Jos istaknutiji ljudi koji su sudjelovali politicki i bili akitvniji u JARu su bili Tomislav, Prle i LLux.

Makrisim Dart: Da nije bilo JAR-a danas nebi vidjeli ni H od Hrvatske, ali da li mislite je li bilo moguce to izbjec?

Sucko: Mi smo tada mislili da necemo nikada dobiti zemlju ako ne zauzmemo neku zemlju. Dolsakom V1, i dodavanjem Hrvatske, cini se da je admin malo promjenio politiku dovodenja novih zemalja. Te ce svaki mjesec sljedece godine dodati jednu zemlju, siguran sam da bi mi prvi onda bili dodani. Ali tko je to tada mogao znati? Na kraju je dobro ispalo, dobili smo zemlju, iskreno, imali smo i plan da ukradeno JAR-ovu drzavnu blagajnu, ali su nam starosjedioci doslovno isprali mozak, i nismo to ucinili.
Osvajanje JARa je ucinjeno po uzoru na Slovence, koji su isto to napravili u Austriji, i dobili svoju zemlju.

Markisim Dart: Kakav je JAR danas, poslije seobe Hrvata u eHrvatsku?

Sucko: JAR je danas u jako losem stanju, jedina svijetla tocka kod njih su dijamanti, nekakva nada za ekonomiju. Inace, ekonomija im je u vrlo losem stanju od kada smo mi otisli, jos su im sada Talijani zauzeli 50% u kongresu, i uzeli su im sve novce iz drzavne blagajne, osim zlata, koji se nalazi u banci JARa, zato su im Talijani postavili minimalnu placu 1000 zara, no cini se da ce to uskoro biti popravljeno, jer Talijani polako napustaju zemlju.

Naime prije Sucka dva mandata kao predsjednik JAR-a je imao Zocky. Kao posljedica toga nastao je Zockyism.Prijedvod sa eWiki: Zockyism je politička doktrina i fašističke ideologije, i nekima Zockyista veličanje njihovog vođe, Zocky, prvenstveno razijeno i adaptirano u stranci Proud africa u Južnoj Africi. Zockyism je glavni razlog za Južnoafrički Neovisnosni pokret, kao i mnoge do revolucija u cijelom svijetu koji su se borili za tjeranje Zockyisma.
Naime kada su Hrvati radili invaziju u JAR-u prvo su svi ušli u političku stranku "Proud Africa" kako bi napravili takeover. U početku nitko od starosjedioca nije znao ali ubrzo nakon toga sve je krenulo. Hrvati su u cijelom eSvijetu onda bili prikazani kao neka horda koja je došla u JAR napravit takeover i vladat tuđom zemljom. Trenutno sad u JAR su velike nestašice radnika pošto nema više Hrvata. I još k tomu su talijani došli i napravi raspašoj. Naime u zadnje vrijeme JAR-u je sreća okrenula leđa.Hrvatska Novinarska Udruga

Naime otvara se Hrvatska Novinarska Udruga, skraćeno HNU. Ona će imat cilj da educira naše nove pisce tako da dobijemo što kvalitetnije medije. Naime mogli ste i sami vidit da u zadnje vrijeme ima jako puno spam članaka. Otvaranjem HNU to se misli donekle spriječit. HNU neće bit samo za nove pisce, tu će se nać i stariji pisci.
Program za nove pisce će bit takav da će se ocjenjivat članci koji će napisat noviji pisci te u perijodu od 3 tjedna najbolji pisac ako nema novine bit će mu dodjeljenjo 2 golda kako bi otvorio svoje novine. Tijekom tog vremena članci novijih pisaca će bit objavljenji na novinama HNU kako bi svi mogli ostavit komentar.Nagradni kviz!

Sudjelovati na nagradnom kvizu možete tako da donirate 5 Kuna (HRK) na organizaciju Wader Productions . Nakon toga u komentaru odgovorite na 3 pitanja.
3 su nagrade za 3 igrača. Nagrade će se dodjeljivat tako što će bit izvučena 3 igrača koja su točno odgovorila na pitanja.
Nagrade su:
1. 40% uplaćenog novca
2. 25% uplaćenog novca
3. 20% uplaćenog novca

3 pitanja:
1. Kojeg datuma je otvorana eHrvatska?
2. Gdje u Hrvatskoj ima drva?
3. Koji lvl trebate bit da bi otvorili svoje novine?Ne zaboravite votat i subscribat.

Sretna Nova godina želi vam ekipa iz Novina Danasnjice.

Vidimo se iduće godine Very Happy .

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.