Travanj 2009. - Analiza nedavnih događaja

Go down

Travanj 2009. - Analiza nedavnih događaja Empty Travanj 2009. - Analiza nedavnih događaja

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:04

Sada Eada su zadnji napadi na eHrvatsko tlo iza nas možemo mirnije i razboritije sjesti i proanalizirati nedavne događaje, jer kad je domovina napadnuta teško se može zadržati hladna glava. Na jučerašnjoj press konferenciji eSrpske vlade ali i u njihovim službenim glasilima ponavljano je kako su ti događaji bili samo dio jedne veče operacije PEACE-a te da njihov glavni cilj nije ni bilo osvajanje eHrvatskih regija već samo diverzija. Lipec precjednik eSrbije je pokušavao uvjeriti svoje građane da su zapravo pobjedili. Da su ostvarili ono što su željeli, i da sve ide prema nekom višem planu koji nesmije razotkriti. Slušajući njega učinilo mi se kako smo u ovdje u eHrvatskoj prilično sretni jer u usporedbi s njima imamo genijalne ljude na čelu države! Smile

No krenimo redom sa analizom:

Prvo: Srpski RW – East Serbia u subotu ujutro oko 8:30 započinje ustanak u toj pokrajni. Značajno je vrijeme kada je ustanak započeo. Jer novi dan započinje u 9 sati po našem vremenu. Znači njihove jedinice u eHrvatskoj su se mogle boriti dva puta. Dok je velika večina naših postrojbi to mogla jednom. Cilj toga je bio da Srbi nanesu maksimalun moguču štetu te da se ograniči djelovanje HV-a na jedan dan. U tome su u velikoj mjeri i uspjeli. No samo vrijeme napada i cilj koji su s tim vremenom željeli postiči ne ide baš u prilog njihovoj tvrdnji kako su samo željeli napraviti diverziju.
Drugo: Hrvatska reakcija – Nije se trebalo dugo čekati na reakcije sa Hrvatske strane i zid se polako počeo podizati. Istina u početku je možda postojala mala zbunjenost. Ljudi su se tek probudili i vidjeli RW, a bilo je priča i o tome da čemo sami podiči RW radi podizanja wellnesa stanovništva. No uskoro postaje svima jasno da su Srbi platili i započeli RW. Ovdje već u ranim fazama borbe potrebno je istaknuti racionalnost i 'hladnu glavu' državnog vodstva eHrvatske. Vojsci su dana naređenja da se vrate u eHrvatsku, i da se ne bore dok im nebude naređeno drugačije. To čine svi vojnici osim onih koji su zbog obveza u RL-u nisu mogli čekati daljnja naređenja.
Trece: Napad Madara na Vojvodinu – Mađari napadaju vojvodinu nekih 9 sati nakon početka RW-a, znači negdje oko 17 sati. Po meni je cilj ovog napada bila diverzija. Iako se dosta pričalo kako bi im bilo pametnije da su prvo napali Mađari, a da je tek onda dignut RW, osobno smatram kako to nije točno. Jer da su prvo napali Mađari a tek onda Srbi, uvijek bi nam ostao drugi dan borbi za RW, dok smo u ovom slučaju morali birati dali se boriti u RW-u a Mađare ostaviti za sljedeči dan. Jer da ponovim u trenutku Mađarskog napada vojska još uvijek nije bila reagirala na RW u eHrvatskoj.
Cetvrto: Pad zida u Vojvodini – Mađari su krenuli silovito i zid u Vojvodini uskoro pada u underground. No odmah se kontaktiraju naši saveznici koji počinju usporavati naredovanje Mađara. Osobno sam siguran kako je napad Mađara imao cilj odvuči dio naših snaga od ustanka ka obrani Vojvodine. No taj im plan nije uspio, jer i nakon što je Vojvodina otišla u underground vojska ne reagira već čeka naređenja.
Peto: Vojska dobiva naredenja – Negdje oko 21 sat vojska dobiva naređenja za vojno djelovanje protiv Srpskog ustanka u eHrvatskoj. U isto vrijeme kada stižu ta naređenja zid u Vojvodini je na -40 000 u undergroundu. Vojska obavlja svojih 5 borbi po vojniku, diže zid ali pripadnike specijalne postrojbe Hrvatske vojske 'Zdrug' ostaju stražariti ako bi došlo do upada tenkova PEACE-a. U isto vrijeme nam u pomoć u obrani RW-a dolazi i nekoliko pripadnika Rumunjske vojske na vlastitu inicijativu. Onako samo da se pokažu.
Sesto: Nedjelja ujutro – Iako se očekivao moguči mješanje PEACE-a u RW do toga nije došlo. Bitka završava sa zidom na preko 70 000. Čini se da je PEACE procjenio kako bi ga pomoč Srbima previše koštala te da im trebaju novci za druge stvari.Tako da nismo morali trošiti golde na tenkiranje ili na zvanje drugih u pomoč.
Sedmo: Vojvodina - Zid u Vojvodini iz minusa prelazi u plus i nezaustavljivo raste. Nekoliko sati prije kraja bitke, Roby Petrić šalje donaciju 500 golda iz Hrvatske Narodne Banke BorKanu. Svrha ovoga je bila financiranje tenkova u slučaju upada PEACE-a. Gotovo odmah nakon što su novci poslani intenzitet napada na Vojvodinu opada, te zid raste još brže. Nakraju bitke bio je iznad 200 000. Po završetku bitke BorKan vrača gold na račun HNB-a.
Osmo: Ekonomija – Cijena koju je eHrvatska platila za ove bitke je prilično niska. Nismo platitli RW, već Srbi, iako su im Mađari vratili te novce. Istovremeno smo imali dvodnevni sukob pri kojemu su mnogi igrači podigli svoj wellnes a time i svoju produktivnost. Zavrijeme sukoba oružje sa marketa je gotovo rasprdano oružje, koje su kupovali kako Hrvati tako i Srbi. Ehrvatska ekonomija je ovim ratom dobila novi zamah, a činjenica je kako su za to zaslužni naši neprijatelji. Pokušati ću saznati točne podatke koliko je 25 i 26 travnja priljev u državni proračun bio veći nego inače pa da nenagađam kao što to činim sada. No ni ostale države s kojima imamo MPP nisu se istrošile, neke kao naprimjer Engleska su samo profitirale jer Engleska nije u ratu s nikim i nema nacina da brzo podigne wellnes.

Zakljucak

eHrvatska ima saveznike koji su joj spremni pomoči bez da ih za to moljaka ili da im za to plača. Dok sa druge strane eSrbija izgleda više kao pokrajna eMađarske nego kao samostana država.
Vojska eHrvatske pokazala je svoju profesionalnos nedjelujuči na svoju ruku već strpljivo čekajući naređenja i izvršavajuči ih i to u trenutku kada se možda činilo kako ta naređenja i nisu najpametnija. Nije se istošila ništa znatnije nego bi to učinila na vojnim vježbama u nekoj drugoj bitci.
Vojska eSerbije se pokazala da postoji, a i to je nešto.
Vodstvo eHrvtske se pokazalo se dovoljno kvalitetnim i mudrim da nereagira ishitreno, već da čeka najpovoljniji trenutak za djelovanje i time postigne maksimalni učinak sa minimalno potrošenih resursa.
Vodstov eSerbije je pokazalo zavidnu razinu muljanja svoje javnosti, te potvrdilo da ima najbolje ide preokrenjanje poraza u pobjedu.Još jednom zahvala Hrvatskom vodstvu i Hrvatskoj vojsci ali i svim građanima eHrvatske na sjajno odrađenom poslu!

Ako sam nešto izostavio slobodno dodajte u komentarima.


Hail Croatia!!!!
Hail ATLANITS!!!! r
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.