Veljača 2009. - Umijeće Ratovanja

Go down

Veljača 2009. - Umijeće Ratovanja Empty Veljača 2009. - Umijeće Ratovanja

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:32

Dobar Vam dan eHrvati.

Od jučer sam dobio nekoliko PM-a od ljudi koji su mi predložili da napišem nešto o borbama odnosno ratovanju.

Pa evo, da im ispunim tu želju danas ću se posvetiti upravo toj temi.

Kao prvo is osnovno, možete se pridružiti bilo kojoj bojišnici, bilo to na tlu naše svete eHrvatske ili negdje drugdje. Dakako nije to tako jednostavno, treba ispuniti neke uvijete.

Pa da počnem. Da biste se mogli pridružiti ratu, vaša snaga (strenght) mora biti više od 0.
Dakle kada odradite prvi trening, ispunili ste jedan uvijet za odlazak u rat. Dakako, sami procjenite koliko ćete biti uspješni odete li na bojišnicu sa snagom 0.1 Dakle snagu provjeravate tako da odete na My Places --> Army i u prvom kvadaratiću (zelenom) očitate svoju snagu.

Drugi uvijet je da Vam wellness mora jednak ili veći od 40. Sve što vas zanima o wellnessu pročitajte u jednom od mojih prošlih članaka.

Treći uvijet je da vi kao napadač nemate u vašoj državi niti jednu regiju koju napada neka druga država, na svu sreću ako ste eHrvat trenutno Ste i taj uvijet ispunili.

Četvrti uvijet je taj da morate imati minimalno 25 EXP, a to nije uvijet samo ako kupite paket koji Vam automatski otvara sve opcije. možete ga kupiti ovdje http://www.erepublik.com/en/get-gold

Peti ali ne manje važan uvijet je da morate napustiti posao ako ste zaposleni te stranku ako ste član neke od političkih stranaka.

Da sve ne bi bilo tako jednostavno, da biste otišli u rat morate naći rat odnosno bitku koja je trenutno aktivna, to možete naći ovdje http://www.erepublik.com/en/wars/1
Vrlo je važno pogledati u kojoj regiji se nalazi bolnica sa q5, dakle najveće kvalitete jer će te kada se heal-ate dobiti maksimalnih 50 wellness bodova.

Dakle, ako želite u rat npr. između SAD-a i Meksika, morate najprije kupiti moving ticket (avionsku kartu), odnosno dvije ako tamo ne planirate ostati, jer kao što većina zna, ovdje 1 moving ticket vrijedi za jedan smjer. Kupite ih ovdje http://www.erepublik.com/en/market/country-63-industry-4-quality-0
Sa ticketima koje trenutno možete kupiti u eHrvatskoj, znači tickete q1 (najmanje kvalitete), pri svakom putovanju wellness će vam se smanjiti za 2. Kada odradite borbu također ćete izgubiti još dodatnih 10 wellness bodova te ćete zaraditi 2 EXP boda.

Ako idete u rat s ciljem podizanja wellness-a onda nije važno kupiti oružje jer ćete ga u borbi izgubiti od onih koji imaju oružje veće kvalitete. Znači kad idete samo radi nabijanja wellnessa nije važno koliki ćete damage napraviti. A ako idete s ciljem da nekome pomognete okupirati ili obraniti regiju onda Vam je cilj napraviti što veći damage, što ovisi o kvaliteti oružja, vašoj snazi, wellness-u i ranku kojeg imate u vojsci. Nekada je to ovisilo i kako odgovorite na pitanja koja Vam se postavljaju, ali kako su ta pitanja sada ukinuta o njima neću pisati. dakle ako zaključite da vam treba oružje kupite ga ovdje http://www.erepublik.com/en/market/country-63-industry-3-quality-0

Posvetiti ću se onima koji idu ratovati kako bi si podigli wellness. znači ako idete u rat i imate se namjeru vraćati u Hrvatsku onda Vam je svakako bitno da se vratite u regiju koja ima bolnicu q5, najviše kvalitete. Kod nas je to NW Hrvatska. Da biste se vratili idete na My Places --> Profile --> Change Residence te tamo odaberete državu, u ovom slučaju Hrvatsku, a u prozoru ispod regiju, dakle NW Hrvatska. Kada se vratite, ponovno odite na svoj profil te pri vrhu ispod svog imena kliknite na NW Hrvatska. To je ovaj prozor http://www.erepublik.com/en/region/Northwest-Croatia Tano će Vam se uz sliku bolnice pojaviti mali prozorčić "heal". Kliknite na njega i odmah ćete se izlječiti te dobiti 50 wellness bodova. Znači ovdje pišem o povratku s ratišta.

Isto tako, ako mislite ostati u državi u kojoj ratujete, ako Vam se nudi više regija u kojima se ratuje, odaberite onu koja ima najveću kvalitetu bolnice. Važno je napomenuti da se liječiti možete samo nakon odrađene borbe, te još važnije, samo JEDNOM DNEVNO.

Da biste odradili borbu, kada dođete u regiju u kojoj se ratuje, kliknite na join battlefield te zatim na Fight. Borba će biti automatski odrađena.

Sada nešto o tome kako funkcionira obrana odnosno napad na regiju. U ratovanju cilj je srušiti odnosno ojačati "zid" To je zamišljeni zid kojeg napadači imaju cilj srušiti, a logično da ga obrana ima cilj jačati. Da bi se regija okupirala zid se mora oslabiti do 0 ili ispod nule. Tada sat koji otkucava vrijeme od 24 sata koliko traje borba mora doće do 0.
Ako je u tom trenutku snaga zida na 0 ili manje, regija se smatra osvojenom. da bi se pak regija smatrala obranjenom, tada snaga zida mora prijeći 100,000 bodova i sat otkucati do kraja.
Ako istekne svo vrijeme a snaga zida je između 0 i 100,000 onda se borba nastavlja sve dok jačina zida ne padne na 0 ili ne ojača na 100,000.

Još jedna mogućnost je da predsjednik države koja napada klikne na prozor "povlačenje" ili dvije države u ratu potpišu primirje tada se napadnuta regija automatski smatra obranjenom.

Ako je regija uspješno osvojena, pripasti će državi koja je napadala te će bolnica i sustav obrane u toj regiji biti uništen, ostatak stanovništva će automatski biti izbačeno iz političkih stranaka kojima pripadaju, tvrtke će pripasti državi koja je osvojila regiju te neće dobiti licencu za prodaju dobara toj državi nego će ju tvrtka morati kupiti za 5 Golda.

Spomenuo sam činove, tj Military Rank. Kroz činove možete napredovati tako da se borite i ostvarujete što veći damage u svakoj borbi. Dakle da biste prešli na viši čin od kadeta morate napraviti 250 damage-a. najveći čin je zapovjednik te je potrebno sakupiti više od 75000 damage bodova.

Nadam se da sam uspio objasniti cilj i način kako ratovati. Hvala na čitanju te bih zamolio VOTE & SUBSCRIBE ako ste zadovoljni novinama. Hvala i do čitanja

P.S. zamolio bih sve da pomognu jačanju naše vojske, a samim time i povećanju sigurnost naše eHrvatske na način da ispune prijavnicu za eVojsku. Ovo je link:

http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&formkey=cFVNbmlSVmI2ejd3MXFFZmpITXUtYUE6MA

Hvala

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.