Ozujak 2009. - Jedinstvena stranka u BiH - uvodjenje Yuge u eR ili strateski cilj?

Go down

Ozujak 2009. - Jedinstvena stranka u BiH - uvodjenje Yuge u eR ili strateski cilj? Empty Ozujak 2009. - Jedinstvena stranka u BiH - uvodjenje Yuge u eR ili strateski cilj?

Postaj  Johny Stulic on 18/4/2009, 22:26

Jedinstvena stranka u BiH - uvodjenje Yuge u eR ili strateski cilj?

Dugo nisam pisao, makar sam cijelo vrijeme tu uz vas i pratim budno sve sto se zbiva u svakom trenutku. Ako netko vidi da nekome vire nozni prsti iza zavjese - lako ce me prepoznati - nosim broj 47 i to sam - ja. Idem malo pisati jer fali pisanja iz sire perspektive i shvacanja stvari, a posljednji dogadjaji su prava prilika za to.

Bosna i Hercegovina i RL poveznice

Jucer je kreirana Bosna i Hercegovina i to je nova susjeda eRepublike Hrvatske. To je drzava s kojom granicimo u velikom broju regija - od Slavonije do Juzne Dalmacije, u biti - to je drzava s kojom imamo najduzu granicu. S naseg geopolitickog stajalista, ta drzava ima dvojako znacenje:

- najduza granica
- potencijalno najveci problem ukoliko netko napravi takeover

Nasi ljudi, tocnije Hrvat i pol (koji je danas dobio permanent ban zbog varanja - toliko o ozbiljnosti tog igraca) vec su pokusali osnovati (ili su osnovali, pa je i ona banirana radi varanja njenog osnivaca - nisam toliko pratio) stranku pod nazivom Hrvatski nacionalni pokret, odnosno stranku Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Idemo li u RL vode, ja razumijem i cijenim pravo svakog Hrvata u BiH koji zeli veca prava, koji se osjeca manje vrijednim ili prevarenim radi glupe RL politike i vjerujem da znam dovoljno stvari da kazem da su u pravu, a da to ne spada u neku nacionalisticku sferu ustastva, Hrvatske do Drine i dalje.

Bosna i Hercegovina i eR zbilja

Ali - ALI...! Ali ovo je eRepublik. Pogledamo li i izgled i poziciju Bosne i Hercegovine mi je jednostavno moramo dozivjeti kao partnera i kao geopolitickog saveznika. uzmemo li da je iza Bosne i Hercegovine Srbija, od koje ce nam u buducnosti prijetiti konstantna opasnost, uzmemo li u obzir da se takeoverom Bosne i Hercegovine moze pokrenuti rat prema Hrvatskoj bez da se dovodi u opasnost teritorij i regije drzave napadaca koji mogu imati tu ideju tada je jasno - da nam cijepanje na vise stranaka u Bosni i Hercegovini ne odgovara.

Jasno i glasno cu napomenuti - koalicija, ili samo jedna stranka u BiH, zastita njezinih kongresmena na izborima i zastita od potencijalnih takeovera nam je prioritet i strategija u BiH. To nije nekakva pozicija stvaranja RL Yuge na ovim prostorima ili ujedinjavanje radi "bratstva i jedinstva" koje u RL-u ocito nije funkcioniralo. Ovo je eR strateški i geopolitički interes Hrvatske, a takav cilj mora onda biti u glavi svakog Hrvata.

Stranka koju ce zajednicki osnovati Bosnjaci, pod vodstvom eroneta, i Hrvati uz pomoc Friend Freemana (i mene osobno kao savjetnika pri stvaranju drzave) mora biti jedina drzavotvorna stranka u BiH. Srbi mogu odluciti da li da idu u spasavanje i zastitu BiH ili ce oni odluciti pokrenuti drugu stranku koja ce biti paravan za pokusaj preuzimanja nove drzave. Znam da ima odredjeni broj Srba koji ce participirati i u zajednickoj stranci i pomoci ocuvanju. Pozivam i Srbe da se pridruze ocuvanju BiH - ovo sve sto pisem za Hrvatsku, moze se u potpunosti aplicirati i na Srbiju i njihovu geostratesku poziciju

Zajednicka stranka - strateski cilj

Stoga pozivam sve Hrvate, u svjetlu zastite BiH interesa, koji je prema navedenom gore i zastita interesa eRH - da ako idete u Bosnu i Hercegovinu - prikljucite se stranci pod vodstvom eroneta, podrzite njihove kongresmene (ili budite i vi kongresmeni) i odradite prve izbore u BiH u cilju zastite susjedne drzave, sacuvajte novac BiH, ocuvajte njene granice.

Na taj nacin cete vise pomoci Hrvatskoj od stvaranja samo Hrvatske stranke, pa ganjanja i niskih nacionalistickih prepucavanja sa Bosnjackom strankom, pa sa Srpskom strankom itd.

Jos jedna stvar - uzmite u obzir, pogotovo oni kojima je cilj cijepanje i zauzimanje Bosne i Hercegovine, bez obzira na to dolaze li iz Hrvatske ili Srbije - ovim izborima ne mozete nista postici, jer moratorij istice iza slijedecih kongresnih izbora i nema uistinu nikakve koristi od razdjeljivanja osim jedne - dat cete prostor nekome trecemu da iskoristi stanje i omasti brk vecim brojem kongresmena i kradjom zlata. Udruze li se dvije takve stranke protiv trece, stvorit ce se veliki animozitet prema "trecima" jer su oni sigurno htjeli pljackati.

Budite pametni - takva BiH nikome ne koristi.

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.