Svibanj 2009. - OSNOVA RADA I FUNKCIJA U KONGRESU eHRVATSKE

Go down

Svibanj 2009. - OSNOVA RADA I FUNKCIJA U KONGRESU eHRVATSKE Empty Svibanj 2009. - OSNOVA RADA I FUNKCIJA U KONGRESU eHRVATSKE

Postaj  InChY on 23/5/2009, 13:45

Osnova Rada i funkcija je da se poboljša rad, organiziranost, a time i zanimljivost rada Hrvatskog kongresa u eRepubliku kroz slijedeće stvari;
Funkcije rada u Kongresu eRH:

1. Predsjednik Kongresa eRH
2. Zamjenik predsjednika Kongresa eRH
3. Glasnogovornik Kongresa eRH

1.Predsjednik Kongresa eRH;
- Praćenje debata u http://www.edomovina.com/forum/viewforum.php?f=15]Nacionalnom kongresnom forumu , te pozivanje svih kongresmena i predsjednika države na kongresno vijeće putem kongresnog foruma.
-Rad sa glasnogovornikom Kongresa oko objavljivanja članaka o prijedlozima zakona putem novinskih članaka.
-Sastvljanje liste kongresnika koji ne odrađuju svoj posao i koji odlaze sa svojih mjesta bez opravdanog razloga (bez navođenja stranačke pripadnosti).
- Predstavljanje novih saborskih zastupnika.
-Primanje stajališta predsjednika stranaka vezano uz zakone (ukoliko njihov član predlaže zakon bez podrške stranke).

2.Zamjenik predsjednika Kongresa eRH;
-Desna ruka predsjednika kongresa i njegova zamjena u slučaju neminovne odsutnosti istog, a tada svi zadatci predsjednika padaju zamjeniku u obavezu.
-Također, on postaje predsjednikom Kongresa u slučaju trajne odsutnosti izabranog.

3.Glasnogovornik Kongresa eRH;
-Osoba zadužena za rad u objavljivanju članaka prijedloga zakona, koje će građane uputiti u rad samog kongresa.
-Zadužen također pomoći predsjedniku Kongresa oko pozivanja članova kongresa na kongresno vijeće kongresnog forima putem PM-a.
-Glasnogovornik Kongresa bi novinske članke pisao putem vlastitih novina.
-Tjedni rezime istaknutijih zakona (da se vidi efekt istog).

Detaljna specifikacija rada eHrvatskog Kongresa ili pravilnik rada eHrvatskog Kongresa služi za bolje snalaženje i kvalitetan rad svega navedenog, u daljnjem kontekstu;

-Pošto je neopravdani izlazak iz kongresa nekažnjiv, ulaskom u Kongres novi kongresmeni automatski prisežu na častan rad unutar istog. Rezultat toga je, ako neki kongresmen bez pravog razloga napusti rad u kongresu, a bio je pod prisegom, gubi sav respekt građana eHrvatske, kolega kongresmena i predsjednika države, ne samo na trenutačni mandat, već i na ostalim mandatima, ako se kandidira za kongres. Također bi se to odrazilo preko javnog prozivanja istog za nenajavljeno napuštanje kongresa, putem članka u novinama. Nitko ozljeđen, a kazna zadovoljava.Stranačko opredjeljenje se nebi objavljivalo, jer je osoba kriva kao individua, a ne kao cijela stranka odakle je postao kandidat.

- Svaki prijedlog zakona treba čekati 24-48h do objave istog u kongresu eRepublika na nacionalnom forumu.

-Jedino prijedlozi savezništva sa strane Predsjednika države ne moraju proći kroz debatu u kongresu, jer je očigledno prihvatljiva i osigurava integrited države, osim ako Predsjednik države ima neke dodatne napomene ili ima volju za objavu putem foruma.

-Svaki novi ili stari član Kongresa eRH automatski priseže da će služiti svome narodu časno kao u ovom naputku:
- „Ja kao Kongresmen eRH prisežem da ću vjerno obavljati dužnost koja mi je dodijeljena od strane građana eHrvatske.
Dužnost ću obavljati časno, pametno i revno, te neću dopustiti njeno oskvrnuće i uplitanje osobnih interesa.
Također neću dopustiti da ju drugi Kongresnici omalovažavaju, niti ću dolaziti u svađe sa drugim Kongresnicima, već njihovo mišljenje respektirati kao takvo.
Ova dužnost mi je čast te stoga neću iznevjeriti povjerenje MOGA naroda i raditi cu na dobrobit eHrvatske!“

- Glasovanje o funkcijama Kongres eHR će se održati dva dana nakon kongresnih izbora i kongresnicima će prvi zadatak biti izabrati ljude koji su sposobni za navedene funkcije bez obzira u kojoj su stranci, već iz iskustva s pojedinim osobama kao pravim osobama za navedene funkcije kroz rad na temelju cijelokupnog iskustva u eRepubliku.

-Svatko tko smatra da zaslužuje određenu funkciju, postirat će svoju kandidaturu za pojedinu funkciju u temi koja će biti sastavljena za to dan nakon izbora, a glasovanje će se održati dan poslije putem zasebne ankete.

-Admin ili modreator foruma su obavezni svim novim članovima Kongresa eRH po omogućiti pristup forumu na vrijeme, da bi mogli sudjelovati u radu odmah po završetku izbora.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.