Travanj 2009. - First time poduzetnici --> (ne)riješiv problem

Go down

Travanj 2009. - First time poduzetnici --> (ne)riješiv problem Empty Travanj 2009. - First time poduzetnici --> (ne)riješiv problem

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 16:49

Dobar Vam dan eHrvati.

Danas sam se odlučio pozabaviti problemom kojeg prouzročuju neiskusni "first time" poduzetnici.

Problem je sljedeći, relativno novi eGrađanin, napokon zaradi svojih 20-25 Golda i odluči da će on postati novi Kerum, Todorić ili netko treći pa odluči kupiti ili otvoriti svoju vlastitu tvrtku.

Problem nastaje kada taj novi poduzetnik treba naći radnike i prodati proizvode. Naime, primjetio sam da se ponuđene plaće na tržištu rada daju na sljedeći način, najviša ponuđena plaća za skil x je npr 16 HRK, e pa onda ću ja sigurno dobiti radnika ako stavim 17 HRK, zatim ako ima još takvih neiskusnih poslodavaca oni će ga pratiti pa staviti isto 17 HRK ili čak i više. I tako se ulazi u začarani krug, dok oni koji znaju kolike plaće mogu ponuditi, a da bi ostvarili kakav-takav profit ostaju pri nižim plaćama i čekaju da se popune mjesta u ti tvrtkama koje nepotrebno nabijaju visoke plaće da bi napokon uspjeli dobiti radnike.

Da tu ne bi bio kraj problemima, ti isti "first time" poduzetnici prodaju proizvode na sljedeći i potpuno nerazuman način. Pogledaju market, npr ako imaju Gift kompaniju, pogledaju najjeftiniji Gift na tržištu i opale nižu cijenu kakva god ona bila, a uopće ne razmišljaju da li će na kraju svega biti u minusu. Nažalost takvih je tvrtki sve više pa kada se oni iskusniji odluče pričekati da neka takva tvrtka propadne, najčešće to ne dočekaju jer se pojavi nova, pa tvrtke prodaju ili se koncentriraju na druga tržišta pa naše eHrvatske proizvode dobivaju druge države.

To je dobro za obične građane jer dobivaju proizvode jako jeftino, ali takve tvrtke "ubijaju" ostale poslodavce, naročito one koji si ne mogu priuštiti više od 4-5 dana bez prodaje.

Zato predlažem da se napravi mjesto gdje će se svi vlasnici moći dogovarati oko nekih fiksnih cijena, npr da cijena q1 oružja bude 11 HRK, da cijena q1 Gifta bude 3 HRK, cijena ticketa 15 HRK.
To su bili samo primjeri ne konkretni prijedlozi. Na tu ideju sam došao kada sam primjetio da su cijene q2 oružja više od tjedan dana bile iste u svim tvrtkama, točnije 20.9 HRK. Tada kupci mogu birati iz koje će tvrtke kupiti oružje jer im je svejedno, a posao ne pati.

Ne predlažem da se cijene sada nabijaju i da eHrvatska postane dom za one dubljeg džepa, a da oni koji tek zarađuju prve plaće ne mogu preživjeti, ali mislim da bi se trebalo dogovoriti oko cijena proizvoda, tako da su tvrtke bar u nekakvom profitu sa svakom prodajom, a opet da su cijene pristupačne građanima. Lako se može izračunati kolika Vam je plaća radnicima, koliko oni komada proizvoda naprave i po kojoj ih cijeni prodavati da bi se ostvario profit.

Na poslodavcima je da drže radnike sa visokim wellness-om, da im pomognu podići wellness, financirati odlazak u rat ako ne mogu sami i tako će se povećati i produktivnost i profit.

Trebalo bi se na forumu napraviti mjesto gdje bi se zasebno dogovarali vlasnici food tvrtki, weapon tvrtki, gift itd o cijenama proizvoda, a ako bi se našao netko tko to ne bi prihvatio i dalje stavljao cijene ispod neke granice kod koje se ostvaruje profit, trebalo bi ga se sabotirati na bilo koji način. Npr, izbjegavanjem kupnje njegovih proizvoda. Naravno, bilo bi teško to 100% provesti u djelo, ali oni ljudi koji žele pomoći eHrvatskoj ekonomiji i Gospodarstvu, podržali bi ovakve poteze.

U ovoj situaciji većina tvrtki ili ne posluje ili posluje na pozitivnoj nuli, samim time ne podižu novac sa računa u tvrtkama nego moraju konstantno ulagati u tvrtke, a samim time država ne dobiva ništa, nemaju ništa za oporezivanje. Kada bi tvrtke poslovale pozitivno, tada bi se podizao novac sa računa tvrtki, država bi dobivala svoj dio, poslodavci bi se ohrabrili i otvarali nove tvrtke i mislim da bi svi profitirali na taj način.

Ovo nije pothvat koji se može ostvariti preko noći, ali dobro organizacijom i uz malo dobre volje, moglo bi se ostvariti ili barem doći korak bliže konačnom riješenju.

Nadam se da bar djelomično podržavate ovu ideju, vjerujem da će poslodavci koji su osjetili ovaj problem daleko lakše shvatiti nego "obični" građani.

Hvala na čitanju, MB

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.