travanj 2010 - Agencija za posredovanje eHrvatske - kupujte SIGURNO

Go down

travanj 2010 - Agencija za posredovanje eHrvatske - kupujte SIGURNO Empty travanj 2010 - Agencija za posredovanje eHrvatske - kupujte SIGURNO

Postaj  faeran on 21/4/2010, 23:57

Redoviti pregled ekonomskih zbivanja, broj 20., Day 877. Novoga eSvijeta


Uvodna riječ ministra
Agencija za posredovanje eHrvatske
Analiza stranih gospodarstava
eNovine o eEkonomiji
Pitanja i odgovori
Struktura i sastav Ministarstva
Ankete i upisnik
Impressum
UVODA RIJEČ MINISTRA

Dragi građani,

Sa današnjim danom započinje prva runda isplate državnih obveznica, u skladu sa naprijed utvrđenim redoslijedom, koji možete pronaći OVDJE. Zakon o izdavanju HRK-a je u esaborskoj proceduri, te će se odmah po izglasavanju na račun Ministarstva ekonomije prebaciti potrebna sredstva za isplatu obveznica, nakon čega kreću isplate. Pritom se želimo ispričati zbog pogreške u svezi neuvrštavanja dva građana na popis, koji su uredno uplatili svoje obveznice, i čije su uplate uredno evidentirane. U znak isprike, njima slijedi isplata u prvoj rundi, te su posebno pridodani na popis, ispod završnog obračuna.
Izrazito važna novost ustanovljenje je nove agencije u sklopu Ministarstva, konkretno, Agencije za posredovanje eHrvatske. Riječ je o odgovoru na ukidanje, do daljnjega, mogućnosti ugovora na službenom forumu eRepublik-a, čime se uvelike otvara mogućnost prijevara. Kako smo u nekoliko navrata dobili pritužbe naših građana kako su prevareni u različitim oblicima kupoprodaje, odlučili smo podhitno reagirati, te ustanoviti zasebnu agenciju, koja će jednako štititi sve stranke u ugovorima. Detaljne informacije o ustroju i načinu rada Agencije možete pronaći u daljnjem tekstu, te vam svakako preporučujemo da buduće transakcije provodite putem ove Agencije.
Također sa zadovoljstvom napominjemo kako je Agencija za nekretnine nastavila sa radom, te u nižem tekstu dajemo direktan link na službeni list Agencije, gdje možete pronaći sve potrebne informacije i obavijesti. Agenciju vodi novi voditelj, elektorus, koji ujedno obnaša i dužnost zamjenika ministra pri ovom Ministarstvu.
U ostatku teksta možete pronaći korisne podatke i zanimljivosti vezane uz strana tržišta, vaša pitanja koja ste nam postavili, te interesantne enovinske članke o ekonomiji, što je za vas priredio zamjenik ministra, cavalliloco.
Za kraj, jedna obavijest i molba građanima. Ministarstvo priprema PAKET prijedloga izmjena porezne i carinske politike eHrvatske. U tom smislu, namjera nam je otvoriti javnu raspravu, na slijedećem thread-u službenog Foruma, ali i putem posebnog obrasca koji smo za ovu svrhu pripremili. Nadamo se kako ćete se uključiti u javnu raspravu, te svojim konstruktivnim analizama, komentarima i prijedlozima doprinijeti što kvalitetnijoj realizaciji naših zajedničkih nastojanja ka stalnom unaprjeđenju našeg gospodarstva.

Prije nego što nastavite čitanje, također vas pozivamo da, ukoliko već niste, pročitate najnovije izvještaje ureda i agencija unutar Ministarstva:

Agencija za posredovanje - početak rada;
Kupujmo ehrvatsko - Upisnik domaćih kompanija;
Agencija za nekretnine - početak ponovnog rada;
Izvještaj rada zavoda za zapošljavanje;
Ured za dijasporu - pregled rada.

Želimo vam ugodno čitanje!


Natrag na sadržajAGENCIJA ZA POSREDOVANJE eHRVATSKE

obrazek

Razloge osnivanja ove nove Agencije, te način njezinoga rada, opisuje novo-imenovani Voditelj Agencije, Denis Radman.Agencija za Posredovanje eHrvatske (AZP eHR) počinje sa radom.

SVRHA AGENCIJE

Zbog ukidanja ugovora na službenom eRepublik forumu, kupovina preko donacija postala je nesigurna. Cilj Agencije osigurati je sigurno poslovanje građana prilikom kupnje proizvoda i resursa preko navedene metode.NAČIN RADA

Nakon što se dvoje ili više građana dogovore oko kupoprodaje, javljaju se na AZP eHR slanjem PM-a na SLUŽBENI ORG, te detaljno opisuju predmet/e kupoprodaje te dogovorenu cijenu.

1. Prodavač šalje predmet/e kupoprodaje na AZP;
2. Kupac šalje dogovoreni iznos novca + 2% tog iznosa (2%, kao provizija, ostaje u AZP) na AZP;
3. AZP donira predmet/e kupoprodaje kupcu;
4. AZP donira dogovoreni iznos novca umanjen za 2% (2%, kao provizija, ostaje u AZP).Primjer

ePero prodaje eMarku dva komada Q5 wep-a za 2 golda.

1. ePero šalje dva komada Q5 wep-a na AZP službeni org;
2. eMarko šalje 2,04 gold-a na AZP službeni org (2,04 golda je iznos dogovorene cijene uvečan za 2% (0,04 gold-a) provizije AZP-a);
3. AZP donira dva komada Q5 wep-a eMarku;
4. AZP donira 1,96 gold-a ePeri (2 gold-a minus 2% (0,04 gold-a) provizije AZP-a).

AZP je zaradio 0,08 gold-a na ovoj transakciji.

Dakle, obje kupoprodajne strane, svaka zasebno, plaćaju pristojbu od 2% na dogovorenu cijenu, što ukupno iznosi 4% od dogovorene cijene (što je u ovom konkretnom slučaju iznosilo 0,04 god-a po ugovornoj strani). Riječ o je minimalnoj zaradi AZP-a, ukupan iznos čega se stavlja Ministarstvu na raspolaganje (ponajprije za plaće zaposlenika).

Istovremeno, obje kupoprodajne strane imaju garanciju države u pogledu sigurnosti transakcije. AZP će voditi poseban detaljan zapis svake kupoprodaje, koji će, za svaku pojedinačnu transakciju biti dostupan sudionicima te transakcije.Službeni irc kanal AZP eHR je #TRADE.HR (ako ste već na rizonu, samo upišite: /join #trade.hr . Pozivamo vas da postanete redoviti gost na našem kanalu.

Možete koristiti i #erepublik.trade (međunarodni kanal), a mi ćemo vas u daljnjim tekstovima redovito izvještavati u posebnim trgovačkim kanalima drugih eZemalja.

Također, pozivamo vas da oglašavate vašu ponudu i potražnju na službenom oglašavačkom thread-u AZP-a na eDomovini, pri čemu svakako redovito pratite obavijesti AZP-a, koje će biti dostupne i putem službenog lista GAP - Glasnik AZP, te službenog AZP thread-a na eDomovini.OGLAŠAVANJE PREKO AZP

Ukoliko želite brže prodati svoj proizvod, možete osigurati oglašavanje na AZP. Nakon što uplatite oglas, AZP će na službenom irc kanalu, te jednom tjedno putem službenog glasila, oglašavati Vaš proizvod.

Jednodnevni oglas na ircu kanalu: 0,2 gold-a;
Dvodnevni oglas na ircu kanalu: 0,3 gold-a;
Trodnevni oglas na ircu kanalu: 0,4 gold-a;
Oglašavanje putem službenog glasila (po broju): 0,6 gold-a.

Ako prodate sve proizvode iz oglasa, nemate pravo na povrat uplate

Za uplatu oglasa poslati PM sa vrstom oglasa, količinom, cijenom i brojem proizvoda koje želite prodati na SLUŽBENI ORG, i uplatite iznos ovisno o vrsti oglasa koji ste odabrali.

Srdačno vaš,
Voditelj Agencije: Denis Radman.


Natrag na sadržajANALIZA STRANIH GOSPODARSTAVA

obrazek

Zapadna Australija

Prije par dana smo bili svjedoci epske bitke za Zapadnu eAustraliju koja je preuzela titulu bitke sa najviše učinjene štete do sada. Procijenjenih 23 000 zlatnika utrošenih na wellness box djeluje impresivno, ali ako se uzme u obzir ekonomska komponenta ove regije i njena vrijednost za eIndoneziju, iznenađenju mjesta nema. Naime, ta regija je dosta dugo bila pod kontrolom eIndonezije, te se u njoj nalazilo otprilike 50% eindonezijske ekonomije, tvrtki i izvora prihoda. Ako eIndonezija uspije zadržati ovu regiju duže vremena, za očekivati je novi ekonomski uzlet ove zemlje, a također će i proizvođači oružja imati koristi od pokušaja vraćanja ove regije.

Erepx

Početkom mjeseca otvorena je još jedna burza dionica u erepublik zajednici – "erepublik stock exchange". Koncept je skoro identičan njenom prethodniku erx, te je odabir jedne od ove dvije pitanje trenutne ponude i prilika. Erx, o kojem smo pisali u broju 18. ovog Glasnika) još uvijek ima veći broj korisnika, te time i veće šanse za pravovremenu prodaju dionica.
Nakon početne masovne pomame za trgovanjem na burzama dionica i stjecanja brze dobiti, napokon se volumen investicija i trgovanja počeo smanjivati, te su burze počele ulaziti u mirnije, stabilnije i realnije razdoblje. Srednjoročne i dugoročne investicije polako počinju dobivati zasluženu pažnju.


Natrag na sadržajeNOVINE O eEKONOMIJI

obrazek

eEkonomske vijesti ukratko

Na početku izdvajamo tri članka koji se bave ekonomskim promjenama i strategijama koje v2 donosi.

Iako se prvi članak odnosi na komune i ideologiju, sadrži neke zanimljive scenarije o prvih par dana v2 ekonomije. Drugi članak zagovara prestanak štednje zlata i čuvanja istog, kako bi se u prvih par dana v2 ekonomije odmah uložilo u najbolje investicije. Posljednji članak koncentrira se na ulogu države u v2, i daje korisne savjete o pripremama koje su nužne za usvajanje novog modula.

Odličan pregled visine poreza na dobiti u eZemljama eSvijeta možete pronaći ovdje. Odličan pregled brojčanog stanja firmi u eSvijetu može se pronaći ovdje. Koristan pregled manu plaća u EDEN članicama. Odličan pregled nabolje plaćenih poslova u eSvijetu. Odlična analiza za sve izvoznike.
CEH wep proizvođača eHrvatske nastavlja sa radom.
Odlične domaće enovine koje često progovaraju o ekonomskim temama, u zadnjem broju donose interesantan članak o savjetima za poslodavce, radnike i državu. Izrazito pronicljiva kritika sudjelovanja države u domaćeg gospodarstvu. Prijedlog osnivanja kartela.
Odličan tut za vođenje kompanije u postojećem modulu možete pročitati ovdje. Poduzetnička biblija. Vodič i savjetnik za vođenje firmi. Također jedan jednostavan vodič za vođenje firmi. Početak rječnika osnovnih ekonomskih pojmova, za koji se nadamo da će se, kao projekt, nastaviti (pogledajte drugi, treći, četvrti, peti, i šesti, sedmi broj). Odličan serijal o vođenju firmi, koji smo već u prijašnjim brojevima spominjali. Još jedan takav. Preporučujemo također i slijedeći. Odličan tut o MM u dva dijela. Još jedan dobar tut o MM.
Odlazak velikana eEkonomije. Odličan članak postojećeg velikana eEkonomije.
Razmatranja o recesiji.
Izvještaj sa erepx-a. Koristan izvještaj o erx-u. Opis erx-a. Odličan tut za erx.
Odličan popis korisnih alata za firme i ekonomske proračune. Još jedan odličan članak iste tematike.
Ekonomski zamah eFrancuske. Osvrt na egrčku ekonomiju i službeni trgovački kanal. Još jedan izvrstan izvještaj iz eGrčke. Ekonomski uzlet eUK. eŠvedski model štednje. Osvrt na ekanadsku ekonomiju.
Nešto stariji prijedlog privatizacije državnih firmi.
Kreditne linije t'jelle banke.Natrag na sadržajPITANJA I ODGOVORI

obrazek

Cilj ove rubrike jest ponuditi vaša najinteresantnija pitanja koja ste nam uputili, naravno, uz vaše prethodno dopuštenje, u nadi kako će odgovor koristiti većem broju naših čitatelja.
Ponovno vas pozivamo da se za sva pitanja i nedoumice obratite našem Savjetodavnom timu, putem OVOG formulara.


Pitanje o licencama

„Zašto mi ne vrijedi licenca za uvoz u zemlju X, a zemlja u kojoj mi je tvrtka nema izglasan embargo sa tom zemljom, nije u direktnom ratu, a ne vidim ni aktivne MPP koji bi to onemogućili“.

Najjednostavniji način za provjeru valjanosti licence je prvo provjeriti direktni embargo između dvije zemlje, a nakon toga otići na listu svih ratova, te tamo odabrati zemlju u kojoj vam je tvrtka.

Preuzeto sa ovog linka.


Natrag na sadržajSTRUKTURA I SASTAV MINISTARSTVA

obrazek

Struktura i sastav Ministarstva djelomično su promijenjene i nadopunjene.

Ministar ekonomije: Lord Marlock
Zamjenik ministra za strateške projekte: elektorus
Zamjenik ministra za analizu stranih gospodarstava: cavalliloco
Zamjenik ministra za statističku analizu: Matetus

Ministarstvo ekonomije eHrvatske
Službeni list: Ekonomske statistike eRH

Predstojnik Ureda za dijasporu: bioforge
Službeni list: UZD RH

Ravnatelj Monetary Dealer CRO-a: GP.1

Ravnatelj Zavoda za zapošljavanje: GP.1; Zamjenik ravnatelja: Denis Radman
Službeni list: Burza rada

Voditelj Agencije za nekretnine: elektorus
Službeni list: Glasnik AZN RH

Voditelj Agencije za posredovanje: Denis Radman
Službeni list: GAP - Glasnik AZP

Voditelj Big Brother projekta - pri Ministarstvu rada i socijalne skrbi: darksens
Službeni list: Glasnik MRSS-a

Voditelj Upisnika domaćih kompanija: scout13
Službeni list: INFO SCOUT

Ostali djelatnici Ministarstva: ddexter, tajnoime, vuko666, Filemona, Rijeka051

Ekonomsko vijeće eHrvatske: Antonio Wimer, dejan487, dSoKre, GP.1, Lord Marlock, marac2809, Marko Grozni, retrodevil, scout13, stribor mikrosom


Natrag na sadržajANKETE I UPISNIK

obrazek
Zaključno, slijedi popis ANKETA/UPISNIKA za koje vas još jednom molim da ih savjesno ispunite, kako bi pomogli i nama i sebi, i eHrvatskoj! Molimo vas da u što većem broju ispunite ove upitnike i registar!!!

Popis domaćih kompanija u vlasništvu građana eHrvatske
Prijava u Upisnik kompanija
Trenutačno i buduće zanimanje
eSindikat
Porezna ePolitika


Natrag na sadržajIMPRESSUM

Ukoliko imate prijedloga ili vam je potreban savjet, dobrodošli ste na kanal #ME_i_MRSS, naša vrata su vam otvorena radnim danom od 17 do 22h a vikendom od 20h na dalje (može se dogoditi da smo afk, stoga pričekajte koju minutu da vam se javimo). Ako ne stignete na irc, pitajte nas putem ovog FORMULARA.

obrazek
Ako imate primjedbe, kritike, ili nam se želite priključiti, pišite nam OVDJE.


obrazek

Vaš,

Ministar ekonomije eHrvatske,
Lord Marlock.
Službeni listovi unutar resora Ministarstva ekonomije eHrvatske:

UZD RH
Burza rada
Glasnik AZN RH
Glasnik MRSS-a - u svezi Big Brother projekta
GAP - Glasnik AZP
INFO SCOUT u svezi Upisnika domaćih kompanija

Službeni listovi izvan resora Ministarstva ekonomije:

Hrvatska narodna banka - Glasnik HNB-a


Natrag na sadržaj

I DALJE OČEKUJEMO VAŠA PITANJA I KOMENTARE!!!

obrazek

POZDRAV OD EKONOMSKOG TIMA!!!

obrazek

Ekonomski tutori
Poduzetnička akademija (u razradi - kompletno izdanje nakon početka novog modula):
Upoznavanje sa ekonosmkim sektorima i stvaranjem kompanije
Upoznavanje sa vodenjem Kompanije
Upoznavanjem sa zaradom na Monetary market
Alternativni Tutorial za Kompanije
Linkovi i dodaci za kompaniju i ekonomiju (u razradi), i ostali tutovi: Forum

obrazek

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.