Lipanj 2009. - Za sve nove igrače --> kako uspješno započeti svoj eŽivot?

Go down

Lipanj 2009. - Za sve nove igrače --> kako uspješno započeti svoj eŽivot? Empty Lipanj 2009. - Za sve nove igrače --> kako uspješno započeti svoj eŽivot?

Postaj  Vladimir Andreev on 2/6/2009, 09:55

Dobar Vam dan eHrvati još jednom.

Kao što se iz naslova može zaključiti, posvetiti ću se novim igračima, koji su nam se tek pridružili u eRepublik-u, točnije eHrvatskoj i pokušati im pomoći kako da se što lakše probiju kroz igru i što uspješnije prođu prve dane u eR-u.

Kada napravite eAccount prvo što bih savjetovao da dobro pročitate tutorial-e jer ćete naći mnogo korisnih informacija. Wiki je sada i na hrvatskom jeziku čime Vam je uvelike olakšano snalaženje i razumijevanje svega o čemu se informirate.

Nakon toga proučite što vam se sve nudi na početnoj stranici vašega profila. Dakle, My places, market, itd.

Prvo i najvažnije je naći posao. Kod odabira posla budite pažljivi. Morate biti svjesni da ne možete početi sa dobro plaćenim poslom, ali isto tako ne morate početi na minimalcu koji iznosi 1 HRK, jer tada nećete stvarati profit. Dakle kada dobijete prvi EXP (experiance point) što je vrlo lako kada upload-ate svoj avatar, možete si naći posao koji je plaćen i do 2 HRK što je vrlo dobro za početak. Važno je napomenuti da za početak NE uzimate posao u tvrtkama koje imaju veću kvalitetu proizvoda od Q1 (označeno je zelenim zvijezdicama ispod imena kompanije) jer što je veća kvaliteta proizvoda to Vi gubite više wellness bodova kada odradite posao, a na početku je jako teško održavati wellness sa minimalnom plaćom. Nije preporučljivo često mijenjati poslove ali ako se na to odlučite preporučam da se za početak koncentrirate na jednu industrijsku granu.

Da objasnim. dakle kod traženja posla imate izbor u kojoj vrsti industrije želite raditi, odnosno koji "skill" ojačati. Na ovoj stranici pri vrhu imate oznake za 3 industrije, "manufacturing, "land", "construction". Kako bi što prije došli do veće plaće, odaberite jednu od industrija u kojoj želite napredovati te kod eventualne promjene tvrtke probajte nastaviti radom u toj istoj industriji, jer radom podižete SKILL, a što je veći skill veća je i plaća. Tu sam i ja sam napravio grešku pa sad imam 2.2 skill u const., a nastavio sam rad u Manufacturingu pa sam "izgubio" par dana jer se nisam dobro informirao.

Otkaz možete dati tek nakon 3 dana provedenih u nekoj tvrtki. Nakon 2 odrađena dana, skill će Vam narasti iznad 1 pa ako poslodavac to ne primjeti, zatražite od njega zasluženu povišicu.

Također, ako odradite 30 dana zaredom dobiti ćete Hardworker medalju i 5 Gold-a kao nagradu. O gold-ima čitajte u mom predhodnom Ä�lanku.

Prije sam spomenuo profit. Znači, ako nađete posao koji se plaća 1 HRK po danu, morate kupiti hranu, a trenutno hrana q1 (kvaliteta 1) iznosi 1,33 HRK na marketu (cijene se mijenjaju iz dana u dan) što bi značilo da biste svakom kupnjom bili u minusu.

Da to ne bi bilo tako, eHrvatska je pokrenula program pomoći novim eHrvatima pa tako kada nam se pridružite u igri, prijavite se u Ured Dobrodošlice, tamo će Vam pomoći u početku raznim donacijama kako bi Vam bilo što lakše održavati wellness.

Još jedna važna stvar je upravo wellness. Ispod slike vašeg profila nalazi se obris čovjeka te broj u plavoj kućici ispod njega, to je vaš wellness. Trošite ga radom, treningom, ratovanjem, putovanjem (ovisno o kvaliteti moving ticketa ) al o tome nešto kasnije. Ono što je važno, nemojte dopustiti da vam wellness padne ispod 40, jer tada niste u mogućnosti ratovati, a to je najlakši način podizanja wellness-a a tu je i činjenica da uz manji wellness, manja vam je produktivnost, a time i vaš poslodavac ima manje koristi od vas, a to vrlo često završava otkazom, čast iznimkama koji su spremni pomoći. Takvi su nažalost rijetki al ovime apeliram na sve poslodavce da stimuliraju svoje radnike, a ne da ih se riješavaju prvom prilikom jer onda nigdje nećemo napredovati. Pravi radnik će Vam se odužiti za pomoć koju ste mu pružili prije ili kasnije.

Evo toliko o tome zasada. Jedna važna napomena, mnogo novopridošlih igrača kreće u rat u druge zemlje kako bi osvojili EXP, ali to nije rješenje, tu se događa mnogo grešaka zato strpite se još malo, objasnit ću i to u nadolazećim člancima. Najprije ojačajmo Hrvatsku, a zatim se bavimo drugim stvarima. Na Vašu sreću, pridružili ste nam se u vrijeme kada imamo dosta trening ratova, pokušaje napada na našu zemlju pa Vam neće biti teško podići wellness bez da napuštate eHrvatsku.

Neka mi iskusniji igrači ne zamjere ako sam nešto izostavio, dapače, ako imaju savjet ili prijedlog neka mi pošalju PM. Da bi krenuli korak naprijed sa Hrvatskom svi moramo pomoći jedni drugima.

Molio bih da VOTE-ate članak da ga vidi što više ljudi, uputite nove igrače da pročitaju i naravno komentirajte i dajte prijedloge, svaki je dobrodošao jer uvijek ima mjesta za poboljšanje.

Hvala Vam na čitanju i podršci koju pružate ovim novinama.

*EDIT*: također nam se pridružite na službenoj stranici eHrvatske gdje ćete dobiti sve potrebne informacije. eDomovina

Vladimir Andreev

Broj postova : 194
Join date : 12.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.