Svibanj 2009. - iNfo! broj 2-Kupujmo Hrvatsko

Go down

Svibanj 2009. - iNfo! broj 2-Kupujmo Hrvatsko Empty Svibanj 2009. - iNfo! broj 2-Kupujmo Hrvatsko

Postaj  InChY on 25/5/2009, 19:42

Dobar dan vjerni čitatelji i oni koji će to tek postati,
Dosli smo dovog broja iNfo!-a, danas, na dan 533 novog svijeta baviti ćemo se novim temama.

Teme ovog broja:
1. ˝Kupujmo Hrvatsko˝
2. Ostale vijesti iz svijeta˝KUPUJMO HRVATSKO˝

Može se često čuti u našim medijima ˝Kupujmo Hrvatsko˝, ali zašto?
Objasnimo to primjerom eGrađanina koji živi u eHrvatsku, plaća poreze, kupuje domaće i pomaže eHR umjesto da eHrvati idu u bogatije zemlje i jima još dodatno pune proračun a eHR ostave na cijedilu.

Jedan prosječan eGrađanin, sa skillom 4 ima plaću do 20 HRK dnevno. Trenutni Incame tax je 10% u većini zanata, ako oduzmemo 10% od 20 HRK je 2HRK koji se ulijevaju u državnu blagajnu. Ako ima 500 takvih građana u eHrvatskoj (a kladmi se da ih ima i više) država dobije 1000 HRK dnevno. To je oko 30 000 HRK mjesečno!

Ukoliko, osim što i radi u eHR kupuje domaće proizvode, država dobije još više novaca.
Ako odredimo da na dan kupi 1 kruh kvalitete 2 i 1 gift Q1 (a sigurno je da su prosjecni dnevni troskovi građanina eHR mnogo veći), a PDV (WAT) na gift i food su 5% dolazimo da po prosječnim cijenama, oko 0.5 kn uđe u državu blagajnu za svakog građanina. Predpostavimo da 4000 građana u eHrvatskoj ima slične dnevne troškove i zbrojimo 2+2 i shvatimo da dnevno od toga država dobije još oko 2000 HRK što znači da država dobije 60 000 kuna mjesečno!

To su samo osnovni troškovi jednog koji mora odustati od nekoliko kuna da on i njemu slični obogate blagajnu preko 3000 kuna dnevno. Ukoliko još pridodamo kupnju oružja, cfira je mnogo puta veća, a i time država bogatija.

Zaključimo, država po ovakvom načinu može zaraditi malo manje od 2000 GOLDA mjesečno (naravno, i država ulaže novac u projekte, donira i ima troškove, ali to je još jedan razlog više), samo da se prosječan građanin odrekne nekoliko kuna dnevno, zato:

˝KUPUJMO HRVTASKO˝, a tu bih još nadodao CopyPasteovu izreko: Domovina se brani radom.

Uostalom, mnogi građani ovdje neće vidjeti svoj vlastiti profit, ali varaju se, sa više novaca, država ima više mogućnosti, a jedna od njih je češće pokretanje trening ratova u kojima se lako podigne čin, povise exp. bodovi a može se osvojiti i poneka medalja.

Ostale vijesti iz svijeta

Mađari ponovo pokušavaju izvesti jedan Baby-boom kako bi im novi građani pomogli u borbi protiv Rumunja. Ostaje pitanje kako će pokušati održati stabilnu valutu zbog prekomjernog štampanja.

Pokrenut je trening rat između Irske i SAD-a, većina zemlja članica Atlanitsa sudjeluju u tom ratu (pa i eHR) kako bi povisili opći standard života svojih građana sa zanemativim cijenama.

Rumunji i općenito Atlantis savez optužuju PEACE-ove članice te pojedine organizacije da varaju te iskorištavaju BUG-ove, čeka se Adminova odluka.
To je sve za ovaj članak, nadam ste da ste zadovoljeni te očekujte ovakve članke i u budućnosti.

Vote & Subscribe ukoliko vam se sviđa, molim komentirajte ukoliko nešto želite nadodati.

Hvala i do pisanja.
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.