Ozujak 2009. - Bez komentara

Go down

Ozujak 2009. - Bez komentara Empty Ozujak 2009. - Bez komentara

Postaj  Johny Stulic on 18/4/2009, 23:27

Bez komentara

Dragi moji sugrađani!

Iako u RLu svaki put prije izbora možemo vidjeti "aktivnu" političku scenu, nadao sam se da će erep biti mjesto gdje će aktivna politika biti cijelo vrijeme, a ne samo pred izbore. Ali očito je da se nekim sviđa biti aktivan samo predizbore, a ja mislim da je vrijeme da to promijenimo. Inače članak sam napisao prije nekoliko sati, a vidim da su u međuvremenu izašli neki drugi članci, pa se nadam da nisam nikog uvrijedio u ovom svom članku. Pa za sve one koje zanima stanje u našoj prekrasnoj eDomovini, izdvajamo slijedeće članke:

Srbija objavila rat Hrvatskoj?
Hrvatska ekonomija najjača u svijetu?
Hrvatskoj ne trebaju dobri odnosi sa susjedima!
HLD najlošija stranka u Hrvatskoj!
Nemojte niti za živu glase glasati na kongresnim izborima u RH!
Trebamo li uopće kandidate za predsjednika?
AndyCro je popizdio i napisao sve krive naslove tema!

Srbija objavila rat Hrvatskoj?
I dođem ja danas na stranački forum i chat, kad ono kolega koji motri novinarsku scenu u Hrvatskoj me sav u nedumici i nevjerici pita, jel si pročitao ovaj članak: http://www.erepublik.com/en/article/-za-hrvatsku-i-za-dom--758627/1/20

Ja sav u čudu, šta je to, kad ono opća opasnost, rat proglašen, napadaju nas Srbi, kupim odmah 20 komada oružja i krenem odma u borbu... Kad ono, nema rata. Naime, Srbi su tek stavili prijedlog da se objavi rat Hrvatskoj. E sad još jednom pročitam spomenuti članak i ništa mi nije jasno. Borkana znam već dugo, naš čovjek i znam da zna što radi.

Napada Hrvatsku da nam pomogne aktivirati saveze s drugim zemljama, a ne sa željom da uništi našu domovinu. Ali očito naš sadašnji predsjednik smatra da je vrijeme da se napravi panika među Hrvatima i da se dodatno posvađaju dvije nacije koje su ionako posvađane za narednih 20 godina. Zbilja ne shvaćam potrebu za dizanjem panike i mogu vam nabrojiti jedno 5 razloga, ali ne vidim svrhu. Nitko ne razmišlja da ovakvi panični članci napisani nabrzinu i bez pravog objašnjenja samo bune naše građane, tjeraju ih da troše velike količine novca na oružje i tickete, a potpuno bez razloga. Umjesto da se obrazloži zašto i kako ćemo se obraniti od ovog "napada", mi panično pozivamo da se svi vrate u RH radi proglašavanja "opće opasnosti", ali ono "bitnije", a to je preseljenje na novi forum se može u miru spomenuti.
Ja ću prvi uzeti oružje i obraniti domovinu, kao i 99 % Hrvata, ali takve reakcije od predsjednika nisu ni prikladne niti u redu. A jako dobro je u svom članku kako i zašto bi to trebalo biti opisano Roby (http://www.erepublik.com/en/article/dani-gnjeva-hrvatske-vojske-758845/1/20) i Borg (http://www.erepublik.com/en/article/3-broj-hld-glasnika-obmana-hrvatske-javnosti-758857/1/20)

Hrvatska ekonomija najjača u svijetu?
Najjeftiniji proizvodi, najveće plaće te stabilna valuta. Gdje to možete naći? Iskreno ne znam, ali probajte u nekoj drugoj državi. Očito opterećeni nekim drugim problemima u životu, ekonomija u RH je sve manje bitna. Opet se malo razbahatili neki, pa malo umanjili vrijednost valute, neke tvrtke podigle plaće u nebo, a druge ko hebe, a nemojmo zaboraviti na jeftine proizvode... Ne znam šta je bilo skuplje prije... Ali, riješiti ćemo to poslije rata, jel tako?

Hrvatskoj ne trebaju dobri odnosi sa susjedima!
Hrvatska od Tokija preko Europe do Los Angelesa. Ili možda ne? Umjesto da se napravi savez (barem onaj o nenapadanju) i gradi ekonomija RH, mi se očito želimo posvađati sa svima. U proteklih 10 dana "napadali" su nas Slovenci (s kojima imamo sporazum o nenapadanju), Mađari (koji imaju druge probleme), a sada Srbi. Logično je za pretpostaviti da će nas i BiH napasti jednog dana, jer nas svi mrze. Umjesto da jačamo odnose, mi se ponašamo ko balavci, neorganizirani i samo vičemo napadaju nas... A nitko nema valjani razlog zašto.

HLD najlošija stranka u Hrvatskoj!
Pa jel postoji koja stranka uz HDS? Jer čitam malo po WIKIju sve članke o HDSu... Najljepši su, najpametniji, najbolji... E pa onda smo valjda mi najlošiji. Radimo forum, chat, raspravljamo oko svakog prijedloga na demokratski način, čak imamo i jedinog ministra koji nije u HDSu (ali pitanje koliko još dugo nakon ovog članka), pa očito sve krivo radimo... Najbolje bi bilo da napišemo na sve moguće sajtove da je HLD najbolji, pa ćemo onda jednog dana biti najbolji.

Nemojte niti za živu glase glasati na kongresnim izborima u RH!
Uskoro se bliže kongresni izbori u eSvijetu, pa bih vas sve zamolio da NE glasate u RH. Pogotovo nemojte za mene. Ako možete glasajte za nekog Srbina (oni su zakon), bosanca (oni su legende) ili ako ikako možete za Slovenca (oni uopće nisu u našem savezu). Jer vidite, nema smisla da imamo sposobne kongresnike. Da imamo ljude koji žele nešto napraviti od Hrvatske. Ne želim nikog ovim uvrijediti, ima kongresnika kojima zbilja skidam kapu i znam da rade svoj posao, pa ponekad i više. Ali sve te akcije koje imamo u drugim zemljama su me jednostavno ubile u pojam. Imam polako osjećaj da je sve bitnije nego naših 7 regija. Neću nikom zabraniti da ide u neku drugu zemlju glasati, samo idite, nemam ništa protiv da pomognete našim saveznicima, ali dal će nas to jednog dana koštati?

Trebamo li uopće kandidate za predsjednika?
Mislim da ne. Najbolje bi bilo da ja sam sebe predložim i da se nitko drugi ne kandidira. Onda kad postanem predsjednik, onda ću odjednom imati strašno puno posla, znate ipak studiram, pa ono trebao bih početi raditi i blablabla... Znam da su izbori daleko, ali ništa nitko ne piše oko idućih izbora. Niti se ne zna jel će se Split povući (kao što je to Roby napravio), dal će se netko kandidirati s nekim ludim ambicijama... Jednostavno mislim da je vrijeme da dobimo predsjednika koji će poginuti na toj funkciji da omogući budućim predsjedicima da lakše i bolje rade. Tko je on? Ne znam. Još uvijek ne vidim da je itko i blizu Robijevih sposobnosti.

AndyCro je popizdio i napisao sve krive naslove tema!
Je, popizdio sam. U politiku sam ušao da bih od naše eNacije napravio jaku zemlju... Zemlju koja bi izazivala poštovanje i divljenje... A ne da na spomen Hrvatske dobim komentar: "a to su oni koji su napravili baby - boom" ili još bolje "nisam čuo za nju". A uskoro bih mogao slušati i puno groznije stvari, poput onih "to su oni podmukli koji su napravili takeovere susjednih zemalja". Ne želim i ne prihvaćam te etikete. Ako me to košta ministarske fotelje, neka me košta. Ali ja jednostavno više ne mogu biti samo promatrač i gledati kako mi uništavaju moju domovinu. Oprostite mi svi koje sam možda ovim člankom uvrijedio, a oni koje sam probudio, uvijek su dobrodošli u stranku koju vodim, naš forum i chat.

Još jednom, isprike ako se je netko našao uvrijeđen, jednostavno sam morao ovo izbaciti iz sebe.

S poštovanjem,
AndyCro

Johny Stulic
Admin

Broj postova : 289
Join date : 18.04.2009

http://ehnc.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.