Travanj 2009. - Važno --> Krađe accounta

Go down

Travanj 2009. - Važno --> Krađe accounta Empty Travanj 2009. - Važno --> Krađe accounta

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:42

Dobar Vam dan eHrvati i svi koji trenutno živite u našoj dragoj eHrvatskoj.

Kako sam naglasio, ove novine su postale tjednik zbog obaveza koje imam pa ne mogu pisati svaki dan, ali danas sam Vam se odlučio javiti zbog vrlo važne obavijesti.

Počele su se događati krađe accounta tj. krađe passworda te uzimanje novaca sa Vaših osbnih accounta ili Vaših organizacija.

Takve sam slučajeve već doživio, kako ja osobno tako i moji RL prijatelji. Hakeri koriste meni nepoznate programe i trikove te upadaju na tuđe accounte i koriste ih ili kao svoje ili ih iskorištavaju na na neki drugi za njih koristan način. Kao primjer ću uzeti jednog RL prijatelja koji je izgubio svoj account u igri WOW koja je vjerujem većini poznata dok je drugi ostao bez svog profila na facebook-u, pa je tako haker s njegovog profila slao raznorazne poruke prijetećeg sadržaja svima koje poznaje, na sreću očito je bio stranac pa je slao poruke na engleskom jeziku pa nije bilo problema.

To je bio samo primjer. Ne znam kako ti programi funkcioniraju ali Vas obavještavam da se to danas dogodilo i meni. Na mojoj Organizaciji "The Umbrella Corporation" je netko tko je saznao moj password ostavio "shout" koji je glasio "it is a shame that you dont have any money on your ORG account ;-)" Uvjerevam Vas da moj password ne zna nitko od mojih RL prijatelja, poznanika itd. Znači netko je upao na moju organizaciju s ciljem da sav novac prebaci sebi.

To bi se moglo vidjeti preko donacija tko je to ali ako on sam promjeni password moje organizacije, ja više ne bih mogao vidjeti gdje je taj novac završio. Za ovaj problem sam pitao jednog prijatelja koji se jako dobro razumije u te stvari (p.s. nije mi on upao na account :-) ) te mi je savjetovao sljedeće.

Password treba promijeniti tako da sadrži brojke, slova te jedan ili više znakova, što znači bar jednu *,!,$,& i sl. Znači u password ubacite BAR JEDAN od ovih znakova jer ga programi koji hakeri koriste ne prepoznaju te daju krivu informaciju. Naravno, ne znači da će biti nemoguće upasti na Vaš account ali će biti daleko teže.

Nadam se da do sada nitko od Vas nije doživio slične probleme i da sam Vam javio na vrijeme, molim Vas da voteate ovaj članak da ga vidi što veći broj ljudi.

Hvala na čitanju.

MB

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.