Sijecanj 2009. - Novine Danasnjice - Intervju sa Relic

Go down

Sijecanj 2009. - Novine Danasnjice - Intervju sa Relic Empty Sijecanj 2009. - Novine Danasnjice - Intervju sa Relic

Postaj  Johny Stulic on 26/4/2009, 01:18

Novine Danasnjice - Intervju sa Relic

Naš dragi ministar vanjskih poslova Relic bio je toliko dobar i omogućio nam intervju vezan uz njegovu organizaciju Hrvatski Nagradni Fond koji onima kojima je najpotrebnije donira Q1 kuće. Strpljivo je odgovarao na sva pitanja vezana uz organizaciju i ovim putem mu još jednom zahvaljujem.Kako ste došli ne ideju o ovako nesebičnoj akciji za one kojima je dom najpotrebniji?

To smo već izveli u Engleskoj pa je ovo u biti provedba ideje koju sam već iskušao.

Kako zapravo djeluje vaša akcija?

Pa kroz donacije. Ima većih i boljih utjecaja: zbližavanje cjelokupne nacionalne svijesti, pomaganje housing sektoru u Hrvatskoj, zbrinjavanje beskućnika i wellness boost koji će time dobiti. Nadalje tim wellness boostom dobivamo i veću produktivnost, čini se kao da je to neznatno, ali i malo povećanje je znatno.

Je li ta akcija djelotvorna i koliko ste donacija do sada dobili?

Ova akcija je i te kako djelotvorna. Prikupili smo već preko 3500 kuna, a od toga je 2000 kuna trenutno u kućama. Moram napomenuti da je i projekt vraćanja kuća, nakon što više ne trebaju građanima koji su napredovali, isto počeo davati ploda i dolazi do velikih ušteda i olakšica za fond.

Kome odlaze te donacije i gdje se sve može donirati novac za kuće?

Donacije idu u donedavno praznu organizaciju koju nam je udjelio naš predsjednik Split1700 koja se zove „Hrvatski Nagradni Fond“ i molim vas da tamo donirate novac.

Vi sami vodite taj fond ili imate pomoć?

Zasada sam vodim, nema baš previše dobrovoljaca.

Dakle možemo pozvati dobrovoljce da vam se jave?

Naravno, uvijek su dobrodošli, kako za pripomoć. Ako nekoga zanima da mi se pridruži može pročitati moj članak koji se nalazi ovdje.

Dalje me zanima koji su uvjeti za dobivanje kuće?

Pa, u biti, kuće su dostupne svima, zvuči apsurdno, ali to je cilj akcije, da bude dostupno svima. Iako imam neke svoje kriterije, kao registriranost na forumu ( zato se akcija na forumu odvija) i određen broj postova, npr. 5. Dakle neki mali kriteriji da kuće ne propadnu. Za prijave se možete zapisati ovdje.

Jeste li otvorili posebnu tvrtku koja proizvodi te kuće ili donacije šaljete svim tvrtkama u građevinskom poslu?

Kupujemo od svih Hrvatskih tvrtki koje stavljaju svoje kuće na market. Dakle koja god tvrtka stavi Q1 kuću na market bit će kupljeno, a ponekad i Q2, ovisno o tome koliko ja osobno doniram.

Primijetila sam da je malo tvrtki koje proizvode kuće pa su cijene dosta visoke, planira li vaša organizacija uložiti novce u nove tvrtke kako bi se snizile cijene?

Vjerojatno ne, nemam osobno vremena za to, a potrebno je mnogo vremena. Iako moram napomenuti da kuća košta malo više od tri GOLD-a, dok je do prije 2 tjedna koštala preko 4 GOLD-a. Dakle možda ni neće biti potrebno. Ali za sada ne vjerujem. Iako ova organizacija i garatiranom kupnjom kuća ulaže mnogo novaca.

Imate li što još poručiti javnosti?

Ovim putem zahvaljujem svima što su donirali novac za naš cilj. Molim i druge da se ukljuće i pomogu jer mnogima su potrebne kuće. Moram samo napomenuti još jednu stvar nevezanu uz organizaciju, a to je da Ministarstvo vanjskih poslova traži ambasadore, a za taj posao se možete prijaviti ovdje.Za Novine Današnjice piše Sathya.
Da opet ja, još malo pa ću početi iz paštete iskakati Smile

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.