Sječanj 2009. - * Predsjednicki program, Split1700 (1/2) *

Go down

Sječanj 2009. - * Predsjednicki program, Split1700 (1/2) * Empty Sječanj 2009. - * Predsjednicki program, Split1700 (1/2) *

Postaj  Vladimir Andreev on 26/5/2009, 17:51

Kao što sam i najavio u svom kandidacijskom članku, svoj predsjednički program ću objaviti u dva dijela, radi opsega stvari koje budućeg Predsjednika očekuju u njegovom mandatu. Odsad se mogu pohvaliti i time da sam službeni kandidat dvije stranke na predsjedničkim izborima, pošto me prekjučer i stranka Hrvatskih Liberalnih Demokrata podržala kao svojeg kandidata.

Prvi dio mojeg programa odnosi se na gospodarstvo i na društvo, a sutra ću predstaviti i svoju viziju vanjske politike, obrane i državne sigurnosti, te političkog života.

:: GOSPODARSTVO ::

:: Porezi ::

Income tax - Income tax je zasad jedini način na koji se puni državna blagajna i s tih 10% poreza na dohodak i dobit državna blagajna prikuplja nekih 700 kuna dnevno. Promjena income taxa je nepotrebna, bez obzira na sektor, jer ne utječe izravno ni na proizvodnju ni na cijenu proizvoda.

Import tax - temelj za import taxeve je vec unaprijed dugoročno određen i oni trenutno odlično štite naše domaće proizvođače. Ipak, dođe li do ikakvih poremećaja na tržištu, smanjit će se import tax na određeni sektor u slučaju pomanjkanja naših proizvoda

VAT - već prije smo kroz Vladu kao socijalnu mjeru sproveli smanjivanje VAT-a u foodu i giftu na minimum, da bi potaknuli potrošnju i dali poticaj sektoru, i ti porezi će i dalje ostati na 1%. Isto vrijedi i za house sektor koji ima problem s tržištem donacija i jako se teško natječe. Za ostale poreze ne vidim potrebu za mijenjanjem, što se može promijeniti, ovisno o situaciji.

:: Sektori ::

Food - food sektor polako ide prema poziciji prekomjerne produkcije, odnosno proizvodi se više nego što ima potreba na domaćem tržištu. Manjkaju juš Q4 food tvrtke za konačno popunjenje. U trenutku potpune overprodukcije, valjalo bi potaknuti vlasnike tvrtki da kreću u izvoz, pogotovo kad se popune Q2/Q3 . Tu će uskočiti u pomoć i Ministarstvo rada koje će svojim naputcima dati smjernice kako izvoziti. Ono što je vrlo vrijedno kod nas je vezanost dobrog dijela Food tvrtki sa osobnim Grain tvrtkama iz kojih se namiruju.

Grain - Grain sektor je očito došao u fazu overprodukcije, i potrebno je potaknuti čim prije naše prozvođače na export. Imamo odlično stanje, sa high regijom u Slavoniji i potrebno je krenuti na upgrade na viši Q i poticati export. kao i kod fooda, Ministarstvo rada dati će naputke kako izvoziti.

Gift - gift sektor konacno je popunjen, i zadovoljava potrebe našeg tržišta. I kod ovog sektora imamo problem manjka tvrtki viših Q-a, ali s obzirom na sve veću cijenu i skupoću giftova, ovo je sektor koji zasad zadovoljava naše potrebe i potražnju

Diamond - sa sve većim brojem uvoznika u Hrvatsku stanje je zadovoljavajuće i uz cijenu od 0.8 HRK po unitu možemo proizvoditi dovoljno jeftine giftove za naš market.

Weapon - pošto je trenutno vrijeme bez ratova, weapon sektor, kao i uvijek u tim vrmenima trpi. To je ionako sektor u kojem je potrebno izdržati do početka ratova.

Iron - stvar je još povoljnija nego kod dijamanata, irona u pravilu ima po cijeni od 0.7 HRK po unitu, što nam također omogućava jeftinije cijene weapona na našem marketu.

Moving ticket - kao i kod weapona, moving sektor uvelike ovisi o količini ratova i putovanja na bojišnice. Trenutno je cijena pala, ali treba očekivati i povećanje cijena u slučaju otvaranja bojišnica od strane admina u skoroj budućnosti. Preporuka je uvijek - čuvajte na stocku uvijek sve ono što nije potrebno prodati za pokrivanje plaća i profit će se ostvariti pokretanjem ratova.

Oil - najskuplji od svih raw materialsa je i kod nas visoke cijene - oko 0.85 HRK po unitu. Poradit ćemo na traženju dodatnih uvoznika koji će povećati konkurentnost na tržištu i pokušati srušiti cijene da bi olakšali posao moving sektoru

House - bolna rana cijelog eRepublika, zbog mogućnosti doniranja. U ovom trenutku house je sektor koji ima i najveće probleme u Hrvatskoj, što zbog preprodaje kuća, što zbog činjenice da je domaći wood zbog medium-a skuplji kod nas nego vani. Rješenje je teško nazrijeti - može se poticati kupnja hrvatskih kuća i napasti se proprodavače, može se pomoći našim house tvrtkama da nađu dobavljače wooda izvana. Dodatno rješenje koje se javlja u vezi manjka Construction radnika pokušat ćemo riješiti gradnjom Defense System tvrke, vjerojatno Q3 jačine u kojoj ćemo moći odgajati nove construction radnike, odnosno osigurati posao starima, a najkvalitetniji bi prelazili u kvalitetniji i profitabilniji Hospital sektor

Wood - vezano uz gore navedeno - jedno od rješenja je i smanjivanje import taxa na minimalni, da se omogući kupnja wooda od stranih dobavljača za House tvrtke po jeftinijim cijenama nego od domaćih tvrtki, dok bi domaće wood tvrtke i dalje imale garantirani otkup od strane Bolnice i budućeg Defense Systema, što bi prema procjeni koju smo radili imalo potrebu od kojih 700-800 unita dnevno za državne potrebe.

:: Te�aj kune ::

Hrvatska narodna banka već skoro dva mjeseca drži tečaj kune na 0.02 - 0.018 golda za jednu kunu, odnosno cca. 50-55 HRK za gold. Takva cijena u početku je formirana sama od sebe, prema količini potražnje za HRK-om na tržištu novca, a dalje je regulirana dodatnim puštanjem HRK-a u opticaj kako su i rasle plaće i potražnja za većom količinom kuna u opticaju.

Ovaj tečaj će se i dalje održavati na istoj razini, uz intervencije i čvrsto održavanje tečaja od Hrvatske narodne banke

:: Izvoz ::

Prema pokazateljima koje smo imali neki dan prilike vidjeti, Hrvatska je među državama koje najmanje izvoze, i to je prilično očekivano, jer još smo u fazi popunjavanja našeg tržišta dovoljnom količinom proizvoda.

Usprkos tome, Roby i ja smo prije tjedan dana napravili jednu tabelu po državama i našli najmanje 15-ak prilika za izvoz koje bi donosile profit, za različite sektore. Odlučili smo tu tabelu ipak - ne objaviti. Razlog je taj što bi se prema našoj procjeni svi nagurali u one države koje su najprofitabiljnije i ljudi bi sami sebi potkopali priliku za profit.

Umjesto toga, radit ću na slijedeći način: Tko nađe sam sebi priliku za izvoz, neka prijavi da želi izvoziti Ministarstvu rada i pokuša dokazati mogućnost profita. Vlasnici tvrtki koje na taj način odrade kvalitetno istraživanje i dokažu profit, bit će subvencionirani sa pola export licence. Na taj način ograničit ćemo "efekt krda" i dati poticaj ozbiljnim i kvalitetnim tvrtkama.

:: Bolnica i Defense system ::

Država je već u vlasništvu Q5 Hospital tvrtke i pri kraju je izgradnja prve koja će se vratiti Švedskoj. Slijedeća bolnica koja se završi moći će se ili prodati, ili postaviti u jednu od naših regija. Pošto nismo najbogatija država na svijetu, malo je teško očekivati da ćemo graditi bolnicu po bolnicu za svaku regiju, jer to je i preskupo i nepotrebno. Bolnice su potrebne na strateškim mjestima, i jedno takvo je Slavonija. Pri kraju izgradnje slijedeće bolnice odlučit ćemo hoćemo li je postavljati u Slavoniju, ovisno o sigurnosnoj situaciji u to doba, ili će se staviti na prodaju da se osigura dodatni prihod državnoj blagajni.

Dodatna stvar koju mislim pokrenuti, a najavio sam gore je Defense System Q3 tvrtka. Q3 je iz razloga jer je za nju potrebno manje ulaganje (90 Golda) od viših Q-a, a mi trenutno imamo manjak construction radnika. Ova bi tvrtka skuzila i kao training tvrtka radnicima sa manjim skillom, a ujedno bi država dobila prililku postavljati DS sustave po našim regijama. S vremenom, kad bi se došlo do prilike za upgrade, napravio bi se, ali u ovom je trenutku neisplativo i malo previše očekivati Q5 DS tvrtku uz Q5 Hospital tvrtku uz manjak radnika u sektoru.

:: DRUÅ TVO ::

:: Pove�anje broja stanovnika i borba protiv multija ::

Od prije je još u planu nova akcija povećanja broja stanovnika eRH, samo je stavljeno neko vrijeme na čekanje. Razlog tome je plan koji imamo sa promjenom citizen Fee-a i osnivanja jedog programa koji bi treba eliminirati stvaranje multija, a ujedno pomoći igračima koji se održe u igri.

Stvar je konkretno u tome da se smanji citizen fee na 10 HRK, jer smo primjetili da se posljednjih dana pojavljuje dosta velik broj multija i na taj način se uzima novac od poreza iz državne blagajne. No, dok u jednu ruku smanjujemo novac koji dobijaju multiji, u isto vrijeme ograničavamo mogućnost razvoja novih igrača

Program koji predlažem radio bi po slijedećem principu:

1) Smanjivanje citizen Fee-a na 10 HRK, moža i niže ako želimo potpuno iskorijeniti multije
2) Obavijestiti kroz President message nove igrače da su dobili samo tu malu količinu novca, ali ako nakon tri dana rada zatraže preko foruma dodatak - dobit će ga.

Što se dobija time - potičemo nove igrače da se zaposle i da rade najmanje tri dana, koji su ključni u razvoju, potičemo ih da se registriraju na forum i da postanu aktivni. Oni koji to učine dobit će ostatak Citizen Fee-a, možda i više, jer će nam ostati više novca koji neće biti bačeni na multije. Ovakva je praksa uobičajena u USA, Finskoj i Švedskoj, koliko sam imao prilike vidjeti i stvar odlično funkcionira.

Kad pokrenemo program, onda možemo pokrenuti i novi krug promocije eRepublika po forumima i dovući nove igrače. ali ovaj puta uz kvalitetan program koji će ih potaknuti da se održe u igri.

:: Zdravstvo i socijalna skrb ::

Subvencioniranje gradjana, kroz projekte Povecanje wellnessa i POWER.HR, su dali izuzetne rezultate.
To su projekti od izuzetnog znacaja za razvoj svakog gradjanina, te njihov nastavak subvencioniranja od strane drzave je neupitan.
Vise o samim projektima, rezultatima te njihovom razvoju, mozete naci na organizaciji Ministarstva socijalne skrbi RH.

:: Mediji ::

Stanje medija je sve lošije u posljednje vrijeme i opet se nažalost pojavljuju spamovi. Koliko znam, Roby je sa Markisim Dartom pokrenuo Hrvatsku udrugu novinara, tijelo koje bi trebalo pokušati utjecati na kvalitetu novina i pokušati smanjiti količinu spama. S moje strane, pogurat ću još više taj progam i potaknuti još jači napad na spam i verbalne izlete koje doživljavamo u medijima, a koji samo blate našu naciju i daju iskrivljenu sliku radi nekoliko ljudi.

Ovo je tek prva polovia mojeg programa, sutra ću još dati svoju viziju vanjske politike, državne sigurnosti i obrane, te političkog života. Zahvaljujem dosad svima koji su i dali podršku, i članovima moje stranke - HDS i članovima HLD-a.

I ne zaboravite - u četvrtak glasate za novog Predsjednika RH, osobu koja će sa svojim kabinetom stručnih i radišnih ljudi voditi državu najmanje slijedećih mjesec dana. dobro promislite i odvagnite opcije kome dajete svoj glas, jer svaki vaš glas vrijedi.

Zahvaljujem!

Split1700
Predsjednički kandidat HDS-a i HLD-a

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.