Travanj 2009. - Rumunjska, obećana zemlja?

Go down

Travanj 2009. - Rumunjska, obećana zemlja? Empty Travanj 2009. - Rumunjska, obećana zemlja?

Postaj  InChY on 3/6/2009, 22:41

Dobar dan poštovani građani eHrvatske

Urednici ovih novina, Pero Pero i Cirk the boss, žele vam Sretan Uskrs. Za one koje idu u školu ugodne praznike.

Ovim člankom predstavit ćemo Rumunjsku. Zemlju nada, novih početaka, napretka, iskustva i znanja. Rumunjska je jedna vrlo zanimljiva zemlja upravo zbog svojih prostranstava i položaja jedne od vodećih sila u eRepubliku. U idućim odlomcima uspoređivat ćemo eHrvatsku i eRumunjsku.

Na monetary marketu stanje je ovakvo za jedan gold u eRumunjskoj dati ćete 51 RON, a u eHrvatskoj 57 HRK što pokazuje kako je eRumunjska valuta vrijednija od eHrvatske valute. Plaće u eRumunjskoj su odlične. Sa ništa iskustva u možete u prosjeku dobiti plaću od 2.50 RON-a za što u eHrvatskoj daju 1 HRK s kojom ne možete pokriti ni osnovne potrebe. S jednim skilom dobivate plaću od 5.50 RON-a, a kod nas 2.50 kn. S dva skila 10 RON-a, a kod nas 6.50 HRK. S tri skila 17 Rona-a, a kod nas 11.50 HRK. S četiri 23 RON-a, a kod nas 16,50 HRK. Moram uz to još naglasiti da je RON jača valuta od HRK pa je očigledno da kolege iz eRumunjske vrlo dobro žive. Građevinarski sektor vrlo slabo razvijen u eRumunjskoj te je trenutačno na razini našeg, ali je pohvalno da su vrlo razvijeni ostala dva sektora. Plaće u građevinarskom sektoru su samo malo veće od naših u eHrvatskoj.

Cijena hrane:
eRumunjska eHrvatska
Q1 1.90 RON 1.44 HRK
Q2 3.80 RON 3.00 HRK
Q3 8.00 RON 7.00 HRK
Q4 12.00 RON 12.00 HRK
Q5 17.00 RON 20.90 HRK

Iz ovog zaključujemo da eRumunjima uz visoke plaće nije uopće problem nabaviti hranu koje god kvlitet žele. Još se iz ovog može očitati očiti nesklad u Q5 hrani. U eHrvatskoj postoji monopol tako da proizvođač može nabijati cijene kak mu srce želi i opet će se kupovati dok je u eRumunjskoj velika konkurencija pa su cijene realne i tržišne.

Jedna od glavnih prednosti eRumunjske je i ta da se tamo stalno ratuje pa građani mogu nabijati skilove i level poene te za isto vrijeme npr 2 mj provedonog u igri mogu biti na 2X većem broju level poeza od eHrvata.

Za zaključak moram poručiti svim građanima da tijekom njihovog igranja barem na tjedan dana posjete eRumunjsku i vide kako je tamo. Naravno kad zaradite novaca vratite se u lijepu našu te ju razvijajte što je moguće više i bolje kako bi eHrvatska jednog dana više sličila eRumunjskoj. Naravno nemojte propuštati izbore. Na njih se obavezno vračajte i glasajte za vama srcu priraslu stranku.

Vaš urednik novina,

Pero Pero

ako vam se svidio članak...... vote i/ili subscribe
InChY
InChY

Broj postova : 469
Join date : 11.05.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.