Sijecanj 2010. - Kako je Poljska sama sebi zabila nož u leđa! I dr.

Go down

Sijecanj 2010. - Kako je Poljska sama sebi zabila nož u leđa! I dr. Empty Sijecanj 2010. - Kako je Poljska sama sebi zabila nož u leđa! I dr.

Postaj  tajnoime on 12/6/2010, 21:35

eSentinel, Broj 9., Dan 814.Napad na Austriju

Rano jutros, odmah po izglasavanju rata s Austrijom, napali smo austrijske regije Carinthija i Styria. Borite se na zadnjem loginu, te pratite zapovjedi Ministarstva obrane, jer se često mijenjaju...


Sad kada su nas Austrijanci izigrali i natjerali na dvostruko veće troškove ostaje pitanje hoćemo li unatoč tome samo proći kroz Austriju ili ćemo ih za kaznu potpuno okupirati. Odgovor na ovo pitanje dobit ćemo ubrzo.

[EDIT - Dan 815. 22h po srednjoeuropskom vremenu]:

Hrvatska je osvojila dvije Austrijske regije (Styria i Carinthia) nakon retreat-a austrijskog predsjednika. Ostali su razočarani oni koji su se u prvi mah ponadali da su Austrijanci došli k pameti i odlučili nas propustiti kroz Austriju. Uprvo suprotno... Austrija se bacila u naručje silama Phoenix-a i počela sklapati MPP-ove s njima. Prvo je sklopljen MPP sa Slovenijom, a na izglasavanju su i MPP-ovi s Rusijom i Srbijom. U međuvremenu je Austrija Mađarskoj prepustila 3 svoje regije (Burgenland, Lower Austria i Upper Austria) blokiraju ći nam na taj način eventualni izlazak iz Austrije preko Češke.

Ipak napravila je i Austrija jedan propust retreat-ajući prvo bitku za Carinthia-u što nam je omogućilo da napadnemo Salzburg prije nego nam Mađari potpuno zaprijeće daljnje napredovanje. Ovako nam je ipak i dalje otvoren slobodan austrijski teritorij kojim si možemo krčiti put prema Švicarskoj i dalje prema Poljskoj.


Jedina otegotna okolnost bit će nam novi MPP-ovi koji će se od sutra biti aktivirani na Austrijskoj strani (Slovačka, Slovenija, Srbija, Rusija), ali uz pomoć naših EDEN saveznika ni to nam ne bi smjela biti velika prepreka.

Mađarska je usput iskoristila situaciju za napad na našu novoosvojenu regiju Styria čime je aktivirala 6 naših MPP-ova (Rumunjska, SAD, Grčka, Švedska, Španjolska i Finska) što će nam uvelike olakšati obranu ove regije, a u isto vrijeme neće zaustaviti naše daljnje prodiranje ka zapadu, jer su naši saveznici ozbiljno shvatili ovu bitku i masovno jačaju zid u ovoj regiji.Vijesti iz eSvijeta

* Poljski FAIL u Južnoj Americi

Jutros smo mnogi s nestrpljenjem iščekivali rezultat RW-a u regiji North of Brazil... na žalost Poljske i cijelog EDEN-a teško stećena high iron - high wood regija izgubljena je nakon samo jednog dana.

Kaže se da je lako biti general nakon bitke, no ja ću ipak iznijeti svoje viđenje razloga koji su doveli do ovog nesretnog poraza...

1. Poljska je jučer bila vrlo neoprezna te je kasno krenula u zamjenu teritorija sa Španjolcima dajući vremena Brazilu da podigne RW.

2. Kada je RW već podignut Poljska je svejedno napala regiju North of Brazil izbijajući s jedne strane sama sebi minimalno 700 000 damage-a, a s druge strane izbijajući dosta damage-a i Peruancima koju su se umjesto protiv pobunjenika borili protiv Poljaka. Sav taj uzalud bačeni damage bio bi i više nego dostatan da se North of Brazil zadrži u sastavu Peru-a dovoljno dugo da ga Poljaci okupiraju.

3. EDEN je otvorio nekoliko bojišnica (Brazil, UK, Turska), a na kraju je izgubljena najvažnija bitka dana. Dio Poljaka svoj je damage u vjetar bacio i boreći se u Bitci za Centralnu Anatoliju.

Na kraju svega može se samo reći da su si Poljaci sami krivi za poraz koji su doživjeli.

* Amerika i dalje uporna

Amerikanci i dalje utraju u svom naumu da izbrišu UK s karte svijeta i time im blokiraju sve MPP-ove. Nakon početnih uspjeha Amerikanci su upali u kraću fazu stagnacije, ali uopće ne sumnjamo da će svoj naum brisanja UK s karte Svijeta uskoro i ostvariti.


* Grčka vs. Turska

Grčka je danas odnijela tijesnu pobjedu u bitci za regiju Central Anatolia. Noćas nova bitka nije objavljena, a hoće li ofenziva biti nastavljena ostaje nam za vidjeti. Moguće je da Grci imaju u planu i potpuno brisanje Turske s karte svijeta.

* Kina izgubila high iron regiju

Prekjučer je Kina, inače naklonjena EDEN-u, od Rusije izgubila high iron regiju Liaoning. Vjerojatno će Amerika uskoro pokrenuti oslobađanje ove regije... ali dugoročno gledano i za interese EDEN-a i za kineske interese najbolje bi rješenje bilo da se Kina i službeno priključi EDEN-u.

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.