Travanj 2009. - Kongresni događaji i moja mišljenja

Go down

Travanj 2009. - Kongresni događaji i moja mišljenja Empty Travanj 2009. - Kongresni događaji i moja mišljenja

Postaj  Johny Stulic on 10/5/2009, 16:56

Kongresni događaji i moja mišljenja

Poštovane Građanke i Građani eHrvatske dobra vam večer.

Nisam mogao izdržati, a da ne pišem o događajima koji su se u ovom kratkom roku, nakon kongresnih izbora, desile.

Naime došlo je do toga da se Hrvatski kongres
počeo obezvrijeđivati i njegova uloga je počela vrijediti onoliko koliko dođe i Q1 hrana na tržištu, ZASTO!?

Pa jedan od razloga je taj da su već prvi zakoni stavljeni u kongres na izglasavanje, a da prije toga nije bilo nikakve debate ili rasprave.
Mnogi će sad reći "pa nemora se za sve pokrenuti debata" ili "što te briga samo glasaj za ili protiv" , ali ja to NECU!!!

Osobno smatram da sam ušao u kongres da odradim svoj mandat onako kako bi to trebalo priličiti jednom drzavnom duznosniku ,a to znači,
casno, pravedno i iskreno zastupati Građane regije u kojoj sam izabran, a uz to i sve svoje građane u eHrvatskoj!

Drugi je razlog taj da izabrani Kongresnici po završetku izbora odu, a to su učinili Elbobo i cro_lasic iz nepoznatih razloga.
To me ljuti jer, po nekoj logici, svi izabrani Kongresmeni trebaju odraditi svoj mandat (nema svrhe kandidirati se, napisat kandidaturu i kad uđeš u kongres otići) do kraja i time opravdati svaki glas koji ste dobili, unatoč tome što su najčešće od stranačkih kolega.

Treći je prijedlog Predsjednika države o donaciji od 5 golda HNB-u nakon što kongresnici budu izabrani.
Ne slažem se sa tim prijedlogom, jer, kako je kolega Johny Stulic rekao "....recimo placa ministara drzave koji takodjer dobivaju iznos izvadjen iz proracuna drzave.
Sad ja postavljam pitanje zasto se oni ne odreknu svoje place i ne doniraju u drzavnu blagajnu?"
I vjerujte mi radim u Q1 firmi svog kolege, jer mu želim pomoć, za cifru od 8kn brutto i nemam love za npr. oružja za rat ili giftove našim ratnicima koji su se borili, a tih 5 golda mi dobro dođu, dakle, za osobnu uporabu koja pomaže i državi (oružje za rat) i sugrađanima (giftovi vojnicima i novim građanima eHrvatske).


Trenutačnoj Vladi, Predsjedniku i Kongresnicima eRH htio bih ovim putem, da svi Građani vide, predložiti slijedeće;
-Debate na nacionalnom forumu imaju slab odaziv, pa bi bilo dobro da se uvede jedna kongresna obaveza, a to je KONGRESNI PREDSJEDNIK .
To je osoba koja svaki dan prati donošenje prijedloga zakona na forum te javlja svim kongresnicima putem PM-a da dođu na debatu.
Bilo bi poželjno da se izbor kopetentne osobe donese preko ankete u forumu na kojoj bi glasali samo trenutni mandatari u kongresu i Predsjednik države.
-Također predlažem Kongresni chat gdje bi Kongresnici i Predsjednik države mogli razglabati o događajima unutar države i novim zakonima bez da im itko smeta ili spama, a na takav način bi poboljšali transparentnost rada države (demokraciju) i svi bi mogli sudjelovati u njenom poboljšanju (možda zvuči dosadno, ali smatram to nužnim).

Još bih za kraj volio kad bi sve stranke razgovarale sa svojim sadašnjim ili budućim kongresnicima ili donijele neke mjere kojima bi isti izvršili funkciju kongresmena časno i do kraja mandata, jer odlazak kongresmena je pljuska na državnu administraciju, a i na samu Hrvatsku.

Oprostite ako sam nešto krivo naveo i nadam se konstruktivnim kritikama, a ne teškim riječima ili optužbama koje su popularne kod nekolicine.

Zivite mi dugo, slobodno i uspjesno!!
Glasnogovornik HLD-a i Kongresmen eHR
Branimir Vukadin

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.