Travanj 2010. - Pomoć na dohvat ruke - posegni za njom! :)

Go down

Travanj 2010. - Pomoć na dohvat ruke - posegni za njom! :) Empty Travanj 2010. - Pomoć na dohvat ruke - posegni za njom! :)

Postaj  tajnoime on 12/6/2010, 21:49

eSentinel, Broj 26., Dan 881.Ovo je novo i dopunjeno izdanje članka kojega sam izdao prije cca. 2 mjeseca. Budući da su se dogodile neke promjene u igrici promijenio se i rad institucija koje su nam na raspolaganju za pomoć. Ako ste već prije pročitali članak pozivam vas da to učinite opet, jer su neke institucije zatvorene, neke su novootvorene, a neke su promijenile djelokrug i način rada.Vjerujem da smo se svi ovdje barem jednom našli u situaciji da trebamo pomoć, a nismo znali kome se obratiti. Da apsurd bude veći pomoć nam je cijelo vrijeme na dohvat ruke i jedino što treba je posegnuti za njom. No problem je što mnogi igrač, i oni novi i oni stariji često niti ne znaju kakva im se sve pomoć u ovoj igrici nudi i što im sve stoji na raspolaganju.

Zato danas izdajem ovaj članak u kojemu ću pokušati na jednom mjestu popisati sve organizacije (ili barem većinu), bilo državne bilo privatne, koje za svoj cilj imaju olakšati nam igranje i pomoći nam kada je to potrebno.

Crveni Kriz RH

Ukoliko ste igrač s levelom 5 ili više, a imate problema s wellnessom (manji od 80) Crveni Kriz je organizacija kojoj se definitivno trebate obratiti za besplatnu pomoć. Prvi korak u tome je ispunjavanje sljedećeg obrasca.

Ako vam CK do sada nije pomagao misija dizanja wellnessa može započeti. Prije svega ako radite u tvrtci q2 kvalitete ili više morat ćete promijeniti posao i zaposliti se se q1 tvrtci u kojoj morate ostati tijekom cijelog tretmana. Prva tri dana tretmana CK igračima šalje po 1 q4 kruh, a nakon trećeg dana ih dnevno giftaju s 2 q1 gifta. Kada igrač pređe wellness 70 šalju mu se 2 q1 i 1 q4 kruh, te ga se nagifta do wellnessa 80. Time je misija CK-a završila, te se očekuje da će igrač uz upute i savjete CK-a dalje sam uspjeti održavati wellness visokim.

Ukoliko se primijeti da se igrač za vrijeme tretmana ponovno zaposli u tvrtci višeg q-a ili da mu wellness ne raste kako je očekivano ili mu čak i opada tretman se prekida zbog očitog oglušivanja na date savjete od strane CK-a. Također, ukoliko je igrač nezaposlen vipe od 3 dana šalje mu se test aktivnosti (običan PM na koji treba odgovoriti) da se hrana i giftovi ne bi uzalud trošili na igrače koji su odustali od igrice.

Važno je napomenuti da CK pomaže samo jednom, jer se očekuje da igrač nakon dobivene pomoći i savjeta dalje nastavi održavati svoj wellness visokim.

Još jedna akcija koju provodi CK je posuđivanje q1 kuća novim igračima. Posuđenu kuću igrač naravno ne smije prodati ili proslijediti trećoj osobi, nego ju može samo koristiti dok si sam ne kupi kuću veće kvalitete, a potom ju mora vratiti CK-u. Budući da CK ima još nekoliko kuća na stocku pozivaju se novi igrači da se jave porukom na organizaciju i zatraže posudbu kuće. Stariji igrači koji eventualno imaju viška kuću niže kvalitete pozivaju se da istu, ukoliko mogu, doniraju Crvenom Križu.Crveni Kriz RH financira se iz donacija građana, te stoga jednom mjesečno u svom glasniku podnosti financijsko izvješće i listu doniranih itema. Ovim putem još se jednom pozivaju svi dobronamjerni igrači da odvoje nešto vlastitih sredstava i doniraju ih Crvenom Krizu. Oni će ih utrošiti na one kojima je pomoć najpotrebnija.

q3 food kompanija kojom se do sada CK koristio je upgrejdana na q4. Zato vam prenosim zamolbu voditelja CK-a da se svi dobronamjerni igrači visokog manu skilla jave za rad u njihovoj tvrtci za simoličnu plaću od 10HRK, koja je dovoljna da se wellness odrzava na 100. Smile


Agencija za nekretnine RH

Kupujete ili prodajete kuću? Uz nadoplatu želite zamijeniti kuću za onu više kvalitete? Ukoliko imate namjeru vršiti ovakve ili slične transakcije nekretnina najbolje vam je javiti se ovoj agenciji, bilo da ju želite kao posrednika bilo kao subjekta u sklapanju posla.Treba odmah naglasiti da agencija kuće otkupljuje po 10% nižim cijenama od tržišnih da bi se potencijalni šverc kuća preko ove agencije sveo na minimum.

Detaljniji opis čime se agencija bavi možete vidjeti u ovom članku.


Ured za dijasporu RH

Svi mi želimo vidjeti da naše gospodarstvo krene uzlaznom putanjom. Da bismo došli do toga trebamo kupovati naše domaće proizvode. Problem je što se mnogima vjerojatno ne da provjeravati podrijetlo proizvoda, a isto tako ne mogi si niti priuštiti kupovanje skupljeg proizvoda samo zato što je "made in eCroatia". Ni to nije problem, jer za to i imamo Ured za dijasporu RH. Oni će za vas kupiti sve što trebate bez i jedne lipe provizije. Sve što trebate je kontaktirati ih reći što želite kupiti, u kojoj količini i koja je maksimalna cijena na koju pristajete, te im poslati novac. Oni će za vas obaviti kupovinu po što je moguće nižoj cijeni, kusur vam vratiti, a proizvode isporučiti na vas acc. A usput će pomoći razvoju našeg gospodarstva... Nisu li divni? Smile
Agencija za posredovanje RH

Ukidanjem ugovora koji su se potpisivali na eRepublik forumu ušli smo u jednu situaciju da izvan marketa možemo trgovati samo na povjerenje. Mnogi od nas strahuju hoće li dobiti svoju q5 kuću, ako pošalju 35 golda ponuđaću ili hoće li stići njegovih 5 q5 pištolja za koje je poslao 3 golda...

Da ne bi bili nasanjkani kao mnogi prije vas takve i slične transaksije ubuduće obavljajte preko ove agencije. Prodavač na agenciju pošalje item koji prodaje, a kupac dogovoreni iznos, a sama Agencija služi kao posrednik za sigurnu trgovinsku razmjenu.Usluge agencije ipak nisu besplatne, nego agencija od oba igrača uzme po 2% provizije. Pa ipak bolje je i platiti tu sitnu proviziju, nego ostati bez veće količine golda trgujući na vlastitu ruku.

Detaljniji opis čime se agencija bavi i kako posluje možete vidjeti u ovom članku.


Ratni Fond eHrvatske

Vjerojatno znate o čemu se radi... Ratni fond eHrvatske ovdje je da bi nam učinio igru zanimljivijom. Sve donacije uplaćenje na Fond koriste se isključivo za ratovanje. Zato i dalje nastavite s donacijama u Fond kako nam igrica ne bi bila dosadna!Neki su orgovi ovdje prvenstveno radi eBebača, pa ćemo ovdje sada redom i njih predstaviti...


Ured dobrodoslice

Ako ste se tek registrirali na eRepublik svakako vam savjetuje da se prijavite Uredu dobrodoslice preko sljedećeg obrasca. Na taj će način Ured dobrodošlice moći pratiti vaš napredak i pružiti vam svu potrebnu savjetodavnu i materijalnu pomoć u prvim danima vašeg boravka u igri, te vam pomoći da što prije otpočnete samostalan život u eHrvatskoj.
Mentor eHR

Projekt "Mentor" provodi se u sklopu Ministarstva Obrazovanja RH. Njegova temeljna zadaća je pomoći mladim igračima na početku igranja dajući im savjete, odgovarajući na pitanja, vodeći ih u početku njihova eŽivota, a ponekad ih i financijski pomažu ako se javi stvarna potreba za tim.

U mentorima se nalazi više od 70 aktivnih igrača levela 17+ kojima se dodijeljuju eBebe koje se jave u registar Ureda dobrodošlice.Mentori već više od mjesec dana posjeduju q1 gift tvrtku koja im je donirana, te i sami vrše giftanje beba kojima je to potrebno kako bi barem malo rasteretili Crveni Kriz. Dakle ako ste eBeba i imate nizak wellness slobodno se možete za pomoć obratiti i na ovaj org. Smile

Također, ako imate bilo kakvih pitanja ili želite svog mentora slobodno se javite PM-om na org Mentor eHR.


Zavod za zaposljavanje RH

Teško bi bilo započeti eŽivot bez ove organizacije, jer sa svojom početnom jačinom skilla 0 vjerojatno ne biste uspjeli naći posao. Bez posla ne biste zarađivali, a bez novaca ne biste mogli kupovati hranu. Na kraju bi neizbježno uslijedila vaša eSmrt. Da se to ne bi dogodilo tu je Zavod za zaposljavanje RH koju posjeduje q1 manufacturing, land i construction firmu u kojoj zapošljava nove igrače sa skillom 0 i naviše. Na taj je način osiguran nesmetan razvoj naših mladih igrača.

Centar za pomoc bebama

Centar za pomoc bebama je neprofina i nedržavna organizacija koja brine o svim građanima eHrvatske. Do sada je centar pomogao više od 350 igrača na što je potrošio preko 5 000 kuna (100 golda op.a). Osim stalne pomoći Centar povremeno organizira i akcije dijeljenja hrane i oružja eBebama i mladim igračima, te akcije podizanja wellnesa u čemu im mnogo pomaže i q1 gift kompanija u njihovom vlasništvu.

Da biste mogli pratiti akcije Centra za pomoc bebama čitajte redovito njihove novine i ako imate viška novaca ili itema slobodno ih donirajte na organizaciju, jer će oni znati kako vašu donaciju najbolje iskoristiti.Da bi što više igrača vidjelo i pročitalo ovaj članak, za kojega vjerujem da će biti posebno koristan mlađim igračima, molim vas da ga navotate u TOP5, te ako možete da shoutate sljedeću poruku:

[VOTE & SHOUT] Pomoć na dohvat ruke - posegni za njom! Smile http://tinyurl.com/posegni-za-pomoc

tajnoime
Admin

Broj postova : 345
Join date : 07.03.2010

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.