Svibanj 2009. - Rat i Mir

Go down

Svibanj 2009. - Rat i Mir Empty Svibanj 2009. - Rat i Mir

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:36

Rat i Mir

Još jednom vas pozdravljam, građani eHrvatske.
Ovim putem htio bih obraditi više od jedne teme.
Dizajn novina malo sam promjenio, a teme su ovdje:

1.Ratovi
1.1.Training Rat
1.2.RW
2.Pad eHrvatske
3.Kandidatura

1.Ratovi
Kao što svi dobro znate, u toku je više ratova, u svijetu i u području. I Atlantis i PEACE
vode training ratove, u pokušaju da ojačaju svoje građane - dignu njihov wellness i nabiju
im činove. Kolega Roby, naš bivši predsjednik, odlično je obradio ovu temu. Njegov članak,
vjerujem, svi smo vidjeli, a sama tema obrađena je do besvjesti.

Neki sektori doživljavaju, ili bi mogli doživjeti, kolaps. Ticket sektor već je i prije bio u lošoj situaciji, a ovakav splet događaja snizio je cijenu karata na rijetko viđenu razinu. A dok ratovanje ne prestane, do promjene sistema ratovanja i seljenja, ili pak do slijedećih kongresnih izbora, ticket sektor će najvjerojatnije nastaviti venuti ovim tempom, osim ako postoji kakav niz informacija kojima ja nemam pristup. Ako kakav stručnjak za taj sektor, ili netko s više informacija od mene, želi pružiti bolji uvid u sektor, neka samo izvoli. Što se ostalih sektora tiče, Food i Gift se još nekako drže, dok Weapon naprosto cvijeta. No, naravno, da se Land sektor ne bi žalio na zanemarivanje, mogu primjetiti da je slučaj sličan – jedino Iron ima pozitivan pomak, dok drugi sektori polako – ili ne toliko polako, padaju, bilo to zbog ove situacije ili stranih uvoznika.

1.1. Training Rat
Ovaj rat svi smo primjetili, a kako i ne bi, kad su skoro svi članci koji prohujaju eHrvatskom na tu temu, ili pak spam, a shoutovi su puni sličnih tema. Jedine tema koje bi tom ratu mogla preuzeti dominaciju medijskim prostorom tema su izbora za predsjednike stranaka, iako se ni to ne čini vjerojatnim; te tema jednog drugog rata, lokalne prirode.

Za one koji to ne znaju, ovaj rat sada prestaje na 4 dana, kako bi UK moglo promjeniti svoje saveze i otići u savez sa ostatkom Atlantisa, jer im Embargo, koji je uručen s istom hrpom papira kao i početak rata, uništava trgovinu. Rat bi se onda trebao nastaviti, sa minimalnim troškovima sa naše strane.

Još jedna stvar koju bi ovaj rat (i PEACE-ov parnjak ovog rata) mogao promjeniti je upravo sistem ratovanja. Kako je ovo jedan od najvećih ratova do sad, te se planira da dulje traje, svijet počinje osjećati loše strane sistema ratovanja koji momentalno imamo. Te loše strane sam već spomenuo – uništavanje ekonomije (iako i drugi čimbenici rastu). To znači da bi se ponovno mogao uvesti sistem ratovanja Player vs. Player, gdje se svaka osoba bori samo protiv svog parnjaka sa druge strane, a nema više zida. Ako se takav sistem stavi u igru, očekujte da ću ga detaljnije objasniti.

1.2. Resistance War
Kao što ste nesumnjivo primjetili, eSrbija se odlučila izvršiti napad na našu eHrvatsku, ili, možda točnije, pokušati vratiti svoju regiju. Kao što je očito, damage koji je napravljen je gotovo nikakav, a broj ljudi koji se odazvao sa eSrpske strane još manji. Razlog tome je i više nego jednostavan. Ne, to nije eHrvatska premoć prema eSrbiji, niti nikakvo takvo baljezganje. To je upravo zato što je ser Misa, pokretač ovog RW-a, pokrenuo rat na svoju ruku, bez ikakve konzultacije. Ovim putem htio bih mu i zahvaliti na pokretanju training rata za eHrvate, te izraziti žaljenje što se nismo mogli sukobiti sa susjedima eSrbima dok su organizirani, već ovako.

Postoji i mogućnost da je rat napravljen kao diverzija, ali sa svakom sekundom to postaje manje vjerojatno, dok su naši susjedi Mađari oslabljeni svojim vlastitim sukobima. Naši saveznici, dijelom, nisu u puno boljoj situaciji, ali ipak ih ima više. Ako je plan uistinu takav, to bi bila ogromna pogreška eMađarske u organizaciji, tako da ću sa priličnom sigurnošću odbaciti tu verziju priče.

2.Pad eHrvatske
eHrvatska je pala. Pala je, dakako, na listi država, po broju stanovnika, te je Canada, sa svojim naglim baby-boomom zauzela počasno šesto mjesto na listi koju svatko od nas vidi prije nego upiše svoj username i password. Razlika, doduše, nije velika, a eHrvatska ima šanse da dobije tih 100-njak građana, uz planove o promociji koji se vrše na državnom forumu, ali to će sigurno biti bjesomućna borba. U svakom slučaju, to je tema od manje važnosti, ali htio sam je se dotaknuti u ovom članku.

3.Kandidatura
Ovom prilikom htio bi javno objaviti svoju kandidaturu za predsjednika HSR-a.
Oni koji samnom dijele pripadnost stranci i aktivan rad u zajednici mogli su vidjeti da sam uistinu aktivan u radu stranke, a već sam dulje od mjesec dana i sekretar stranke – pozicija na koju sam se veoma brzo popeo, već u prvim danima svoje pripadnosti stranci.
Ovo je korak kojeg nisam uzeo toliko iz vlastitog zadovoljstva, već zato jer smatram da tako mogu najaktivnije i najviše napraviti za svoju stranku, dok se Konzul zasluženo odmara od svoja dva mandata. Imam burnu povijest za svojih nepunih dva mjeseca u igri. Sekretar sam stranke, kongresnik, aktivan na raznim forumima, kao i u samoj igri. Bio sam tamo kad je HLD pokušavao napraviti svoje, a sada sam njihov počasni član. Bio sam, i planiram biti, jedan od aktivnijih članova naše zajednice.

Kao što sam napravio u slučaju kongresnih izbora, neću obećavati nemoguće. Mogu, doduše, obećati da ću ulagati jednako truda i rada kao i do sada, ako ne i više. Mogu obećati da ću nastaviti sa svojim radom za poboljšanje uvjeta u eHrvatskoj, te da ću pokušati dodatno učvrstiti saveze, ili ih pak stvoriti, sa određenim strankama u eHrvatskoj i šire. Mogu obećati, u najboljoj maniri Jasena Mesića, da neće biti 'kumova', već da će svaka pozicija unutar stranke ići onome tko je aktivan i pogodan za posao, makar bio s nama tek tjedan dana. Doduše, za razliku od našeg dragog kandidata za gradonačelnika, neću se hvaliti sa svime što ne mogu učiniti, dok sam listu onoga što mogu i hoću već dao.

Mogao bih još dodati da sam više nego spreman poslušati svaki prijedlog koji dođe iz stranke (ili čak van nje) i razmisliti o njemu prije nego ga odbacim ili potvrdim, bez obzira tko to predlaže. Ako mislite da sam pogodan kandidat i planirate dati glas baš meni, uranjeno ću vam se zahvaliti, pobjedio ili ne.

Hvala vam na čitanju.

Klynn,
Shark Paper
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.