Travanj 2009. - Da li pojačati eHrvatski obrambeni sustav?

Go down

Travanj 2009. - Da li pojačati eHrvatski obrambeni sustav? Empty Travanj 2009. - Da li pojačati eHrvatski obrambeni sustav?

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:47

Dobra Vam večer eHrvati.

Evo danas sam odlučio obraditi jednu zanimljivu temu s ciljem da ću ja i ostali građani eHrvatske koje će ovo zanimati dobiti odgovor, objašnjenje ili nešto slično.

Ovako, kao prvo, ja sam aktivni član HUS-a što je apsolutno nebitno, ali to moram naglasiti da bih objasnio kako sam došao do jednog saznanja i zašto sam napisao ovaj članak.

Članovi HUS-a su otvorili HUS-ovu organizaciju i preko te organizacije tvrtku. Tvrtku vodimo dvoje mojih stranačkih kolega i ja. Tvrtka prodaje q2 drvo u eHrvatskoj. Jučer smo na organizaciju dobili jednu poruku od organizacije Integrated Defence Systems.

U poruci je pisalo između ostalog, da ta tvrtka kod nas kupuje drvo ali da više nije u mogućnosti zbog troškova koje je imala izradom q5 defence systema kojeg trenutno ne uspjeva prodati u eHrvatskoj.

Ja moram priznat da do sada nisam znao da imamo tvrtku u eHrvatskoj koja izrađuje q5 Defence system i to me je vrlo ugodno iznenadilo, ali me zbunila i razočarala činjenica da taj obrambeni sustav država ne želi kupiti.

E sad, da ovo iznad ne ispadne kao napad, nemam uvid u planove eHrvatske, gdje se taj novac koji država ima namjerava potrošiti i da li je trenutno država u mogućnosti izdvojiti 15-ak tisuća HRK za tu investiciju. Ako je problem novac onda očito nema trenutnog riješenja za to.

Ali ako se novca za to ima, mislim da je to jako dobra investicija i da bi tu priliku trebalo iskoristiti. Kada već imamo tvrtku koja proizvodi q5 Defence sistem u "dvorištu" moramo podržati taj projekt, a ne dopustiti da takve proizvode koji se ne mogu izraditi preko noći izvozimo van u druge države, jer ako eHrvatska ne kupi proizvod, jedino riješenje je izvoz da bi se pokrili troškovi izrade.

Trenutno u NW Hrvatskoj imamo vrlo vrijedan objekt, q5 bolnicu, koju brani "slabašni" q2 obrambeni sustav. Ako dođe do napada, nekim slučajem, gubitka te regije izgubiti ćemo taj vrlo vrijedan objekt. Znam da smo trenutno jaka vojna sila sa vrlo jakim saveznicima ali ne smijemo isključiti mogućnost neplaniranih događaja i mogućnost gubitka regije. Ako to nije dovoljan razlog za kupnju q5 sustava, onda bi dovoljno dobar razlog trebao biti zadržavanje Vojvodine pod našim vlasništvom koji ima Grain resurs na maksimumu što je vrlo važno za napredak naše prehrambene industrije.

Ne znam da li postoji i opcija da q2 sistem prebacimo u Vojvodinu pa imamo kolko-tolko dobru zaštitu te regije, a kupljeni q5 defence stavimo u NW Hrvatsku i osiguramo q5 bolnicu koju imamo tamo ili da jednostavno stavimo q5 u Vojvodinu i sačuvamo regiju sa jakim resursom. Ako je takav ppotez moguć, tu odluku ukoliko do nje dođe mora donijeti državni vrh za kojeg se nadam da će se odlučiti na kupnju ovog obrambenog sustava ukoliko im to financijska situacija dozvoljava.

Ukoliko ova kupnja nije moguća zbog nekog razloga ili državni vrh smatra da je nepotrebna, zamolio bih da se ta odluka objasni meni i ostalim građanima naše eHrvatske. Vjerujem u sposobnost i dobru prosudbu našeg predsjednika i njegovih podređenih tako da kakav god odgovor dobijem, uvjeren sam da će za to imati dobro objašnjenje.

U sljedećem članku ću se opet pozabaviti nekim zanimljivim statistikama. Ako smatrate novine zanimljivima i korisnima, molio bih da se Subscribe-ate.

Hvala Vam na podršci koju pružate novinama i hvala na čitanju.

MB

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.