Svibanj 2009.-Za sve nove igrače-->Što je gold?

Go down

Svibanj 2009.-Za sve nove igrače-->Što je gold? Empty Svibanj 2009.-Za sve nove igrače-->Što je gold?

Postaj  Dom Perignon on 2/6/2009, 00:14

Dobar Vam dan eHrvati.

U ovom članku ću našim dragim početnicima i novopridošlim eHrvatima pokušati objasniti što je Gold i zašto je važan. Nadam se da ću uspjeti u tome. Pokušati ću to objasniti što jednostavnije.

Počnimo time da Gold gledamo kao vrstu valute, doduše vrlo snažne valute. Ono što ih razlikuje od npr naših HRK, osim naravno vrijednosti je i činjenica da Gold-om možete kupiti i napraviti stvari koje ne možete kupiti običnim novcem. To ću objasniti nešto kasnije.

Usporedio sam Gold sa valutama jer na Monetary Marketu Gold možete dobiti za nekih 52 pa do 54 HRK ovisno o tečaju.
Kada zaradite svojih prvih 5 Gold-a (kada dosegnete lvl6) preporučio bih da ne idete odmah na tržište mijenjati Gold za novac, jer većinu novih igrača povuče činjenica da bi mogli brzo zaraditi na svojim Gold-ima.
Gold-e također možete zaraditi i na način da pozovete prijatelja u eRepublik http://www.erepublik.com/en/invite-friends , ali pod uvjetom da on dosegne lvl 6, tek tada ćete dobiti 5 Golda i to za svakog pozvanog prijatelja koji ispuni taj uvijet.

E sad, na početku Vam neće biti jasno zašto čuvati Gold jer nećete moći s njima ništa osim kupiti wellness paket, a to Vam na početku neće trebati jer naša država srećom ima dobro osmišljen program pomoći za nove igrače kao što je Ured Dobrodošlice i Power HR koji će Vam pomoći oko dizanja wellness-a i sl.

Naime za svaku aktivnost za koju Vam može trebati Gold treba vam i određeni lvl. Tako naprimjer za započeti novine trebate imati minimalno lvl8 te se zato trebate strpiti sa ulaganjem Gold-a u bilo šta.Također treba naglasiti da dobro razmislite prije otvaranja vlastitih novina o tome da li ćete imati o čemu pisati jer već sada eHrvatska ima velik broj novina koje su SPAM, dakle ne bave se eR tematikom, a takve novine vrlo rijetko dobiju podršku i odobravanje. Zato razmislite da li želite tih cca 100 HRK "baciti" na otvaranje novina.

Aktivnosti za koje Vam je potreban Gold su:

- osnivanje novina (2 gold)

- osnivanje političke stranke (40 gold)

- osnivanje tvrtke (20 gold), kupnja licence za izvoz proizvoda vaše tvrtke (20 Gold)

- povećanje kvalitete proizvoda vaše tvrtke, znači sa q1-->q2 20 Gold-a sa q2-->q3 (50 gold) itd

- osnivanje organizacije (5 Gold)

- započeti rat ili pobunu unutar države (puno gold-a) ;-)

Nakon ovih podataka više Vam se neće činiti da možete puno zaraditi sa tih 5 Golda kada ih možete uložiti u nešto mnogo produktivnije i korisnije. Kada zaradite nešto više Gold-a možete se odlučiti i na otvaranje vlastite tvrtke te na taj način profitirati ako stvorite uspješan biznis.

Gold možete kupiti i RL novcem ovdje ali Vam to ne bih preporučio u ovom trenutku jer prije nego ste nam se Vi novi eHrvati pridružili, igra je umalo doživjela raspad zbog korištenja BUG-a pa se novac štampao na sve strane, koristio se Gold exploit pa se zarađivalo na nepošten način, a kupnjom Gold paketa samo pružate podršku igri koja ima velikih rupa pa tako dok Vi trošite svoj RL novac da bi kupili Gold, drugi ga besplatno dobivaju varanjem višestruko više nego Vi.

Ako imate strpljenja i malo znanja, Gold možete "okretati" preko Monetary Market-a na način da kupite HRK pa ih opet stavite na prodaju s ciljem da dobijete nešto više Gold-a od uloženog. Za to treba sreće i strpljenja (eventualno kalkulator) ali na Vama je da odlučite što ćete s Vašim novcem.

Nadam se da sam uspio objasniti zašto je Gold važan i zašto ga treba pametno ulagati.

Svim novim igračima želim sreću i uspjeh u budućem eŽivotu

Hvala na čitanju i podršci koji pružate ovim novinama

Do čitanja, MB

Dom Perignon

Broj postova : 48
Join date : 28.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.