Veljača 2009. - Kako uspješno početi eAvanturu

Go down

Veljača 2009. - Kako uspješno početi eAvanturu Empty Veljača 2009. - Kako uspješno početi eAvanturu

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:26

Evo me opet sa novim člankom. Nisam čekao do sutra jer sam dobio savjet da ubrzam izdavanje članaka. tek sam počeo sa novinarstvom pa mi je svaki savjet dobrodošao. Ovim putem bih se zahvalio "letodred-u" koji me je nesebično savjetovao.

Kao što se iz naslova može zaključiti, posvetiti će se novim igračima, koji su nam se tek pridružili u eRepublik-u, točnije eHrvatskoj. Pa da počnem.

Kada napravite eAccount prvo što bih savjetovao da dobro pročitate tutorial http://wiki.erepublik.com/index.php/Main_Page jer ćete naći mnogo korisnih informacija. Nakon toga proučite što vam se sve nudi na početnoj stranici vašega profila. Dakle, My places, market, itd.
Prvo i najvažnije je naći posao. http://www.erepublik.com/en/human-resources/country-63-domain-all-skill-0/1 to napravite ovdje. Kod odabira posla budite pažljivi. Morate biti svjesni da ne možete početi sa dobro plaćenim poslom, ali isto tako ne morate početi na minimalcu koji iznosi 1 HRK, jer tada nećete stvarati profit. Dakle kada dobijete prvi EXP (experiance point) što je vrlo lako, možete si naći posao koji je plaćen i do 2 HRK što je vrlo dobro za početak. Nije preporučljivo često mijenjati poslove ali ako se na to odlučite preporučam da se za početak koncentrirate na jednu industrijsku granu. da objasnim. dakle kod traženja posla imate izbor u kojoj vrsti industrije želite raditi, odnosno koji "skill" ojačati. Na ovoj stranici http://www.erepublik.com/en/human-resources/country-63-domain-all-skill-0/1 pri vrhu imate oznake za 3 industrije, "manufacturing, "land", "construction". Kako bi što prije došli do veće plaće, odaberite jednu od industrija u kojoj želite napredovati te kod eventualne promjene tvrtke probajte nastaviti radom u toj istoj industriji, jer radom podižete SKILL, ašto je veći skill veća je i plaća. Tu sam i ja sam napravio grešku pa sad imam 2.2 skill u const. i 2.2 u manufacturing, a mogao sam imati veću plaću da sam sada npr došao do skill-a 3.5 samo u manufacturingu.

Prije sam spomenuo profit. Znači, ako nađete posao koji se plaća 1 HRK po danu, morate kupiti hranu, a trenutno hrana q1 (kvaliteta 1) je hrana tvrtke "Bijeli kruh, Osijek III" i iznosi 1,34 HRK http://www.erepublik.com/en/market/country-63-industry-0-quality-0/1 što bi značilo da biste svakom kupnjom bili u minusu.

Još jedna važna stvar je wellness. Ispod slike vašeg profila http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1303216 nalazi se obris čovjeka te broj u plavoj kućici ispod njega, to je vaš wellness. Trošite ga radom, treningom, ratovanjem, putovanjem (ovisno o kvaliteti moving ticketa ) al o tome nešto kasnije. Ono što je važno, nemojte dopustiti da vam wellness padne ispod 40, jer uz manji wellness, manja vam je produktivnost, a time i vaš poslodavac ima manje koristi od vas, a to vrlo često završava otkazom, čast iznimkama koji su spremni pomoći. tu bih naglasio i svojeg trenutnog poslodavca Zlatne Godine, vlasnika tvrtke "Podravka" koji mi je pomogao podignuti wellness umjesto da mi je jednostavno uručio otkaz. Takvi su rijetki al ovime apeliram na sve poslodavce da stimuliraju svoje radnike, a ne da ih se riješavaju prvom prilikom jer onda nigdje nećemo napredovati. kad smo kod toga, eHrvatska trenutno ima stopu nezaposlenosti od nevjerovatnih 54 posto http://www.erepublik.com/en/rankings/countries/1/3

Evo toliko o tome zasada. Jedna važna napomena, mnogo novopridošlih igrača kreće u rat u druge zemlje kako bi osvojili EXP, ali to nije rješenje, tu se događa mnogo grešaka zato strpite se još malo, objasnit ću i to u nadolazećim člancima. najprije ojačajmo Hrvatsku, a zatim se bavimo drugim stvarima.

Neka mi iskusniji igrači ne zamjere ako sam nešto izostavio, dapače, ako imaju savjet ili prijedlog neka mi pošalju PM. Da bi krenuli korak naprijed sa Hrvatskom svi moramo pomoći jedni drugima.

Molio bih da VOTE-ate članak da ga vidi što više ljudi, uputite nove igrače da pročitaju i naravno komentirajte i dajte prijedloge, svaki je dobrodošao jer uvijek ima mjesta za poboljšanje.
Subscribe naravno ko želi ili mu se svida namjena ovih novina. Hvala na čitanju i pozdav svima.

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.