Travanj 2010 - ADMINI SU ŠOKIRANI.... I JOŠ PONEŠTO

Go down

Travanj 2010 - ADMINI SU ŠOKIRANI.... I JOŠ PONEŠTO Empty Travanj 2010 - ADMINI SU ŠOKIRANI.... I JOŠ PONEŠTO

Postaj  faeran on 27/4/2010, 11:51

Već na samom početku vikenda koji je iz nas je bilo jasno da ćemo vidjeti EPIC bitke. Danas je taj „EPIC“ dobio još više na težini: i eBogovi eRepublika – svemoćni admini – su šokirani. Kao što sami kažu u najnovijem članku eRepubilic insidera: „...and still couldn't believe the epic clash which took place in the last week-end.“....“ to have 94,821 active soldiers and 52,097,281 total damage inflicted in just two days, all this spread over just 10 battles out of the 90+ active ones... Well, this is “wow”!“

obrazek
Admin gleda bitke u eSvijetu

No, pokušajmo tih 52,097,281 damagea pretvoriti u kratak tekst.

Uvertira u sve ovo se dogodila još početkom prošlog tjedna (iako tada nitko nije ni sumnjao što nas čeka): Poljska je swapovima stigla na Kanare i stavila objaviljavanje rata meksiku. Meksiko je žuro potpisivao MPPove, ali nikada nisu aktivirani jer Brazil napada Kanare i blokira Poljsku. Otvaranje ovog rata je pokopalo bilo kakve teorije o mogućem poljskom širenju prema SAD. Istovremeno EDEN donosi odluku da je krajnje vrijeme da se provede u djelo plan poznat kao „World in Flames“. Pripreme za ofenzivu su počele, ali u četvrtak navečer Rusija napada Xinjiang u Kini. Taj napad u kombinaciji s nepotpisanim MPPom Mađarska-Srbija se čini da potvrđuje glasine o Pheonixovoj ofenzivi na Peking. Jutro nam donosi drain napad na Hrvatsku od strane Mađarske i Srbije. Kasnije tog dana Italija napada Sloveniju i postaje svima jasno kao dan koji je glavni cilj Phoenixa: Rhone Alps. Rumunji samopožrtvovno udaraju na Mađarsku da bi pokušali odvući damagea. To je bio zadnji dio slagalice: nakon toga smo znali da iza mađarsko-srpkog napada na Hrvatsku nemamo drugog izbora nego udariti ravno na Mađare.

obrazek
Admin drži gorući eSvijet u svojoj svemoćnoj ruci

I tako smo došli do D-Day-a: subota. Dan kada završava bitka za Rhone alps popraćena rumunjsko-hrvatskim udarom na Mađarsku, napadima Kine na HK i LK, RWom u Berlinu i napadom Rusije na Poljsku. Loše su završile bitke tog dana: RA je pao u najvećoj bitci u epovijesti, a ogroman napor EDENa tamo nam je onemogućio bilo kakvo ugrožavanje LKa. Berlin je oslobođen a Western Transdanubia obranjena. No, iznimne situacije zahtijevaju iznimna rješenja i Španjoska udara na slovenski RA otvarajući rat s njima napadom Brazil u regiji North of Brazil i aktivirajući pri tome moćne brazilske MPPove. Kraj vikenda okreće situaciju u našu korist: RA prelazi u ruke Španjolske (začuđujuće jednostavno po nekima), a Western Transdanubia pada. Naravno uz sve ovo treba nadodati još cijeli silu manjih bitki blokiranja i odvlaćenja štete.

Novi tjedan je pred nama. Hrvatsko-rumunjska ofenziva u Mađarskoj se nastavlja. Iako nam mnogi predviđaju bolan kraj, osobno mišljenje vašeg MVPa je da su prerano počeli prognozirati. Nema sumnje da ćemo u nadolezećim danima vidjeti još velikih bitki. Isto tako, cijeli ovaj „sraz saveza“ (da ukradem malo od admina) će bez sumnje na kraju svega uroditi novim svjetskim poretkom. Toliko toga je pokrenuto da je nemoguće da ne bude trajnih poslijedica za cijeli eSvijet.

Što se tiče diplomacije koja radi u pozadini, mislim da je dolazak SADa u drugu bitku za Wes. Transdanubiu (sa prijeko potrebnih nam cca 400k damagea) dovoljan dokaz kako neumorno radimo. Moram javno zahvaliti doministru Lord Marlock-u čija je pomoć u pregovorima s Amerikancima bila presudna. Uz ove malo duže pregovore cijelo vrijeme aktivno kontaktiramo sve saveznike vezano uz blokove, ažuriranje civilnih naredbi i razmjenu informacija.

obrazek
Slovenski parlament

U ovom ratnom okruženju jučer su održani izbori za Kongres. Sigurno za nas najzanimljivije je bilo u eBiH i eSloveniji. U eBiH su srpske stranke preuzele većinu u kongresu sa 22 mjesta. Neupitno je da će to imati i posljedice za nas. Pitanje ostaje: kakve i kada? Grupa naših sugrađana je pokušala napraviti PTO eSlovenskog Kongresa. Na kraju glasovanja su osvojili 13 mjesta, ali eBogovi su se očito prenuli iz šoka te su zaključili da je PTO pokušaj bio nezakonit. Krajnji ishod: tempban za sve sudionike u PTOu i oduzimanje slovenskog državljanstva.

Što reći na kraju? eNarod bi jezgrovito rekao: „XAOC“ Smile

Za MVP:
Srdant, MoFA

faeran

Broj postova : 82
Join date : 31.01.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.