Travanj 2009. - Događaj koji je obilježio predsjedničke izbore --> Čestitke Roby-u

Go down

Travanj 2009. - Događaj koji je obilježio predsjedničke izbore --> Čestitke Roby-u Empty Travanj 2009. - Događaj koji je obilježio predsjedničke izbore --> Čestitke Roby-u

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:44

Dobar Vam dan, odnosno večer eHrvati.

Evo kako su danas glavna tema predsjednički izbori u i ja ću se ukratko osvrnuti na iste, iako još nisu gotovi.

Dok pišem ovaj članak, uvjerljivo vodi Roby Petric sa preko 40% ukupnog broja glasova, prati ga Andycro koji je sada ipak predaleko da bi došlo do neke velike promjene.

Ove predsjedničke izbore je obilježio jedan potez koji su mnogi osudili, uključujući mene ali sam na kraju ipak promjenio mišljenje. S obzirom da sam se odlučio baviti novinarstvom pokušati ću biti objektivan.

Pa da počnem. Kandidati koji su bili prijavljeni za predsjedničko mjesto na početku su CopyPaste, Andycro, Kole26 te Child of Decadence. Svi su oni napravili plan i strategiju kako bi oni vodili eHrvatsku da dođu na vlast. Neki su ciljali na prijateljske odnose sa eSrbima i eMađarima, neki su htjeli jačati eHrvatsku kao vojnu silu, a neki su bili "negdje između". Prvi konkretniji potez je bila debata. Tu smo već "izgubili" jednog kandidata, a to je Kole26 koji je odlučio da neće sudjelovati iz meni nepoznatog razloga pa neću u detalje jer ne želim osuditi taj čin bez da imam temelje za tako nešto. Ostala trojica kandidata su sudjelovala u debati te je velika većina eHrvata na temelju njihovih odgovora odlučila za koga će glasati. Naravno, to se odnosi na one građane koji ili nisu politički opredjeljeni ili nisu znali za koga bi glasali do samoga kraja.

Nakon te debate, novinski prostor su počeli zasipati članci sa reakcijama na debatu, a te iste članke su počeli zasipati komentari podrške ili kritike na račun predsjedničkih kandidata.
Neki kandidati su u toj debati pokazali da imaju viziju kako voditi eHrvatsku prema naprijed, kako na vojnom tako i na ekonomskom planu iako su te dvije stvari povezane, dok su neki kandidati odlučili na prijateljski pristup, sklapati prijateljstva i primirja sa državama koje su nam do sada bili veliki neprijatelji. Neću spominjati koji kandidat je bio za koju opciju jer sam na početku naglasio da ću biti objektivan, a vjerujem da većina zna tko je bio za agresivan a tko za prijateljski pristup. Tu su se počela razilaziti mišljenja.
Naravno svaki građanin eHrvatske je odlučio podržati nekog kandidata iz određenog razloga.

I evo došao je dan prije izbora. dan kada će se dogoditi potez koji je obilježio izbore.
Nakon članka kojim se javno pozvalo Roby-a da se vrati i kandidira za mjesto predsjednika, CopyPaste se povlači iz kandidature te na njegovo mjesto dolazi Roby.

Kao što sam naglasio, taj čin su mnogi osudili, a isto tako mnogi podržali. Među onima koji su bili protiv, bio sam i ja. Najprije da kažem nešto o Roby-u i cijeloj ovoj situaciji. Roby je osoba sa zavidnim iskustvom u ovoj igri, čovjek koji je bio predsjednik trenutno najmnogoljudnije zemlje eSvijeta, SAD-a, svi ga također pamte kao "Tuđmana" eHrvatske, dakle kao prvog predsjednika naše drage eHrvatske. Vodio je eHrvatsku kroz najteže razdoblje, kada je eHrvatska tek počela svoj život i razvoj. Iz ovoga se vidi da Roby ima više nego zavidan rezime u ovoj igri. To su činjenice koje mu daju pravo da se kandidira u zadnji čas i bez ikakve pripreme i iznošenja planova u javnost bude glavni kandidat za predsjednika naše države.

Sada da se izjasnim zašto sam ja promijenio svoje razmišljanje o ovom potezu.

Kada sam saznao da se CopyPaste povukao da bi otvorio prostor za Roby-a to sam smatrao izdajom i prljavim potezom. Kao prvo tako sam razmišljao jer je CopyPaste kao i svi kandidati uložio mnogo truda u svoju prezentaciju, razradu plana i strategije za bolju budućnost eHrvatske.
Kao drugi razlog, svi su tražili promjene, svi su tražili malo svježine u državnom vrhu, a tada odjednom dolazi Roby kao kandidat i sve je izgledalo kao da se vraća u prošlost, a ne kao da idemo korak naprijed.

Ali, kada se pogleda u kakvoj je situaciji naša eHrvatska trenutno, nedavno stvaranje napetosti sa TO eSrbije, eMađarska nam visi za vratom, ekonomija nam oscilira iz dana u dan, cijene proizvoda idu gore-dolje kao jo-jo i hrpa drugih sitnica. kada se situacija sagleda iz tog kuta, lako se može zaključiti da je Roby jedini dovoljno iskusan da se nosi sa ovakvom situacijom. Mislim da bi ovo ipak bio preveliki zalogaj za ostale kandidate, iako ih smatram vrlo hrabrima i ambicioznima te se u svakome od njih vidi veliki potencijal.

Mislim da Roby treba malo stabilizirati državu i smiriti situaciju. Tada se može povući i prepustiti mjesto nekome od kandidata koji su pokušali doći do mjesta predsjednika u ovome mandatu. tada će imati puno više prostora za manervriranje, eventualne početničke greške koje bi nas u ovom trenutku skupo stajale.

Roby je preuzeo veliku odgovornost i zasigurno će biti pod posebnom paskom, ali baš zbog toga, zbog hrabrosti koju je pokazao, ja mu osobno dajem podršku, bez obzira što predstavlja konkurentsku stranku. Kako sda stvari stoje, mogu biti toliko slobodan i čestitati mu na pobjedi na ovim izborima i zaželjeti mu sreću u ovom mandatu te nadu da nas vodi u bolje sutra.

Da zaključim ovaj članak, iskoristiti ću priliku i čestitati svim kandidatima na hrabroj i srčanoj borbi i poželjeti im sreću u budućim kandidaturama, a s druge strane zahvaliti ću i čestitati Split-u na proteklim mandatima, što nas je vodio, mnogi su ga kritizirali, mnogi ga hvalili ali u konačnici, treba mu reći hvala i sretno u budućim pothvatima.

Nadam se da ste uživali čitajući članak. Hvala Vam na čitanju i podršci koju pružate ovim novinama.

Do čitanja, MB

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.